חתולה תוקפת כלב

cody111

New member
חתולה תוקפת כלב

שלום,
ב- 21/6/12 לקחתי את הנכד שלי,כמעט בן9, למספרה של תמר בשמורה בזכרון יעקב.החניתי את הרכב.הנכד שלי ירד לפניי והתקדם למספרה. אני הוצאתי את הכלב שלי טרייר מעורב בן 12.9 אחזתי רצועה ביד והכלב היה לידי. מס' מטרים לפני המספרה ראיתי חתולים בפתח המספרה ומחוץ לה.(איני מרשה לכלבי לתקוף חתולים ולכן עצרתי. לפתע חתולה מנומרת ואחריה עוד 2 חתולים פשוט רצה כאחוזת אמוק, התנפלה על הכלב שלי מס פעמים ושרטה אותו.אני צעקתי לעזרה ובעלת המספרה תפסה את החתולה. באותו זמן בעל הקיוסק הסמוך (שאח"כ הכחיש זאת)בנוכחות אנשים נוספים כנראה בעלי עסקים שכנים למספרה ) אמר לי שהחתולה הזאת תוקפת כל כלב שעובר.הנכד נכנס להסתפר אני בדקתי את הכלב וראיתי שהחתולה שרטה אותו בעין (במזל לא הוציאה לו עין)ומתחת לעפעף התחתון יורד לו דם וחתיכת עור נקרעה.תמר אמרה לי שהחתולה מחוסנת ,היא לא שלה , היא מרגישה מאויימת ותוקפת כלבים,והיא רק נותנת לה מים.בפתח המספרה נוסף לכלי מים היו גם שטיחים לחתולה/ים. אמרתי לה שאם זה כך לא צריך להאכיל את החתולה אלא לדאוג שתסולק מהמקום ע"י וטרינר או המועצה. אח"כ קפצתי לוטרינר צורי ממול.סיפרתי לו על האירוע. הוא ראה את כלבי ואמר שצריך לתפור את העין.הוא הרדים אותו, תפר ונתן לו אנטיביטיקה ומשחה למשך10 ימים.אחריהם אצטרך לבוא אליו להוריד את התפרים. (אני מהקריות. בתי בעלה והילדים גרים בזכרון).התענוג כולו עלה לי 610 ש"ח.(יש קבלה של הוטרינר עם פירוט הטיפול).כשיצאתי מהוטרינר בסביבות השעה 18:20 השארתי את הכלב במכונית,הלכתי לתמר הראיתי לה את הקבלה ושאלתי אותה מה היא מתכוננת לעשות בנידון. היא ראתה את הסכום יצאה מהמספרה וצעקה על גובה הסכום.(כאילו שאני אשמה ומרמה). עכשיו כמובן כשפניתי לבעל הקיוסק הוא הכחיש שראה משהו.יתרה מזו איש אחר צעק עליי שאני מנצלת חלשים. (ברור שהם לא יעידו נגד שכנתם תמר בעלת מספרת מיס). שאלתי היא האם יש אחריות למי שמאכיל חתולי רחוב על התנהגותם? כיצד ניתן לסלק חתולים תוקפניים כאלה.למי עליי לפנות? תתארו לעצמכם שילד קטן היה מוליך כלב קטן עד בינוני והחתולה היתה מתנפלת על הכלב ופוצעת אותו...
האימייל שלי: [email protected]

אוי... מסכנצ׳יק :(

רפואה שלמה למתוק

מאד מצער מה שקרה לכלב ואני בהחלט מבינה את הסיבה לכך שאת נסערת אבל סילוק זה לא פתרון... מה גם שזה לא חוקי!

מי שצריך לקחת אחריות הוא מי שמאכיל ומטפל בחתולה וסביר להניח שיש אחד כזה כי אחרת לא היתה נמצאת שם, כדאי לברר מי מטפל בה ולדרוש שידאג לכך שהיא לא תימצא בפתח מקום שעוברים שם אנשים עם כלבים, מניסיוני חתולים לעיתים תוקפים כלבים אבל לא בני אדם.

ושוב, סילוק הוא לא פתרון, מדובר במעשה אכזרי לא פחות (אם לא יותר) מהפציעה של הכלב, אני הכנסתי הביתה חתול רחוב שהותקף ע״י כלב והפך לנכה, אין לי מושג מי בעלי הכלב אבל גם אם היה לי לא הייתי דורשת מהם לסלק את הכלב אלא לקחת אחריות ולדאוג שלא יוכל לתקוף חתולים דבר שקורה לעיתים קרובות וגורם לפציעתם וגם במקרים לא מועטים למותם.

toomuchdogs

New member
מה שיש לי לומר לא ישמע לך צודק

מידי עונה חתולות שאינן מעוקרות ממליטות ברחבי הארץ
מידי עונה תראי כאן בפורום סיפורים דומים לשלך
החכם היחיד בסיפור הוא בעלי הכלב, פשוט לנקוט במשנה זהירות כשרואים חתולים, לכי תדעי איזו חתולה תגן על גוריה.
אם החתולה ללא בעלים (את יכולה להוכיח ששייכת לספרית?) אין לך מה לעשות.
זה כמו להתקל בנחש/עקרב/כלב משוטט בטיול שלך, למי תתלונני?

צריך רק להיות זהירים
אם הכלב שלך קטן, פשוט תרימי אותו על הידיים כשאת מזהה סכנה שכזו.

המדינה "יודעת" לטפל רק בכלבים וגם זה על הצד הרע ביותר.
את החתולה אין לך מה להאשים כי סה"כ הגנה על שלה.

זה לא כזה פשוט והמקרים לא תמיד אפורים....

בחודשים האחרונים, שהתחיל להיות חם, גם אני ונאלה נתקלו בחתולים אחוזו אמוק.

אני לא אומר שנאלה היא מלאך. היא רואה חתול והופכת לטיל מונחה. אבל היא לא עושה כלום חוץ מלהסתכל על החתול כי היא על רצועה קצרצרה.

אבל מה?
בחודשי הקיץ, בגלל שאנחנו גרים בבניין ואחת השכנות מאכילה פה את כל חתולי השכונה (לא משהו רע - כן? אבל הבעיה היא הצורה שהיא עושה את זה), חתולים נאספים *בתוך* הבניין ככה שאין סיכוי לא להתקל באחת מהן.
כבר פעמיים תקפו את נאלה שני חתולים שונים. לא כי היא תקפה אותם ראשונה, אלא כי הם החליטו שלא בא להם לזוז כשיש ציידת מטורפת שרושפת אש לכיוונם. עמדתי בשתי הפעמים וחיכיתי שהן יזוזו, ובמקום לזוז הם החליטו להעיף את המטרד החדש מביתם החדש.

אז מה שעושים כל פעם שמוציאים את נאלה - כמה שזה מעצבן ולא אנושי, זה לרדת למטה, להעיף משם את כל החתולים בצעקות, ואז רק אפשר להוציא את נאלה.
הבעיה היא שגם ברחוב התחילו לתקוף אותה.

בקיצור, חתולי רחוב הוא מטרד לא קטן, ולא תמיד אפשר להמנע מחיכוך עם חתול.

toomuchdogs

New member
אבל המקרה שלך הוא לא המקרה עליו אני מדברת

במקרה שלך אני הייתי פונה לשכנה בנימוס
בתור התחלה, ומבקשת ממנה להתחשב בשאר הדיירים.

ואז יש 2 כיוונים
כיוון ראשון ולא סביר במדינתו - היא תתחשב ותעשה מה שצריך.
כיוון שני, פניה לעיריה.

כמובן שלומר לה שזה מה שיקרה אם לא תיזום מהלך שלא יסכן גם דיירים אחרים (כאלה על 4)

אילו אצלי היתה שכנה כזו, הכלבים כבר היו "מסדרים" את העניין ולא בצורה חיובית.
אני מצידי, מעדיפה את החתולים סביבי (אילו היה אפשרי) אבל כשהם מסורסים ומעוקרות!

אני מניח...

שבתור בעלת מספר של הולכי על 4, את יודעת שווטרינר העירוני ברוב הערים או המועצות לא יוצא מהבית. במיוחד לא בשביל לגרש חתולי או כלבי רחוב, ובמיוחד לא בבאר שבע.
ככה שפניה לעירייה מבחינתי היא סתם מתכון לעצבים שלא יוביל לשום מקום.

הפניה לשכנה כבר נעשתה.
היא צעקה עליי בחזרה שאין לי לב ושאני אדם אכזר ושאני רוצה שהחתולים ימותו.
נורא רציתי לענות לה שאני מעדיף שהיא תמות, אבל הייתי אזרח טוב ושלטתי על עצמי.

אני יכול לשחרר את נאלה, אבל אני לא רוצה. היא הדבר הכי לא מזק בעולם, עד שזה מגיע לחתולים.
היא ציידת חתולים מטורפת, והיא טובה בזה. לא משנה כמה הם רחוקים או על איזה עץ הם עולים - היא משיגה אותם. ואני לא רוצה לדעת מה קורה כשהיא תופסת אותם - עדיין לא נוכחתי בזה.

הייתי אומר שאין לי בעיה באופן כללי עם חתולים, אבל זה שקר. הן חיות מאוסות מבחינתי - על תקן בני אדם. אבל אני עדיין אעזור לחתול במצוקה ואתן להם מים בקיץ, כי העובדה שהם הגיעו למצב שהם הגיעו היא אשמתנו ואשמתנו בלבד.
אין לי בעיה שיש פה חתולים - אנחנו הבניין היחיד בשכונה שלא שוכנים בו כנופיה של ספלינטרים ויצורים רדיואקטיביים במקלט. אבל יש גבול - והוא בהחלט נחצה כשתוקפים לי את הכלבה.

toomuchdogs

New member
אממ מנסה גישה אחרת

אם תציע לה שתרים איזה מבצע לעיקור וסירוס עבור החתולים שכרגע היא מאכילה
ושהיא תהיה אחראית על אלה שתצטרף בעתיד
נראה לך שיוכל לעבוד?

ובאשר לכלבים שלא אוהבים חתולים, נוכחתי לדעת שכן אפשר לטפל בזה, ואפילו עם כלב בעל יצר טרף גבוה כמו מיקי שלי
גם עם ג'וני, רק שהוא מצריך קצת יותר עבודה, לדעתי הלא מקצועית הוא בעל יצר ציד מיומן
שניהם יחד בבית זה כמו מכונת ציד משומנת היטב שכבר הוכיחה עצמה.

אז יכולה רק להמליץ לך לנסות בגישה הזו ולראות איך זה הולך.
לא מבינה יותר מידי בחתולים, אך טבעי לי לחשוב שאם הם מסורסים ומעוקרות התוקפנות יורדת, תקנו אותי אם אני טועה.

אממ...

קטונתי מלשפוט אנשים שאני לא מכיר, אבל לכולנו יש את הנטיה לעשות את זה...
השכנה שלי לא נראית כמו אישה שתוציא אלפי שקלים לסירוס של עשרה חתולים שגם ככה היא מאכילה אותם...
יכול להיות שזה יעבוד, אבל כאן מגיע החצי השני ...

חוסר העשיה בנושא הוא גם אשמתי, ואני מודה בה בפה מלא..
בתור תושב ארעי בעיר הזו, לא מאוד אכפת לי. אני ממלא את החובות שלי בתור תושב ומשתדל לעזור כמה שיותר למי שצריך, אבל לא משנה איך אני אסתכל על זה, זה עדיין לא הבית שלי.
אני עוזב את הדירה שלי עוד חודשיים, ככה שבינתיים זה נסבל. לכן אני לא עושה כלום - בין אם להתעצבן על העירייה או אם לעשות מבצע עם כל השכנים בבניין לעיקור/סירוס החתולים ששומרים עלינו מפני חולדות.
אמנם אני נשאר בבאר שבע ואפילו באותה שכונה, אבל גם בבית הבא שלי אני אשתכן כנראה רק שנה, ולכן גם שם כנראה לא יהיה אכפת לי אם יש חתולים בגינה של הבניין או לא...
החלק הנוסף של אשמתי הוא שבלי קשר לשכנה אני לא יוצא במבצע לעיקור/סירוס החתולים, וכאן באה לידי ביטוי הסלידה שלי מחתולים.
אם היה מדובר בכלב, הייתי יוצא מגדרי כדי לעזור לברנש, וזה היה כולל מציאת בית - לא רק סירוס/עיקור...

toomuchdogs

New member
אני יכולה להמליץ לך להצטרף לדף הזה

https://www.facebook.com/pages/דורש...ץ-לפעול-למען-בעח-הזרוקים-בעיר/300072290088029

אני ארעית בכל דירה אליה אני עוברת, בב"ש הייתי שנה וחצי ועדיין חשוב לי שיהיה לי נוח עד כמה שניתן בבית.
כל בית שאני עוברת אליו הוא "הבית שלי" המבצר שלי ואני צריכה שיהיה לי בו בטוח ונוח.
אני כן הייתי מנסה אחרת, אבל כמוך, חודשיים לפני העזיבה זה כבר לא משנה
לי גם לא משנה אם מגובר בחתול או כלב או כל דבר אחר, הרי מי שנפגע מהחתולים האלה בין השאר הם גם כלבים..

marx04

New member
פנה לוטרינר הרשותי

שלום לך,

תופעת חתולי הרחוב הלא מסורסים/מעוקרים שמואכלים ע"י אנשים היא תופעה בעייתית ומטרידה, כפי שחווית על בשרו של הכלב שלך.
למיטב ידיעתי, לאדם מן השורה אסור, על פי חוק, להרחיק את החתולים מהאזור.
בשביל זה אתה צריך לפנות לוטרינר של הרשות העירונית, להתלונן על כך שהחתולים מהווים מטרד של רעש ושל לכלוך, ועלולים לסכן את העוברים והשבים בהתקפות ולבקש ממנו שירחיק את החתולים מהאזור. לוטרינר של הרשות מותר להרחיק את החתולים מכוח החוק.
לדעתי, לא בטוח שהוטרינר יעשה משהו, וחוץ מזה גם אם כן זה לא יפתור את התופעה המטרידה הזאת.

לגבי תמר ובעל הקיוסק - אם אתה רוצה להתייעץ כדאי לך לפנות לעו"ד, כי כאן זה פורום כלבים ולא פורום חוק ומשפט. בכל מקרה, לא נראה לי שיש טעם בכאב ראש שכזה בגלל 610 ש"ח (ואני לא מזלזל בשום סכום).

איחולי בריאות שלמה לכלב שלך.

בברכה,

אורי.

למעלה