חתול עם פטריה

Patricia m

New member
חתול עם פטריה

שלום רב, לחתול שלי (גור בן חודשיים) יש פטריה על כף הרגל בחלק העליון, ונראה שזה עובר גם לרגל השניה באותו המקום. האם מעבר למריחת דקטרין ניתן לעשות עוד משהו כדי להפטר מזה? תודה מראש

פטריה בחתולים

לרוב מדובר בפטריה ביותר ממוקד אחד. חלק גדול מהמוקדים עדיין לא נראים, ולכן אני מעדיף טיפול סיסטמי. שתי אפשרויות עיקריות: 1. גריפולין - כדור ותיק, עלול לגרום לנזק לכבד, אך עם זאת מאוד מקובל לטיפול. לצורך מינון דבר עם הוטרינר שלך. 2. ניזורל - יותר בטוח. אני נוהג להשתמש במקרים אלו בשמפו ניזורל. אולי קצת יותר יקר,, אבל יעיל ובטוח יותר. יש לזכור כי הפטריה עלולה להדביק אנשים ולנהוג בהתאם - רחיצת ידיים, וזהירות עם אנשים שמערכת החיסון שלהם חלשה (ילדים, זקנים, מקבלי כמותרפיה, מושתלים למיניהם וחולי איידס לא עלינו).

Patricia m

New member
תודה, רק לא הבנתי משהו

שמפו ניזורל- לשטוף איתו את החתול? גור בן חודשיים... או לנקות איתו את האיזורים הפגועים בלבד? אודה לך אם תבהיר יותר למה הכוונה... תודה רבה

Patricia m

New member
ברשותך, שאלה נוספת

האם ניתן להפטר מפטריה באופן מוחלט? או שחתול שיש לו פטריה זה משהו שתמיד יתקיים? (יעלם וישוב..) שוב- תודה

הסבר

מאחר שאנחנו לא יודעים אלו אזורים נגועים - כן, לשטוף בהתאם להוראות הרופא את כל החתול. כמובן לאחר שהוא ראה ואבחן את הפטריה כראוי. האם אפשר להיפטר מהפטריה ? פעמים רבות כן, אך לא תמיד. בחתולים יתכן מצב של נשאות של הפטריה ברמה נמוכה, גם אם אין סימני מחלה. לרוב אין בכך סכנה לחול או לבעלים, אבל תמיד טוב לדעת את זה.

למעלה