חתולים ופעוטות

נולי2011

New member
חתולים ופעוטות

שלום, אני בהריון ויש לי חתול בבית. אני צריכה ללדת בעוד כ-ארבעה חודשים ואני חוששת מהתנהגותו של החתול שלי. בסך הכל הוא חמוד מאוד אבל יש לו גם לא מעט רגעים בהם התנהגותו אינה צפויה והוא יכול לתקוף אותי או כל אחד אחר (עם הציפורניים). אני רוצה לדעת האם נוכל לגדול כולנו יחד בלי שאחשוש שהחתול שלי יפגע בתינוקת. האם יש פעולות שכדאי שאעשה עכשיו, לפני הלידה? תודה

עב

New member
בתי גדלה עם חתול

וגם ילדיה נולדו לבית עם חתולים. בעיות: 1. החתולה שלי אהבה לישון עם התינוקת שלי דבר שהבהיל את הסבתות שלה. 2. החתול ברח מהתינוק של בתי כי הנ"ל מרט אותו לגמרי...

יצורה

New member
שיהיה במזל טוב

כמו שאת יכולה לראות בקישורים שדימיטרי הביא - הרבה מחברי הפורום מגדלים ביחד ילדים וחתולים ונהנים מכל רגע. את מוזמנת להישאר איתנו, לשתף כשתרצי, להתייעץ כשתצטרכי ולהשוויץ (בחתול ובעוד זמן קצר גם בילד) - anytime!

sivi1964

New member
יש דברים רבים ומומלצים לעשות .

מניחה שייעצו לך אחרים פה... אני רק מבקשת לצרף 2 תמונות של ילדונת שמגיל 0 גדלה בבית מלא בחתולים,היא היום בת 8-ובחיים לא נשרטה,לא הותקפה,לא ניפגעה מאף חתול{וכאמור אנחנו ביתמלא בחתולים וכלבים. אין תענוג גדול יותר מקשר בין ילד לחיית מחמד,זה נותן רק יופי,בריאות ,וחינוך לחמלה ואהבה ליצורים המתוקים הללו על 4. אל תחששי,תכיני את עצמכם אל פי מה שתצטרכי,אל תגלי את החתול או תשתדרי לו שהוא בסכנה או בתחרות . תנו לו את המקום והשקט שלו,ובמידת הצורך התייעצי עם בעל מיקצוע. בהצלחה!

האוהבות

New member
גם אצלנו ישנה אהבה גדולה

החתולה היא "הבת הבכורה" אחריה באו עוד שתיים הולכות על שתיים וללא זנב
למרות ההפחדות שניסו להפחיד אותנו בזמן ההריון לא עלה בדעתנו להוציא את החתולה מהבית... מצרפת תמונה מהזמן האחרון.

עב

New member
כנ"ל

אמנם פני הנכד טושטשו, אך אני מבטיחה לכם שהוא נם שנת ישרים.

בולאית

New member
אצלינו היה פחד עצום

מהענין אבל התברר שהחתול מפחד נורא מהיצור החדש ובחיים לא התקרב. אצל חבר החתול התעלק על התינוק ורק רצה להיות איתו כל הזמן וישן איתו והיו אחול יחסים סימביוטייים. בכל מקרה, צריך להיות סבלניים ולהבין שזה חדש לשני הצדדים. בגילאים יותר גדולים חשוב להדגיש מול הילד שהחתול מרגיש ויש לו נשמה וזה לא צעצוע כי הם יכולים להיות לא עדינים. ילדים פוגעים בחתולים הרבה יותר משחתולים פוגעים בילדים- לפי הסיפורים שאני מכירה. סליחחה על ההודעה המובלבלת.

חתולים ותינוקות

הי, לי יש תאומות (היום בנות 6) כשהייתי בהריון היו לי חמישה חתולים בדירה (רק אחד היה עולה ויורד לחצר, השאר בבית). כמובן שהופעלו עלי לחצים רבים מצד גורמים שונים במשפחה למסור את החתולים או לפחות לצמצם את מספרם. סירבתי. לשימחתי בתמיכת בעלי. בכל אופן בחודשים הראשונים לחיי הבנות לא נתתי לחתולים להיכנס לחדר שלהן, אבל כמובן שהן היו איתם בסלון ובשאר החדרים שבבית (כולה עוד חדר שינה של ההורים, מקלחת ומטבח, דירה קטנה יחסית). בקיצור, החתולים לא הפריעו בכלל, הסתקנו כמובן, ריחרחו אך מעולם לא תקפו ולא הציקו. הם היו סבלנים מאוד כלפי הבנות. כשבנות היו קטנות והיו רצות אחריהם בבית ולא אחת מושכות בזנב או באוזן, מעולם לא התקיפו אותן, שרטו או נשכו. כן, ממש כך. אני מסכימה שהחתולים שלי הם מקסימים במיוחד. כמובן, אבל אני מאמינה שגם חתולים אחרים יכולים להיות נפלאים בגידול ילדים. לקראת הלידה גזרתי לחתולים את הציפורניים (לא עקרתי חו"ח, אלא גזירת ציפורניים עם מספריים מתאימות שיש בחנות חיות) והמשכתי לגזור כל כמה שבועות, אבל אם הזמן גם זנחתי את המנהג הזה. הבאת חתול הבייתה היא שינוי. והיות ולי היו חמישה חתולים, אז השינוי היה פחות משמעותי מאשר לחתול אחד, שעד היום הוא היה התינוק של הבית. באופן הזוי ההמלצה שלי אלייך היא לאמץ עוד חתול (יש זמן עד הלידה), כדי שכבר עכשיו החתול יתרגל לכך שהוא לא בן יחיד. אח"כ הוא יהיה פחות תובעני בתשומת לב ויהיה לו גם חבר (לא מובטחת חברות בין החתולים, לפעמים זה קורה ולפעמים לא). לחתול שהוא "בן יחיד", השינוי יכול להיות מאוד קיצוני ובאופן פרדוקסלי, לחתול שהוא כבר לא "בן יחיד" תצטרכי לתת פחות תשומת לב לאחר הלידה, ותאמיני לי שלפחות בשבועות הראשונים אחרי הלידה לא יהיה לך זמן לנשום... זה שינוי מאוד מאוד משמעותי בחיים. אני מניחה שלא תקבלי את המלצתי, היות שאתם הולכים לקראת שינוי משמעותי ובטח חוששים לאמץ עוד חתול, אבל אם כן, הייתי מאמצת חתול בוגר ולא גור (אם החתול שלך הוא בוגר) ומהמין הנגדי, כלומר חתולה בוגרת, או חתול ממש טוב ורגוע (ראיתי כאן מודעה שפרסמה מאיה על חתול בוגר שזרקו אותו מהבית ושהוא ממש טוב לב ונוח. זרקו אותו בשל בעייה באוזניים שכבר טופלה, maya g1, שהטלפון שלה בהודעה שלה הוא: 0542440724 יש לי נסיון של המון שנים של גידול חתולים וחתולים מסורסים/מעוקרים שגדלים יחדיו הם יותר רגועים, יש אצלהם פחות מקרי תקיפה של הבעלים ומגיבים יותר טוב לשינויים בחיים כמו לידת תינוק, מעבר דירה, הוספת חתול לבית ועוד)

למעלה