חתולה ותוכי יכולים להסתדר באותו בית?

Robur

New member
חתולה ותוכי יכולים להסתדר באותו בית?

אהלן יש לי חתולה. רוב הזמן היא גרה בחוץ, לפעמים נכנסת הבייתה. ועכשיו אני רוצה להביא תוכי. האם זה יוצר בעיה כי אני פוחד שהחתולה תחליט לאכול את התוכי כי הרבה פעמים היא צדה ציפורים וזורקת לנו אותם בכניסה לבית . בקיצור מה עלול לקרות והאם יש דבר כזה כימיה טובה בין טורף לנטרף במקרה הזה תודה!!

קושקוש41

New member
אם חתולה טעמה דם של ציפור

הסוף של תוכי( קטן-בינוני), שתביאו לבית , יהיה מר. בנוסף , אם חתולה לא מעוכרת, היא בוודאות תטרוף את התוכי.
לא בטוחה לגבי תוכים גדולים.

לא מסכימה עם מה שנאמר מעליי. אין קשר לדעתי

עם עיקור/סירוס ואם "טעם" או לא טעם דם.
חתול היא חיה טורפת. תוכי - במיוחד הקטנים - נראים עבורם בדיוק כמו שהם...טרף. במיוחד כשהם עפים / מסתובבים, אבל גם בכלוב בהחלט הם יכולים לפגוע בהם.

האופי של החתול מאוד משפיע גם, כמובן. יש כאלה שיותר "ציידים" וכאלה שיותר רגועים.

אני יכולה להגיד שהחתולה שלי, שאצלי מגיל 3 שבועות, מאוד מאוד רגועה. מסתדרת עם כל החיות, כולל עם הארנבונת שלי, ובכל זאת - עם התוכים לעולם לא תישאר ללא השגחה. יש ימים שהיא די מתעלמת מהם אבל יש בהחלט ימים (במיוחד כאלה שיש לי פחות זמן להוציא לה בהם אנרגיה) שהיא מתקרבת אליהם יותר מדי ו"זוממת" ואני מפרידה ביניהם מיידית...בקיצור - עדיף להימנע ואם בכל זאת אתה הולך על זה, חובה לשבת ולחשוב מראש מה עושים אם הם לא מסתדרים - גם ברמה של איך יוצרים הפרדה מלאה, כך שהחתול גם לא יצליח לפתוח את הדלת! וגם, איך אתה מצליח לבלות זמן איכות שווה עם שניהם, כי תוכי - במיוחד אחד שנמצא לבד, ללא בן/בת זוג - יעשה לך צרות צרורות אם לא יקבל את היחס המתאים (הן ברמה של מחלות והן ברמה התנהגותית).

כמובן שבלי קשר לחתול - גם חובה ללמוד בדיוק למה אתה נכנס. גידול תוכי הוא כלל לא פשוט, וחשוב להבין שזו התחייבות לפחות ל- 10 שנים אם לא יותר...

בהצלחה

Robur

New member
תודה

תודה רבה! החתולה באופי שלה ציידת, אמצא את הפתרון המתאים לכך

אין שום דבר שהוא "תמיד" אבל זו בהחלט

אפשרות יותר סבירה מאשר שלא יתקוף - ואם מביאים תוכי צריך להתכונן לתסריט הרע ביותר כדי שיהיה פיתרון והבנה שתוכי לא יכול לחיות לבד בבידוד...

לא הייתי סומכת על זה שסירוס יפתור את הבעיה..ממש ממש לא הייתי סומכת על זה...

קושקוש41

New member
צודקת, צודקת, האמת שלי אף פעם לא היה חתול

ואני לא מכירה את החיה, כמו כלבים.
הפנתי אותך לסרטונים, אבל בכל סרטון שצפיתי, פחדתי שחתול יתעצבן ויטרוף את התוכי. בררר... לא הייתי מגדלת חתול ותוכי ביחד.

roialper

New member
תוכים וחתולים

מסוכן כי אצל חתולים יש בפה ובציפורניים איזה חיידק אחד שמסוכן מאוד לתוכים.

למעלה