חתולה צולעת

Sprite

New member
חתולה צולעת

ביום שישי האחרון החתולה שלי התחילה לצלוע, באותו הבוקר כבר לקחתי אותה לוטרינר שאיבחן זה מגיע מהכתף,כשהייתי שם הוא נתן זריקה (שאני לא יודעת מה היא הכילה) והוא נתן לה פרדניזון רציתי לדעת אם לתרופה הזו יש תופעות לוואי ששוות התייחסות מיוחדת (לידע כללי). והאם צריך לתת אותה בטווח שעות מדוייק (הוא אמר פעם ביום)? ביום שישי ושבת היא לא צלעה אבל היום היא שוב חזרה לצלוע. היא פעילה אוכלת טוב ומציקה יפה מאד לחתול השני. היא בת כמעט שנתיים. האם יכול להיות שיש לה דלקת בשריר הכתף כבר? הרי את כל אלה נתנו לה בשביל למנוע את זה.... האם יכול להיות שיש לה דלקת כי פתאום היא עושה יותר פעילות גופנית? (לפני כמעט חודש הבאנו עוד חתול הביתה -והיא משחקת איתו). האם אני צריכה למנוע ממנה לעשות פעילות גופנית בזמן הקרוב? תודה מראש.

חתולים הם בעל חיים מאד אתלטי

ואם הכל בסדר אז אין סיבה לצלוע אחרי משחק או פעילות. דלקות במפרק בלי סיבה טובה זה לא דבר נפוץ כלל אצל חתולים. האם בוצע צילום רנטגן? האם היא נבדקה תחת טשטוש? אני כמובן לא יכול להתערב או לתת הנחיות לגבי הטיפול שניתן מכאן, אבל אני אוהב להשקיע קצת יותר בנושא האבחון לפני שאני מתאים טיפול.

Sprite

New member
לא בוצע צילום רנטגן

הבדיקה לא בוצעה בטשטוש, היא חתולה מאד נוחה - בכלל לא תוקפנית. מהי סיבה טובה לדלקת אצל חתולים?? היום מצאתי קיא שאני לא יודעת אם הוא שלה או של החתול השני (אמנם בקיא היה את האוכל היה שלה אבל ראיתי שמישהו הפיל את הכלי שלה). בכל מקרה של מי שזה לא יהיה זה מדאיג אותי כי היא עם הכדורים והוא גור בן כמעט שלושה חודשים. היא עכשיו לא צולעת אבל אני גם המשכתי עם הסטריאוידים. מה אתה ממליץ לי לעשות? האם כדי בכל זאת לקחת אותה שוב לוטרינר (או לחוו"ד נוספת), או פשוט להמשיך עם הפרדיניזון. אני מאד לא רוצה לעשות נזק לחתולה שלי היא הדבר הכי חשוב לי בחיים. הם שניהם מאד פעילים משחקים ולא אדישים, עם תאבון בריא. תודה מראש.

אם הצליעה נמשכת

או ההקאות אז אני מציע לגשת לחוו"ד נוספת. מה יכול לגרום לזה? מה שכתבתי זה שהסיכוי לדלקת כזו הוא נמוך למדי, ובשביל לדעת צריך קצת להתקדם מבחינה אבחונית. סטרואידים לא מפסיקים לבד בכל מקרה, אז להמשיך את הטיפול, אבל חשוב לדעת שאסור כרגע להשתמש באף אחד מהחומרים ממשפחת נוגדי הכאב הלא סטרואידים (כמו אופטלגין, רימדיל, ועוד, למעשה המשפחה של אדויל אבל הוא מאד רעיל לחתולים). אלה, יחד עם סטרואידים, עושים בעיות קשות במערכת העיכול.

למעלה