חתול עם פטריה

TheSnowQueen

New member
חתול עם פטריה

היי. חתולי היקר התגנב לו לטיול בחוץ לפני כמה ימים והיום הבחנתי בפטריה. (קרחת עגולה מדויקת)
אפשר המלצה לטיפול? (תמיד אפשר לגרור אותו לוט אבל זה מסע טראומתי בשבילו ואעדיף להמנע...)
זכור לי שאפשר לשים משחה של אנשים ושיש כדורים ממש מועילים לחתולים אבל זה לא היה בארץ תקופה או משהו... המלצות?
 
אין מנוס - וטרינר

1. משחות של אנשים הן לעולם לא רעיון טוב בלי אישור של וטרינר. ובמקרה הספציפי הזה - רוב המשחות נגד פטריות שנותנים לאנשים כבר לא עובדות על פטרת בחתולים.

2. מהנסיון שלנו, התכשירים שכן עובדים הם שמפו ניזורל - מצריך לעשות לחתול אמבטיות (בתדירות שהוטרינר יקבע - זה יכול להיות פעם ביום ויכול להיות גם פעם בשבוע). זה נוראי, החתולים לא אוהבים את האמבטיות, אבל זה עובד.

3. במרפאה שאנחנו הולכים אליה ישנו תכשיר מעולה נגד פטריות - תרחיף שמורחים על העור 3 פעמים ביום. עבד אצלנו בבית מספר פעמים על גורים שהגיעו עם פטריות. התכשיר נקרא imaconazole, תשאלי את הוטרינר אם הוא מכיר.

4. כדורים יש - אבל הייתי ממליצה עליהם רק למקרים קשים, שכן יש להם תופעות לוואי אפשריות כגון נזק לכבד. הכדורים הם מאותה משפחה של התרחיף שציינתי קודם, בהם החומר הפעיל הוא itraconazole. השם המסחרי של הכדורים הוא ספורונוקס.

5. כשאצלנו היו פטריות (ויש לא מעט, בהיותנו אנשים שאוספים חתולים חולים מהרחוב ומוצאים להם בתים...) - טיפלנו רק בחתולים שהיו חולים או צעירים מאוד, שמערכת החיסון שלהם חלשה מכדי להתמודד. אם מדובר בחתול בריא, למשל אחת החתולות שלנו שנדבקה בפטריה מאחד הרחובניקים שהבאנו הביתה - לא טיפלנו, כי חתול בריא יכול להתמודד עם זה. וזה לא החמיר, ועבר לבד אחרי כמה שבועות. כמובן חשוב לעקוב ואם מחמיר - לטפל.

אני מבינה את הסטרס בלקחת חתול לוטרינר. גם אצלנו זה לא תמיד נעים. אבל זה בטח עדיף על פני לטפל ללא אבחון, כשהתוצאות יכולות להיות הרות אסון. המינימום - להרים טלפון, ולהמשיך משם. קרחת עגולה אמנם נשמעת כמו פטריה, אבל יכולה להיות גם דברים נוספים. בהצלחה!


ו-welcome to the club
 

TheSnowQueen

New member


אני אכן ארים טלפון לוט (גם ככה תכננתי..) ואעקוב.הוא בוגר ובריא ויש לו רק אחת.. רק מקווה שלא יעביר לשאר..
 

dimitrygo

Active member
מנהל
אני אוסיף שבאמת צריך לקחת לוטירנר לאיבחון כי

כל עוד המקרה אינו קשה, כלומר אין מוקדי פטריה רבים עדיף טיפול במשחה אם ניתן. כי טיפול ע"י שמפו אינו קל ולטיפטל ע"י כדורים יש תופעות לוואי.
 

TheSnowQueen

New member
יש רק אחת

ואני באמת חושבת שמשחה הכי עדיף. שמפו נשמע לי סיוט+שריטות וכדורים.. אולי לא כדאי אם זה לא חמור. בכל מקרה הוט כבר יגיד
 

ארמורגם

New member
ואני רק אוסיף

שישנם וטרינרים שבאים הביתה, כך שזה פחות טראומטי לחתול.
מצד שני לפעמים יותר קשה לבדוק את החתול בבית, בטריטוריה שלו, אבל זה אינדיבידואלי.
 
למעלה