for no one
New member
חתולה עם קרחות
~סליחה מראש על האורך~ החתולה שלי עוד 3 חודשים בת 8. מאז שהיא היתה בערך בת שנתיים וחצי, היא סובלת בעונה החמה מקרחות באזור הבטן, בחורף בד"כ השיער חוזר לגדול. כל משטחי העור שבוצעו לה במהלך השנים תמיד יצאו שליליים, בדיקות הדם שלה תמיד היו תקינות (האחרונה נעשתה לפני חודשיים), מעוקרת מגיל חצי שנה (אחרי ייחום אחד). הוטרינר העלה השערה שמדובר באלרגיה לפרעושים. כל פעם שיש לה התפרצות היא מקבלת סטרואידים בזריקה ארוכת טווח (שמחזיקה מעמד לחודש, אי אפשר לתת לה כדורים). ניסינו אוכל היפואלרגני אבל לא נראה שיפור. בקיץ היא מטופלת כל 3 שבועות באמפולת רוולושן, בחורף פעם בחודש. אנחנו מרססים את הבית בסנו K2000 (נגד פרעושים), ולא נותנים לה לצאת מהבית, אפילו לא למרפסת. היא שוקלת 7 ק"ג, שבמקרה שלה זה עודף משקל קיצוני (נראית כמו אבטיח שעומד על דוקים
), והעברנו אותה לרויאל קנין אובסיטי, והיא מקבלת כל יום כמות מדודה (על משקל!) לפי המלצות היצרן. הבעיה היא - השנה המצב מאוד החמיר. יש לה קרחת בבטן ובחלק מהחזה, בבסיס הזנב, ברגליים האחוריות (בחלק שבין ה"קרסול" לכריות כף הרגל) וגם ברגליים הקדמיות (בחלק האחורי של ה"אמה"). כשאני רואה אותה מתלקקת אני מעסיקה אותה עם צעצועים שהיא אוהבת כדי שלא תתעסק עם הפרווה, אבל כמובן שזה בלתי אפשרי להשגיח עליה 24 שעות ביממה. לוטרינר אין פתרון אחר מלבד סטרואידים, שרק מטפלים בסימפטומים (הגרד) ולא בבעיה עצמה, וכמובן שאני חוששת מכל מיני מחלות שזה יכול לגרום לה. מה עוד ניתן לעשות? רק לפנות לרופא עור בבית דגן? שמעתי שיש טיפול בהורמונים, זה רלבנטי? תודה מראש וסליחה על האורך, צירפתי תמונה שלה שממחישה את המצב (וגם כדי להשוויץ
)
~סליחה מראש על האורך~ החתולה שלי עוד 3 חודשים בת 8. מאז שהיא היתה בערך בת שנתיים וחצי, היא סובלת בעונה החמה מקרחות באזור הבטן, בחורף בד"כ השיער חוזר לגדול. כל משטחי העור שבוצעו לה במהלך השנים תמיד יצאו שליליים, בדיקות הדם שלה תמיד היו תקינות (האחרונה נעשתה לפני חודשיים), מעוקרת מגיל חצי שנה (אחרי ייחום אחד). הוטרינר העלה השערה שמדובר באלרגיה לפרעושים. כל פעם שיש לה התפרצות היא מקבלת סטרואידים בזריקה ארוכת טווח (שמחזיקה מעמד לחודש, אי אפשר לתת לה כדורים). ניסינו אוכל היפואלרגני אבל לא נראה שיפור. בקיץ היא מטופלת כל 3 שבועות באמפולת רוולושן, בחורף פעם בחודש. אנחנו מרססים את הבית בסנו K2000 (נגד פרעושים), ולא נותנים לה לצאת מהבית, אפילו לא למרפסת. היא שוקלת 7 ק"ג, שבמקרה שלה זה עודף משקל קיצוני (נראית כמו אבטיח שעומד על דוקים