חתולה חדשה בבית

birdi_h

New member
חתולה חדשה בבית

שלום לכולם, אימצתי חתולה, אצלי כבר שבועיים והיום היא בת שלושה וחצי חודשים. היא מקבלת רויאל קנין באופן חופשי (first age) ופעמיים ביום פריסקיס בטעמים שונים (בערך רבע קופסה). היא אוכלת טוב, שותה הרבה (יש צלוחיות מים בכמה חדרים). אלו המלצות תזונה שקיבלתי מחברה. מה דעתכם?

שאלה נוספת. היא מקבלת הרבה תשומת לב:) פינוקים ומשחקים, אך גם ישנה יחסית הרבה. יכול להיות שמשעמם לה? חשבתי אם כדאי לאמץ גורה נוספת שיוכלו להשתעשע ביחד, אך אני חושבת שאחרי כל תשומת הלב האישית שהיא קיבלה, היא לא תקבל את זה טוב.
חייבת לציין שכל תפיסת עולמתי ודעתי השתנתה. לא ידעתי שחתולים יכולים להיקשר ולתקשר כך. היא ממש "מדברת", מתקשרת, מבקשת יחס, מגלה חיבה, מגרגרת... אושר אמיתי:)

גורדיאן

New member
תשובות:

מנת אוכל רטוב פעם ביום, ובשעה קבועה, זה מספיק בהחלט.
צלוחית מים אחת מספיקה, עם הקפדה על מילוי פעם או פעמיים ביום בהתאם לנפח הצלוחית - כך את תתאמצי פחות והיא תקבל יותר מים טריים.
אם את יכולה לאמץ גורה נוספת עשי זאת, בגיל הזה היא תקבל את זה טוב מאוד. אגב אין לזה קשר לכמות השינה, חתולים בכלל ישנים הרבה. הבעיה היא יותר שהם ערים בשעות שאת ישנה, ועדיף שהחתולות יציקו אז אחת לשניה ולא לך.
בקשר לתקשורת - את תגלי עוד הרבה 'ביטויים' חתוליים, חלקם בקולות וחלקם בשפת גוף/זנב, חתולים הם אלופי התקשורת (אבל, רק כשמתחשק להם).

birdi_h

New member

אנ1נא

New member
הערה לגבי מים

כיוון שלעתים קרובות חתולים נוטים לא לשתות מספיק (מה שעלול להתבטא בבעיות בכליות בעתיד), כל טריק שמתגבר שתיה מבורך.
פיזור קערות מים במספר מוקדים, בהנחה שזוכרים להחליף בהן את המים בתדירות גבוהה, עשוי בהחלט לעזור. בנוסף, חלק מהחתולים מעדיפים קערה רחבה מספיק כדי שהשפם שלהם לא ייגע בשוליים.

sashalola

Well-known member
מזל טוב לכם

נשמע שאת בית חם ונהדר לגורה. הקסם הזה שנקרא חתולים לא מפסיק להפתיע.
יש לי שניים בני 12 אותם אימצתי כשהיו פיצפונים כמו שלך.
במשך השנים הבנתי עד כמה שזה הרבה יותר פשוט לגדל בבית שניים.
כשאנחנו מתעייפים או שאין לנו זמן להעסיק אותם, הם משחקים זה עם זה.
כשאנחנו לא בבית ודואגים שהם לא יהיו בודדים, הם משמשים חברה זה לזו.
שנאמר: טובים השניים מהאחד, בעיקר כשמדובר בגילים הצעירים שהם נמרצים כל כך ומבקשים הרבה תשומת לב ובעיקר אשקן.

יש אצלינו גורה מקסימה באומנה.
באומנה היא נמצאת בחברת עוד שני חתולים, שני כלבים, ארנבונים ותוכים. (בית של וטרינר ומטפלת בעזרת בעלי חיים)
גורה סופר ידידותית לכולם ותשמח לבית עם עוד גור בן גילה אתו תוכל לשחק ולהתכרבל במנוחה.
אם את שוקלת אימוץ של גור נוסף למתוקה שלך, נשמח מאוד מאוד אם תבחרי בליצ'י שלנו שכל כך מחכה לבית קבוע.
באופן כללי, כאשר מדובר בצירוף חתול חדש לבית שיש בו כבר חתול, זה הגיל האידיאלי! גורים מתרגלים זה לזה במהירות ובשיא הקלות.
מצרפת לך את מודעת האימוץ של ליצ'י המתוקה (היא כבר בת שלושה חודשים).

birdi_h

New member
היא מתוקה

האמת שקלטתי לרגע שיותר משאני מוטרדת אם היא תסתדר.. אני חוששת שהיא לא תתייחס אליי אם תהיה גורה נוספת:)))
אני שוקלת את הרעיון ברצינות, רק מחכה עוד שבוע שבועיים להיות בטוחה בעניין. ד"ש לליצ'י. שם מקסים!

גורדיאן

New member
לא תתייחס אליך?

כבעלים של 3 חתולים אני מבטיח לך שחתולים לא סופרים אחד את השני כשהבעלים בסביבה, חתול אחד זה כיף גדול ושניים זה כיף בריבוע.

sashalola

Well-known member
כמה נכון

הקנאה ביניהם על תשומת הלב שלי זה אחד מהדברים הכי מצחיקים וחמודים שאני חווה בגידולם.

sashalola

Well-known member
קחי את הזמן

אני מעריכה מאוד את העובדה שאת שוקלת את הדברים ברצינות.
זה התהליך הנכון לפני שמתחייבים לאימוץ נוסף ולאחריות כפולה.
הגורה שלך מאוד צעירה וגם עוד חודשיים לא תהיה לה בעיה גדולה להתחבר עם גור בגילה.
קחי את הזמן לתכנן ולהיות בטוחה שזה הדבר הנכון לך.
והעיקר שתמשיכי להנות מהכיף המרתק הזה של נוכחות חתול בחייך.

birdi_h

New member
מעדכנת.. לא עמדתי בפיתוי

אתמול אימצתי בשעה טובה גורה חדשה, היא רק בת 7 שבועות ונראית קטנה וצנומה מגילה. ואני מקווה שיהיה בסדר כי בינתיים סדרי העולם התהפכו בבית תוך יום
קסיה, בעלת הבית הותיקה.. שעוד שבוע תהיה בת 5 חודשים, קיבלה אותה בכאפות ונשיפות ולבי נשבר כשראיתי את התגובה הקשה
ומצד שני הגורה הקטנה נראית כל כך מפוחדת ובקושי אוכלת
היום היה שיפור קל, כשקסיה כבר בקושי נשפה עליה אבל הלכה לאכול מהצלחת שלה ונכנסה לארגז השינה שלה, אבל עדיין מאוד עויינת כלפיה ומסתובבת בבית כל הזמן עם נפנופי זנב או יושבת מרחוק ולוטשת בה עיניים
לא יודעת מה יהיה, חשבתי שהן ישחקו ביחד.. אני מקווה שעשיתי את ההחלטה הנכונה בשביל קסיה, שלא תהיה עצובה ומדוכאת. עבור הקטנטונת החדשה אני משערת שזה לטובה כי היא באה מבית שלא טיפל בה ולא הזין אותה כראוי ויש לי כאן אתגר לא פשוט לחזק אותה כי היא מסרבת לאכול

למעלה