חתולה רעשנית

חתולה רעשנית

שלום לכולם, רציתי לשאול האם מישהו נתקל בתופעה של חתול יללן במיוחד.... חתולתנו האהובה (בתמונה), חתולה בוגרת בת 8, עושה כל מה שחתולים עושים (כלום) - ובנוסף, מייללת כל הזמן (חוץ מכאשר היא נחה או ישנה). היללות שלה חזקות, ולא ברור מה היא רוצה - אוכל? יש לה כל הזמן, ליטוף - לא תמיד מרגיע אותה, לפעמים היא פשוט יושבת ומייללת. אולי היא מנסה לדבר איתנו? אולי כואב לה משהו? או שפשוט ככה היא? מה דעתכם?

מיצקו

New member
אין לי תשובה

אבל אני חייבת להגיד שהיא מהממת במיוחד!!! איזה מתוקה!

תודה

JM222

New member
לי יש אחת כזו. בת 15

היא תמיד היתה פטפטנית. ולכן קוראים לה ציקית. מלשון מציקה קטנה... אגב, היא שוקלת 10 ק"ג, אם לא יותר. היא חתולה גדולה מאד וגם קצת עודף משקל מהגיל. כשהיתה בת 8 היא התחילה ליילל יותר מתמיד. וככל שהיא מזדקנת - ככה היא מדברת יותר. עשינו בדיקות דם והכל בסדר. ברגע זה היא יושבת לידי על הספה ומבלבלת את המוח ללא הפסקה.... תעשו לה בדיקות, ואם הכל תקין - סימן שיש לכם חתולה שמעוניינת במישרה ציבורית ומתאמנת בנאומים עליכם. :)

אז את אומרת

להצטייד באטמי אוזניים :) (וחוצמיזה להסביר לה שלהתקדם אפשר רק בסקטור הפרטי). אני אוהבת חתולים שמנמנים, אבל אין לי מושג כמה זה כבר נחשב עודף משקל שמסוכן להם. החתולה שלי כל יום יוצאת החוצה לכמה שעות, לפעמים הולכת מכות עם החתולה של השכנים (אני מסבירה לה שהיא צריכה להתקשח ולפוצץ לה את הצורה, אבל לצערי בינתיים היא הלוזרית שמתקפלת...), אז לפחות אני יודעת שהיא זזה קצת ולא יושבת על הספה כל היום (מה שבקלות יכול לקרות).

יש לי אחד כזה

במקום העבודה שלי הופיע גור כבן חודשיים. בהתחלה הוא היה עם אמא שלו ואח"כ היא עזבה והוא נשאר. הגור הזה מיילל יללות חזקות מאד ברגע שהוא רואה אותי. הוא מיילל לפני האוכל, אחרי האוכל ובכל רגע שהוא לא יושב על הברכיים שלי. בזכות היללות הגועליות האלה והנסיונות שלו לנשוך בכל הכח בכל הזדמנות, הוא זכה לשם רוני מגעילוני
אבל אני בכל זאת אוהבת אותו
אגב, היום לקחתי אותו לוטרינר כי הוא פתאום לא דורך על הרגל האחורית. עשו צילום וגם מיששו היטב, ולא מצאו כלום. מוזר.

אחלה שם.... גם החתול של חברה שלי נושך בכל הזדמנות, הגענו למסקנה שזה מתוך אהבה (אבל עדיין כואב...). מקווה שהרגל שלו תסתדר, אולי תנסי לסגור אותו בבית כדי שלא יזוז הרבה ויקבל מנוחה.

JM222

New member
שימי לב לרגל!!!

אם היא תתנפח, אפילו מעט - זה וירוס של גורים. וזה עלול להגיע למצבים של חום גבוה והתייבשות ו...מוות. אצלי היו שניים שלקו בזה. נתנו להם בזריקה - שני סוגי אנטיביוטיקה ונגד חום. הם כבר גדולים היום: בן 6 ובת 3. אצלי דילגו על הצילום - הוטרינרית ידעה מה זה ברגע שראתה את הרגל הנפוחה, מיששה ומדדה חום.

הרגל לא נפוחה

לרוע המזל, אני לא אהיה בעבודה בשבוע הבא, אז לא אוכל לעקוב אחריו

JM222

New member
אז בקשי ממישהו שיעדכן אותך

כי הנפיחות ברגל הופיעה ייומיים שלושה אחרי הצליעה ואז גם התחילו לרעוד. כשחתול רועד - לרוב זה מכאב או מחום. ואז גם הפסיקו לאכול. ואז לקחתי לוטרינרית. בחתול השני - כבר הכרתי את התופעה, וברגע שהתנפחה הרגל - מייד התקשרתי לוט'. זה היה ערב ראש השנה... בשעת הארוחה המשפחתית, שלא הלכתי אליה, כי הייתי מודאגת מהחתול. וצדקתי... אבל את הוט' הוצאתי מארוחת הערב אל המרפאה. מכיוון שהיא ידעה שאני כבר מכירה את הפתולוגיה משוגי - אז היא באה מהר. עדיף לעקוב. אולי יש מישהו שיוכל להתקשר אלייך אם הרגל תתנפח?

אני מנסה לאמץ את זכרוני

כשהיא הייתה גורה ובשנים הראשונות נראה לי שהיא יללה הרבה פחות. רק בשנים האחרונות זה התחיל להציק.

JM222

New member
יש דברים בסיסיים שאפשר לבדוק

אם היא רבה עם החתולה של השכנה - סימן שהיא יוצאת החוצה. אז צריך לראות: א. אוכלת? ב. שותה? כמה? אם הרבה - מצריך בדיקת דם. ג. פיפי? אם חופרת ומתיישבת ושוב חופרת ומתיישבת ועושה מזה סיפור - אולי דלקת. ד. קקי? יפה? מוצק? אם לא - בדיקה. ובעניין הנאומים - אם הכל בסדר - אז כן, להצטייד באטמי אוזניים, או לחילופין - ללמוד חתולית מדוברת. אולי יש לה מסר חשוב להעביר לאומה ואת מפספסים את כל הידע הגנוז והבלום הזה :)

אוקיי...

היא אוכלת (למרות שמוכנה לאכול רק אוכל שיצא עכשיו מהאריזה, טרי), לגבי שאר הדברים האמת היא שאף פעם לא עקבתי אחריה. אני אסתכל. תודה

Rebecca Luzon

New member
יכול להיות שיש פתרון

בוקר אור ושבת שלום. חתולים יכולים להיות יללניים מהמון סיבות שהן לאיו דווקא בעיות פיזיות. היללות יכולות להנבע מסטרס, לחץ, חרדה ועוד בעיות נפשיות שכאלו שיכולות להיות מולדות או מתפתחות. אני מציעה לך במידה ואת על סף הרמת ידיים ומוכנה לנסות דברים חדשים לפנות לנושא של ארומתרפיה. ארומתרפיה הינה טיפול בשמנים ככה על קצה המזלג. הטיפול הוא לא בחירה שלנו הבעלים אלא של בעלי החיים. כלומר, במידה ואכן ישנה איזו בעיה נפשית שכזו ע"י איבחון נכון ינתנו לחתול כמה סוגי שמנים שונים להרחה במידה והוא יראה סימפטיה ( לא לעשות זאת לבד וללא איש מקצוע ) לאחד מהם הוא יתחיל בעצמו טיפול בכל רגע שירגיש לחץ הוא יפנה לשמן ויטפל בעצמו. כיום אני מטפלת אבל את דרכי התחלתי עם חתול שהיה חרד ועם זאת היו לא בעיות פיזיולוגיות הרפואה הקונבנציונלית לא הצליחה לעזור ובסוף מטפלת ארומתרפית עזרה לנו, כיום ג'ון החתול לא חרד ולא חולה ומאושר ובריא וזה מה שגרם לי ללכת ללמוד את המקצוע. אם זה מעניין אותך ואת רוצה יותר מידע אני תמיד אשמח לתת לך מענה ורק לציון אני לא מדברת על תשלום! הכל מאהבה לבע"ח. את תמיד יכולה לפנות אלי לפה או לאתר שלי או לפייסבוק ואשמח לענות ולעזור בכל שאוכל. בנתיים המשך שבת נעימה! רבקה best-love

היי

תודה על ההצעה, אני אחשוב על הכיוון הזה (נראה לי שחברה שלי משתמשת בזה לכלבה שלה).

למעלה