חתולה עם קרחות

for no one

New member
חתולה עם קרחות

~סליחה מראש על האורך~ החתולה שלי עוד 3 חודשים בת 8. מאז שהיא היתה בערך בת שנתיים וחצי, היא סובלת בעונה החמה מקרחות באזור הבטן, בחורף בד"כ השיער חוזר לגדול. כל משטחי העור שבוצעו לה במהלך השנים תמיד יצאו שליליים, בדיקות הדם שלה תמיד היו תקינות (האחרונה נעשתה לפני חודשיים), מעוקרת מגיל חצי שנה (אחרי ייחום אחד). הוטרינר העלה השערה שמדובר באלרגיה לפרעושים. כל פעם שיש לה התפרצות היא מקבלת סטרואידים בזריקה ארוכת טווח (שמחזיקה מעמד לחודש, אי אפשר לתת לה כדורים). ניסינו אוכל היפואלרגני אבל לא נראה שיפור. בקיץ היא מטופלת כל 3 שבועות באמפולת רוולושן, בחורף פעם בחודש. אנחנו מרססים את הבית בסנו K2000 (נגד פרעושים), ולא נותנים לה לצאת מהבית, אפילו לא למרפסת. היא שוקלת 7 ק"ג, שבמקרה שלה זה עודף משקל קיצוני (נראית כמו אבטיח שעומד על דוקים
), והעברנו אותה לרויאל קנין אובסיטי, והיא מקבלת כל יום כמות מדודה (על משקל!) לפי המלצות היצרן. הבעיה היא - השנה המצב מאוד החמיר. יש לה קרחת בבטן ובחלק מהחזה, בבסיס הזנב, ברגליים האחוריות (בחלק שבין ה"קרסול" לכריות כף הרגל) וגם ברגליים הקדמיות (בחלק האחורי של ה"אמה"). כשאני רואה אותה מתלקקת אני מעסיקה אותה עם צעצועים שהיא אוהבת כדי שלא תתעסק עם הפרווה, אבל כמובן שזה בלתי אפשרי להשגיח עליה 24 שעות ביממה. לוטרינר אין פתרון אחר מלבד סטרואידים, שרק מטפלים בסימפטומים (הגרד) ולא בבעיה עצמה, וכמובן שאני חוששת מכל מיני מחלות שזה יכול לגרום לה. מה עוד ניתן לעשות? רק לפנות לרופא עור בבית דגן? שמעתי שיש טיפול בהורמונים, זה רלבנטי? תודה מראש וסליחה על האורך, צירפתי תמונה שלה שממחישה את המצב (וגם כדי להשוויץ
)

for no one

New member
שכחתי לציין - במקומות שיש לה פרווה

הפרווה שלה מבריקה ורכה, אין קשקשים, אין נשירה מיוחדת. השנה לא היתה הקלה בחורף, הקרחות המשיכו כרגיל, אולי בגלל מזג האויר החם. יש לציין שיש לי עוד חתול בבית, גם הוא מטופל נגד פרעושים באותה תדירות, ולו אין בעיה כזו (יש לו שיער באורך בינוני, ובכל קיץ הוא מסופר). שניהם לא אוכלים שום דבר מעבר לאוכל היבש שלהם

כמה שאלות

האם נעשו דברים חוץ ממשטחי עור? האם נעשתה ביופסיה? האם זה באמת נובע מגרוד - האם העור נראה מגורה? האם היא מתגרדת המון? זה שזה עובר עם סטרואידים לא בהכרח אומר שזה מגרוד! האם זה מפריע לה או רק אסטטי? בקיצור - הבסיס לאבחנה טובה במחלות עור זה עבודה מסודרת ושיטטית. יש תהליך אבחוני שאפשר לעשות, לא רק בבית דגן. עם זאת, במצבים מיוחדים כמו זה לפעמים עדיף לפנות למומחה.

for no one

New member
תודה על התשובה

היא בד"כ מלקקת את עצמה ולא מתגרדת. לעיתים רחוקות אני רואה עליה סימני עקיצה (כנראה פרעוש שבכל זאת מצליח לקפוץ עליה לפני שהוא נופח את נשמתו). כעקרון אין עליה פצעים או חתכים, העור לא יבש, אין אודם או פריחה. יש לה ימים שהיא יכולה ללקק את הקרחות במשך רבע שעה רצוף, היא מטפחת את הקרחות שלה באותה קנאות כמו שהיא מטפחת את הפרווה... הוטרינר העלה השערה שבגלל שהיא כ"כ שמנה (יש לה ממש "מידלדלים" בבטן), העור משתפשף כל הזמן וזה מגרה אותה, ולכן היא מתלקקת כל הזמן. וזה מעין מעגל שמזין את עצמו. נראה לי שאני אנסה לראות איך הדיאטה עוזרת לה, כי ככל שהיא שמנה יותר כך מצב הקרחות מחמיר, ואם לא יהיה שיפור בחודשיים הקרובים אני אקבע לה תור לבית דגן.

mey1235

New member
לדעתי הלא מלומדת

יש קשר ישיר בין גיל החתולה להתפתחות הקרחת שלה להשמנה שלה ולמזג האויר, לי בכל אופן זה נשמע הגיוני, זה כמו אצל בני האדם- לאנשים שמנים הרבה יותר חם מלאנשים רזים, ומה עושים אנשים שמנים כשחם להם? מתפשטים!- או מורידים את טמפרטורות המזגן והופכים את החדר לבית פינגווינים, כנ"ל לגבי אנשים מבוגרים- אם תשימי לב אנשים מבוגרים סובלים הרבה יותר מחום מאנשים צעירים יותר,- גלי חום זה גם חלק מאיפיוניי גיל המעבר. יכול להיות שפשוט החתולה השמינה קצת משנה שעברה, והיא התבגרה (כתבת שהיא בת 8, היא מבוגרת), והקיץ הזה פשוט חם לה מדי, אז היא משירה יותר פרווה, תשימי לב אם היא מתלקקת יותר באיזור הקרחת, זה לאו דווקא בגלל שהיא רוצה לשמור על היגיינה באיזור זה (כמו שידוע לך חתולים הם יצורים שההגיינה והנקיון שלהם מאוד חשוב להם), פשוט חם לה באותו איזור וכשהיא מלקקת את הקרחת היא פשוט מקררת את עצמה- ככה בעצם היא "מורידה את טמפרטורת המזגן", לא כדאי ישר להיבהל ולקפוץ למסקנה שישנה בעייה עם החתולה והיא שמע חולה, פשוט תשימי לב אם לא מתפתחות דלקות באיזור הקרחות ותני לה לטפל בעצמה, היא עושה זאת מצויין כבר 8 שנים, *הצעה- אולי לקלח אותה או להתיז עליה מים מדי פעם. זה יעזור לה להתקרר, וכמובן תמשיכי עם הדייטה שלה, אבל בביקור צמוד של הוטרינר, כי כמו אצל בני האדם גם אצל בעלי החיים כל שינויי בתזונה יכול לפגוע. מקווה שעזרתי, ופנייה אישית לוטרינר, מקווה שקראת את מה שרשמתי, אשמח אם תגיב לדברי (אני מתכוונת להתחיל לימודי וטרינריה, אז התגובה שלך חשובה לי), יום טוב, מיטל

שלום מיטל

הדעה שלך אמנם נשמעת מאד הגיונית, אבל הדברים לא תמיד פועלים לפי ההגיון הישר, וכך זה גם במקרה זה. לחתולים אין מנגנון של התקרחות בגלל חום, וליקוק לא נועד אצלם לקרור הגוף. יש סיבות אחרות, כפי שצויין. חלקם זה מחלות, חלקם באמת גורמים נפשיים אבל אין (או לפחות לא ידוע לרפואה הוטרינרית היום) קשר לטמפרטורת הסביבה ולגבי "עושה את זה מצויין כבר 8 שנים" - זה עדיין לא אומר שזו לא בעיה, ואני לרוב לא ממליץ מעל גבי האינטרנט לחכות ולהאמין שהכל תקין אלא אם אני משוכנע בכך! בהצלחה בלימודים - איפה ומתי את מתחילה?

למעלה