חתול נעלם

אלונה 31

New member
חתול נעלם

שלום , במוצש האחרון חתול שלי קפץ או נפל מקומה רביעית מאותו היום אנחנו מחפשים אותו ולא מוצאים הוא חתול ביתי בין 10 חודשים אומנם מצאתי אותו בחוץ כשהיה בין חודש ומאז הוא רק בבית האם יש למישהו ניסיון ויודע מה לעשות כי הוא נטו חתול ביתי מפונק וגם פחדן אשמח לעזרתכם תודה
 

Yukita

Well-known member
מנהל
האם יש חדש?

בעקרון, כאשר חתול נעלם מומלץ לעשות את הדברים הבאים:
&nbsp
1. לחפש היטב בכל נקודה בסביבה הקרובה של הבית: כולל מאחורי בלוני גז, מתחת לשיחים, על עצים, במקלט - צריך לזכור שחתולים מסוגלים לעבור דרך פתחים קטנים מאוד ולהתחבא היטב.
&nbsp
2. כדאי לחפש ברדיוס הולך וגדל: למרות שחתולים מבוהלים בדרך כלל משתדלים למצוא מחבוא ולהסתגר בו, יש סיכוי שהבהלה גרמה לריצה למרחק יותר ארוך.
&nbsp
3. כשמחפשים בלילה, כשהכל שקט, יש יותר סיכוי לשמוע את החתול מיילל בתגובה לקריאות או לקרקוש בקופסת אוכל / שימורים.
&nbsp
4. אפשר וכדאי לפזר חול משומש מארגז החול של החתול בסביבה, כדי שאם החתול שם הוא יריח ואולי ייצא לחפש אתכם ואת הבית שלו.
&nbsp
5. שימו מודעות עם צילום של החתול בסביבה - אולי איזה ילד או שכן ראה את החתול שלכם.
&nbsp
6. מאחר שמדובר בנפילה מקומה, יש סיכוי שהחתול נפגע. יש גם אפשרות שבריצה מבוהלת הוא נפגע ברחוב. גשו לוטרינרים בסביבה לברר אם במקרה מישהו הביא אליהם חתול פצוע, בידקו עם הרשות הוטרינרית באזורכם אם דיווחו על חתול (חי או לא). חתול פצוע יכול בהחלט ללכת להתחבא ולא לצאת מהמחבוא עד שירגיש טוב יותר - מצב בעייתי, כי כמובן ייתכן שכך הפציעה מחמירה, ומקשה מאוד על מציאת החתול. במצב כזה, הסיכוי הטוב ביותר הוא לשמוע יללות בשעות שקטות (ראו סעיף 3).
&nbsp
לא עבר הרבה זמן עדיין - מוצא"ש זה עדיין לא הרבה זמן. המשיכו לחפש, יש עדיין סיכוי למצוא.
 

אלונה 31

New member
תודה כל המענה

חיפשנו ועדיין מחפשים בכל חור לצערי נכלם ברמה שלא רואים אותו בשום מקום ??
 

shirul2

New member
בוודאי מסתתר בסביבה הקרובה..

כבר כתבו לך לפני את כל העצות הטובות האפשריות,
מנסיון- מקלטים! לבדוק טוב טוב, אצלכם, במקלטים בבתים שליד, לפעמים הם מתחבאים טוב טוב ואפילו לא מגיבים, ולהמשיך לקרוא לו כל ערב..
אם לא יעזור, תלו פתקים עם תמונה שלו, נסו לאתר מאכילים בסביבה ולתת להם את התמונה.. שיהיה בהצלחה!..
 
למעלה