חתול לא אוכל

זיוואו

New member
חתול לא אוכל

אהלן , שמי זיו ויש לי חתול מסוג רוסי כחול בן 6 .
החתול גדל בדירות בלבד ולפני חודשיים עברנו לבית פרטי עם גינה (מושב), לאחר בערך חודש מיום שעברנו החתול התחיל להקיא סוג של מיצי קיבה והפך להיות חלש וללא מצב רוח והפסיק לאכול.
פניתי לוטרינר מקומי שעשה לו צילום + אולטרסאונד ( לשם שלילת גוף זר ) והדיאגנוזה היתה שהחתול ללא גוף זר בקיבה אבל עם דלקת במעי והוא צריך לקבל טיפול תומך שהסתכם בזה שהחתול היה מגיע לוטרינר כל יום לשם קבלת אינפוזיה היו 3 טיפולים כאלו
החתול אכן חזר לעצמו כולל מצב הרוח אבל הוא לא מוכן לאכול כלום ! החלפתי את האוכל שלו בהמלצת הוטרינר וגם שום דבר .. מלבד לאכול דשא פעם ביום החתול לא מכניס כלום לפה .
האם התופעה הינה מוכרת ?
ייתכן כי השפעת האנטיביוטיקה גורמת לחוסר תיאבון ? יכול להיות שכל כך הרבה זמן ( העירוי האחרון היה ביום שני האחרון 21/07/2014)
אנחנו עובדי עצות כי ייתכן ונצטרך לקחת אותו שוב לוטרינר אבל האם אינפוזיה הינו הטיפול הנכון ?
החתול מתפקד באופן מופתי כרגיל אבל הוא שילשל איזה קילו או שתיים ממשקלו ..
תודה מראש .

חתול אנורקטי

שלום זיו,
האם עשו לחתול בדיקות דם ? אם כן - מה התוצאות ?
האם האולטראסאונד נעשה ע"י רופא מומחה ?
האם החתול יוצא החוצה ?
מה מבנה הגוף שלו (עכשיו, אבל גם לפני).

קשה כמובן לעשות אבחון ברשת, אבל אני חושב שכדאי לעשות לו בדיקות דם. גם אם עשו לו בדיקה כזו לפני חודש - בינתיים עבר המון זמן, והשינויים יכולים להיות משמעותיים.
יש חתולים שלוקח להם זמן "ללמוד" מחדש איך אוכלים, אבל אם הוא ממשיך לא לאכול או משלשל חייבים להתקדם.
בכל מקרה, נראה כי תרופות לצמצום בחילות ותרופות לעידוד תיאבון לא יזיקו לו.
בהתאם לתוצאות הבדיקות גם תצטרכו לשקול אופציה של האכלה בכוח - או עם מזרק או, כמו שאני מעדיף, עם הכנסת צינורית האכלה (הרופא עושה את זה, לא לדאוג) - וכך אפשר לשמור על החתול בפרק הזמן שלוקח לו לחזור לעצמו.
אסף

ארמורגם

New member
אני בהחלט ממליץ על כדור לעידוד תיאבון

כשלא מוצאים את הסיבה להפסקת האכילה, לפעמים צריך לתת לו "דחיפה" קלה לכיוון הנכון, וזה בדיוק מה שהכדור הזה עושה. יחסית לכל תרופה וטרינרית אחרת שאני מכיר, הוא ממש זול (4 שקלים) וצריך לתת רבע כדור כל 3 ימים (בתקווה שהמנה הראשונה תעשה את העבודה ולא יהיה צורך בהמשך טיפול).

בכל מקרה הוא חייב לאכול, כי בחתול שמפסיק לאכול מתחילים שינויים פיזיולוגיים שחלקם בלתי הפיכים ואף מסכני חיים!

sapirdvm

New member
אתה צודק מאד

אבל חייבים לפני שנותנים תרופות להבין מה הבעיה ולנסות לטפל בה. להסיר את גורם ההפרעה, לנסות לרפא את הטעון ריפוי
ובמקביל, אפשר לתת כדור מעורר תיאבון.
הזנה בצינור הזנה היא מצילת חיים וקלה לביצוע לא פעם יותר מאשר לתת כדורים שלא תמיד משפיעים.

זיוואו

New member
בדיקות שנעשו

אהלן ,
נעשו בדיקות דם לפני שבועיים ולפי הבדיקות אין שום בעיה .
בדיקת האולטרסאונד בוצעה תחילה ע"י הוטרינר שלו ולאחר מכן בוצעה בדיקת אולטראסאוד שניה ע"י רופא מומחה (היה חשש לגוף זר אך בבדיקה השניה נשלל)
החתול יוצא החוצה , למעשה החתול חזר לעצמו בכל המובנים , מצב רוח וכו' מתנהג כפי שלא היה חולה ולא שונה ממה שרגיל למעט נושא האוכל שכאן הוא פשוט לא מכניס כלום לפה .
מבנה הגוף שלו הינו שמן - שקל 6.6 ק"ג ירד השבוע 400גרם .
הוא יוצא החוצה אך מסתכם בלהיות בגינה בלבד , אוכל דשא כפי שתמיד נהג לאכול עציצים ומקיא את זה לאחר זמן מה .

למעלה