חתולה עם עצירות

zukik

New member
חתולה עם עצירות

שלום לרופאים
למרות שאני סומך על הרופא שלי אני שואל כי אני חסר אונים ורוצה להקל על הסבל של החתולה ואולי לקבל זוית ראייה אחרת
רקע :
יש לי בבית חתולה בת 9 חודשים שנדרסה באגן (לפני כמה חודשים טובים) היה שם שבר בצד אחד של האגן היא החלימה והכל בסדר
לפני שבועיים התחילה לה עצירות שדרשה חוקן במרפאה
קיבלתי נדמה לי קוראים לזה אבילק לתת לה 3 פעמים ביוום אבל היא לא כל כך משתפת פעולה ומאוד קשה לתת לה
מזה יומיים שמתי לב שהיא שוב לא מצליחה לעשות צואה
היום היא כבר צרחה בזמן שניסתה (כלומר כואב לה)
מחר היא תלך לוטרינאר שוב .... דיברתי איתו על זה הוא אומר שלא נראה על פניו שזה מהשבר (שיכל לגרום להיצרות של המעי הגס שם וכתוצאה מזה לגרום לעצירות )...
הוא אמר לי שישנם מקרים של פגיעות משניות כתוצאה מהתאונה (ששברה את האגן) ושיכול להיוות שזה המקרה אבל מצד שיני שגם סתם משום מקום ישנה תופעה נפוצה בחתולים של התרחבות המעי שגורם לעצירות .....

אז השאלה שלי היא מה ניתן לעשות לחתולה הזו .... גם כך היא סבלה מספיק בחייה הקצרים זה התחיל מזה שזרקו אותה לרחבת הזבל שהיא היתה גור בן שבוע
המשיך לתאונה הזו המשיך לעוד תאונה ששברה לה את הרגל והצריכה ניתוח להכנסת 2 מסמרים לתוך העצם לקביעת העצם ועכשיו המקרה הזה ....
מה אפשר לעשות כדי לעזור לה ? אולי אוכל שונה ? או איזה כדורים במקום הסירופ שאותם אוכל להחביא בתוך אוכל רטוב ? אולי איזה שהוא ניתוח במעי ?

האוכל שהיא אוכלת בבית זה רואל קנין FIT32

אשמח לכל עצה
בתודה מראש

sapirdvm

New member
קודם כל איבחון

שזה הכי חשוב כדי לנסות לעזור.
אם מדובר במגא-קולון (התרחבות המעי הגס) זאת צרה צרורה שלא קל לטפל בה.
כרגע, הכי חשוב לדעתי זה לתת הזנה שמייצרת מעט צואה ולגרום לה להיות רכה.
אל תתן מזון עתיר סיבים כגון W/D אלא יותר לכיוון של מזונות עם נעכלות גבוהה כמו אינטסטינאל של יוקנובה, או I/D של הילס.
חומר משלשל/מרכך צואה מצוין זה הנורמלקס ההומני. לנו יש איתו תוצאות טובות עם חתולה שסובלת ממעי גס מורחב. המינון הוא לפי הנסיון שלך. תתחיל בכפית ותראה מה התוצאה-איך נראית הצואה ולפי זה תמשיך: תוסיף או תמעיט מהמנה הזאת.
אבל כמו שפתחתי: איבחון. להבין מה הבעיה.
בהצלחה רבה ואם צריך עוד עזרה אל תהסס.

מעניין

בדיוק ראיתי מאמר של וושבאו הממליץ על מזון עתיר סיבים תוך ציון של R/D ו- W/D.
גם פסיליום נועד לאותה מטרה.
אני עובד הרבה ובהצלחה עם לקטולוז בשילוב עם פסיליום ומאוד מרוצה.

sapirdvm

New member
וושבאו

הענק

עבדנו גם לפי המלצתו אבל בשלושה מקרים נכשלנו. כמויות הצואה, גם אם קצת יותר רכה, היו גדולות ורק מעבר לI/D או אינטסטינאל יוקנובה שהפחיתו את הכמות, יחד עם נורמלקס עושים עבודה מעולה.

שרונה200

New member
יש לי חתולה בת 6 עם בעיה דומה

שבר באגן שקרה כשהיתה גורה. בשנה האחרונה עצירויות שהסתיימו פעמיים בחוקן. אבחנה - מגה קולון.
להלן עצותיי הלא מקצועיות -
סיבים - הוטרינר שלי המליץ מזון עשיר בסיבים. ניסיתי וזה החמיר את הבעיה. קראתי בפורומים בחו"ל שעודף סיבים זה לא טוב כפי שד"ר ספיר טוען. במזון שאתה נותן FIT32 יש 4.4 סיבים שזה גבוה. לדעתי האוכל הזה ממש לא טוב בשבילה.
ID - לחתולה שלי זה עשה בלאגן.
מה כן - הייתי נותנת לה רק אוכל רטוב רגיל עד הסדרת היציאות ולאחר מכן - בפורומים בחו"ל נכתב שהאוכל המתאים ביותר למצב כזה הוא אוכל ללא דגנים.
החתולה שלי כרגע אוכלת תירס (האוכל שאכלה כל השנים) והיציאות טובות, אבל כשתגמר לי החבילה אני מתכוונת להעבירה למזון ללא דגנים.

sapirdvm

New member
סוס מנצח מחליפים?

אני ממליץ לך שאם כבר מצאת את הנוסחה להצלחה, ובעזרתה החתולה נותנת צואה כמו שצריך לא לנסות לעבור למזונות אחרים. כמו שראית לעייל, ד"ר אסף הביא מידע של אחד הגסטרואנטרולוגים הטובים בעולם לגבי מזון עם סיבים והנה גם אצל החתולה שלך זה לא עבד...
המזון שאת נותנת עושה עבודה טובה אז למה להחליף? הפורומים בחו"ל לא מחליפים את מה שקורה בפועל ביציאות של חתולך

שרונה200

New member
היית אמור לענות - "תירס ? אוי ואבוי !"

המחשבה על שינוי אוכל היא בגלל שתי סיבות - אני בטראומה מהחוקנים וקיוויתי לאוכל שימנע תסריט דומה בעתיד, החתולה שוקלת 6 קילו והוטרינר אמר שהיא צריכה דיאטה.
האמת שאני מרגישה שאני מגששת באפילה בנושא זה, ולא בא לי לעשות ניסויים על החתולה שלי, ויש מצב שבגלל זה שיקול הדעת שלי נפגע.
בגדול אתה צודק, והאמת שגם אם פעם בכמה חודשים התירס גורם לעצירות, יש לי כבר ניסיון במצב הזה וכשיש לי חשדות שיש בעיה אני לא מחכה כמה ימים כמו קודם עד שהכל נסתם אלא ישר נותנת אבילאק ובינתיים זה עובד.
אני עוד אחשוב מה לעשות. תודה על העזרה.
אגב אתה הוטרינר היחיד שדיברתי/קראתי בארץ שיצא נגד סיבים במקרה של מגה קולון, ולדעתי היה טוב אם היית מפיץ את הבשורה הלאה מחוץ לפרדס - מאמר וכו'.

sapirdvm

New member
קלח תירס יכול לגרום לעצירות

אבל למה שתירס יגרום לזה?
תשמעי, היפה במקצוע שלנו (יש הרבה דברים יפים) שזה מקצוע התייעצותי. מי שחושב שה
זורחת מעכוזו, שיערב לו...
כמו שאמרתי לעייל גמני קראתי ולמדתי ולכן טיפלתי עם W/D ונכשלתי. יכול להיות שזה קשור למשפיעים אחרים ואצל אחרים זה כן עובד. אבל רק אחרי שכמעט איבדתי חתולה (יאוש אצל הבעלים-חוקני, שכמעט הדביק אותי גם), התייעצתי עם עמיתים ומהם למדתי לנסות גם מזון כמו הI/D או אינטסטינאל או מזונות שהנעכלות שלהם גבוהה ולכן מיצרים מעט צואה...
לגבי אבילק-אחלה תרופה אבל קשה לתת אותה לחתולים ולכן עברנו לנורמלקס שנותן תוצאות מעולות וגם ניתן לחתול בקלות גדולה יותר.
בהצלחה לך ואל תתיאשי גם אם יהיו עצירויות בדרך

zukik

New member
תודה לכל העונים

לאחר התיעצות עם הרופא הוחלט לנסות לתת לה נורמלקס
דרך אגב החשד הוא שהגורם הוא ההיצירות שנגרמה בגלל השבר באגן ..... אם כי לא היצירות גדולה אבל עדיין כנראה משפיעה .....

מה שאנחנו לא יודעים מהוא המינון המומלץ
האים יש למישהוא ממכם נסיון איזה מינון לתת ?
תודה לעונים

wildnature

New member
גם לי יש חתולה עם אותה בעיה!

נפגעה באגן לפני כשנתיים והורידו לה את הזנב, בינתיים היתה לה דלקת בדרכי השתן שטופלה, לפני כמה שבועות הפסיקה לאכול ולשתות ולא קמה מהמקום בצילום התגלתה צואה תקועה שהוצאה בחוקן ונאמר לי לתת לה כמה ימים שמן פרפין, אחרי שבועיים ראיתי שקשה לה לעשות צואה שוב ולבסוף הצואה יצאה עם דם, נאמר לי שוב לתת לה שמן פרפין 1 מ"ל פעמיים ביום, האם זה מספיק או שעדיפות התרופות שהזכרתם כאן?

למעלה