חתולה בוגדנית

חתולה בוגדנית

שלום, לפני שנה אימצנו חתולת רחוב בת שנה,היא ישנה בבית ועושה את הצרכים שלה בחוץ אבל יש לה גם ארגז שהיא משתמשת בו כשאנחנו לא בבית, לפני 3 חודשים נולדה לנו תינוקת ראשונה וניסינו להרגיל את החתולה לתינוקת לפי מדריכים שמצאתי ברשת, אבל החתולה לא ממש התעניינה שבוע שעבר יצאנו לכמה ימים מהבית כמו שהיינו עושים הרבה פעמים מאז והחתולה נשארת בבית ועושה צרכים בארגז, אבל הפעם כשחזרנו מצאנו שהיא עשתה קקי במיטה שלנו ופיפי כמעט על כל דבר בחדר שינה והיו שערות שלה בעריסה של הילדה כנראה שהיא ישנה שם. כרגע הוצאנו את החתולה מהבית ואנחנו לא נותנים לה להיכנס שוב מחשש שהיא תנסה לעשות את זה שוב או שהיא תנסה לפגוע בתינוקת. מה שמן הסתם אנחנו לא רוצים שיקרה אבל מצד שני כואב הלב להחזיר את החתולה לרחוב.. האם אפשר להחזיר אותה עם ביטחון שהיא לא תעשה את זה ? או בגדול.. מה עושים? תודה

liav79

New member
קנאה

זה פשוט נובע מקנאה אין הרבה מה לעשות צריך לקחת את העיניין לאט לאט ולהרגיל את החתולה לבן הבית החדש באחד הפוסטים פה נאמר בשיטת הסו"ס סבלנות ועוד סבלנות זה הפתרון היחידי לגבי העלייה שלה על המיטה של התינוקת ישנם תכשירים שמונעים מחתולים להתקרב למקומות מסוימים מגוון של תרסיסים שיכולים לעזור בשלב הזה עד שהחתולה תתרגל למצב החדש

היא לא בוגדנית, היא במצוקה

מדובר בבע"ח ולא נכון לפרש את מעשיה והתנהגותה לפי המוסכמות שלנו חבל שלא התייעצתם בזמן עוד טרם הלידה אפילו, איך להתכונן בצורה האידיאלית ללידה כך שייטב לכולם כולל לחתולה: זה ידוע כי עשיית צרכים מחוץ לארגז וביחוד במקומות בולטים כמו מיטות וספות - היא קריאה לעזרה והכרזה על מצוקה קשה בה החתולה שרויה כרגע.... המצב החדש בודאי לא קל לכולכם, כולל לחתולה שצריכה להתרגל לשינוי מאד גדול.... עוד עובדה ידועה היא שחתולים הם בע"ח של שיגרה ומאד מתקשים לקבל ולהתרגל לשינויים. הם צריכים זמן והמון סבלנות. מאד יתכן שכל הסטרס בו היתה שרויה גרם לכך שהיא חלתה ולכן היא מסמנת את מצוקתה בהשתנה על הרהיטים. חשוב ראשית לשלול בעיה רפואית. נשאלת השאלה גם לכמה ימים נסעתם ועזבתם אותה לבדה? אולי זה היה ארוך מידי ומלחיץ מידי עבורה? אולי הארגז היה מלוכלך מידי עבורה ולא היתה לה ברירה מבחינתה.... אם ולאחר שתשלל או תטופל הבעיה הרפואית - יש לטפל בה התנהגותית. לתת לה תשומת לב, לא להכריח אותה להיות באינטראקציה עם התינוקת אך לאפשר לה מקומות תצפית בטוחים וגבוהים באזורים בבית בהם אתם נמצאים.... לא לסגור אותה בחדר מבודד, לא לבודד אותה מהמשפחה ומכם ומהתינוקת, לא להעניש, לצעוק ולהפחיד , אלא להיות מאד סבלניים. לגבי גישה למיטת התינוקת - זה לא בעייתי לשים רשת יתושים על וסביב מיטת התינוקת שתמנע מהחתולה להיכנס אליה או בכלל לשים דלת רשת בחדר התינוקת מה שימנע את כניסת החתולה לשם מחד אך לא יפריע לכם לשמוע את התינוקת בכל עת מאידך. בבקשה הכניסו אותה הביתה, והייתי ממליצה לאחר ברור רפואי - להזמין יעוץ התנהגותי הביתה.

בילי28

New member
אם יורשה לי להוסיף

עשיית צרכים במקומות בולטים פירושה גם הכרזה על דומיננטיות. החתולים הגדולים בטבע אינם מכסים את צרכיהם כלל. נהפוך הוא - הם עושים אותם במקומות גבוהים ובולטים, משם הריח יכול להתפשט יותר טוב. זה כנראה גם מה שקורה עם החתולה - מבחינתה התינוקת היא פולשת, ועל כן החתולה כנראה חשה צורך לבסס את מעמדה בבית לאור ה"פלישה".

אני לא חושבת שזה המקרה....

מה גם שחתולים שונים בהרבה מובנים מ"החתולים הגדולים".... חתול לא יעשה צרכים ע"מ לסמן דומיננטיות - סימון דומיננטיות יעשה קודם כל ע"י זכר לרוב ויעשה בצורה של השפרצת השתן על משטחים מאונכים ולא מאוזנים כמו קירות, ארונות , משקופי דלתות..... לעיתים גם ע"י נקבות יעשו זאת או לפחות את התנועות המתאימות של עמידה עם הזנב מורם אל מול משטח וניעורו כאילו כדי להשפריץ שתן.... אך זה אינו המקרה - מדובר על חתולה שעושה שתן על משטחים מאוזנים - וזה הכי קלאסי לסימון על מצב של מצוקה ולא דומיננטיות.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני גם לא בטוח שחתולי בית (כמין) עושים את זה

אני יכול לראות את זה על חתולי חצר שלי. יש לי בחצר זכר שהוא מסורס אך דומיננטי, אפילו מרסס (או מנסה לרסס) במקומות אסטרטגיים. אבל הוא מכזה את הצרכים שלו. וגם המקרה הזה לא מתאים לתאור כי זה קרה רק כשהם השאירו את החתולה סגורה בבית.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני רוצה לחזק את דבריה של ויקטור החתול

לדעתי בשלב ראשון כדאי לחזור לשגרה שהייתה לפני הנסיעה האחרונה ולראות איך החתלה מתנהגת. ייתכן מאוד שכל הגורמים ביחד גרמו לה לסטרס והוא התבטא בעשיית צרכים במקומות שונים. ואם תחזרו לשגרה זה לא יחזור יותר על עצמו. במידה וזה לא יקרה והחתולה תמשיך להראות סימני מצוקה אני גם ממליץ לבצע לה בדיקה רפואית מקיפה על מנת לשלול בעיות בריאותיות. אם אכן תמצא בריאה אני ממליץ לפנות ליועץ התנהגות חתולים.

בעייתי

היא עשתה פיפי על כל הבגדים שהיו בחדר כולל על השידת החתלה ועל החיתולים לא חושב שזו בעיה רפואית תמיד היינו משאירים אותו לכמה ימים והיא תמיד הסתדרה . אנחנו חושבים שזה באמת בקטע טריטוריאלי והיא רוצה להראות בעלות עשתה לנו ארגז חול מהמיטה... זה קשה שהיא בחוץ אבל אני לא יודע אם אני יוכל לסמוך עליה שהיא תיכנס לבית והיא לא תנסה משהו כשאנחנו לא מסתכלים או שנצא מהבית אפילו לזמן קצר

dimitrygo

Active member
מנהל
אבל היא לא עשתה את זה לפני הנסיעה

אני מציע לך בחום להתייעץ עם יועץ התנהגות חתולים. אתה יכול ליצור קשר עם מרתה אסטרקין שכתבה המון מאמרים פה בפורום. שם המשתמש שלה בתםוז הוא "משתגעים על החתול". תשלח לה מסר.

חתול חולה לרוב לא יראה ככזה

הסימנים יהיו לרוב בדיוק כפי שאתה מתאר - הנפוץ ביותר הוא עשיית צרכים מחוץ לארגז!!!! סימנים נוספים יהיו התנהגות שקטה מאד או לחלופין התנהגות אגרסיבית או מפוחדת מהרגיל.... למה להתעקש? ביקשתם עצה ממי שמבין וקיבלתם - המינימום יהיה לנסות לפחות לפעול על פיה ולשלול בעיה רפואית! אתם לא יכולים להחליט ש"אתם לא חושבים שהיא חולה...." או ש"היא רוצה להראות בעלות" - חתולים בכלל לא מתנהגים ככה - הם לא יראו דומיננטיות ע"י עשיית פיפי על המיטה וכו.... הרי הסברנו את זה בפירוט. וחתולים כלל לא מראים "בעלות" כך - אם כבר הדרכים שלהם שונות לחלוטין - כשחתול רוצה לסמן משהו או מישהו כ"שלו" - הוא יסמן אותו ע"י התחככות בו עם צידי פניו ואו גרוד ציפורניים עליו - אזורים אלו עשירים בבלוטות ריח וכך הם מסמנים שייכות של משהו להם. הם לא ישתינו על האזור.... כמו כן שאלתי שאלות מנחות שלא נענו - לכמה זמן השארתם אותה לבדה? לא ניתן להשאיר חתול לבדו מעבר ליומיים ולצפות שהכל יהיה תקין (גם אם בעבר עשיתם כך והכל עבר חלק - היה לכם מזל עד כה אבל זה לא תקין) - מדובר ביצור חי ונושם עם צרכים רבים ומגוונים מעבר למעט אוכל ומים. לחתולה שרגילה לעשות צרכים בחוץ = ארגז החול שלה ענקי, אינסופי ותמיד נקי כי היא בוחרת מיקום שונה כל פעם - יהיה קשה מאד לעשות צרכים בארגזון חול מטונף במשך כמה ימים ללא שינוקה לכל הפחות.... ועל אחת כמה וכמה אם היא חולה ואפילו אם היא רק בסטרס מהמצב החדש בבית. וזה עוד לפני שאני בכלל מתייחסת לכך שהיא בודאי מקבלת הרבה פחות יחס מכם וחלק גדול מהיחס הוא בודאי שלילי במטרה להרחיקה מאזורים ומהתינוקת (הכל טיבעי וזמני, אגב) - וזה עוד שינוי גדול ולרעה עבורה שאליו עליה להסתגל. חתולים כמו שציינתי כבר הם בע"ח של שיגרה = כל שינוי מצב גורם להם לסטרס ואתם לא יכולים להתעלם מהמצב שיצרתם ולהתנער ממנה כי היא לא התרגלה מספיק מהר למצב החדש וברוב חוצפתה התנהגה "לא לפי צפיותכם ממנה" או "איכזבה אתכם ובגדה באמונכם" - זה מעט מוגזם התגובה שלכם - אין ספק שלא נעים לחזור לפיפי על המיטה, אבל זה לא סוף העולם, זה בר טיפול אם רק תהיו מוכנים לכך.... השאלה אם אתם באמת רוצים לפתור את המצב החדש שנוצר או שנוח לכם יותר לזרוק אותה החוצה לגינה גם אם "זה קשה".

הכנסנו אותה שוב אל הבית

הפעם ננסה לתת לה יותר יחס חיובי וניתן לה להיכנס לחדר שינה קראתי שאם שמים נייר כסף על אזור מסויים שהיא רוצה לעלות עליו היא תעלה עליו ותבין שזה לא מקום טוב בשבילה אז נעשה את זה גם. השאלה שאם אנחנו יוצאים לכמה ימים עדיף להשאיר אותה בחוץ? ובגלל שהיא חתולה שיוצאת החוצה היא חוזרת לפעמים מלוכלכת ואנחנו לא רוצים שהיא תעלה על המיטה אבל נראה לי שלצפות את כל המיטה בנייר כסף זה מוגזם

dimitrygo

Active member
מנהל
מצויין, מחכים לעידכונים מהשטח

אם אתם נוסעים לכמה ימים כדאי מאוד שמישהו יבוא פעם ביום לטפל בחתולה. בין אם זה רק בבית לבין להוציא אותה לזמן קצר החוצה (במידה כמובן ואפשר להחזיר אותה בקלות).

שמחתי לקרוא ../images/Emo13.gif

אם נוסעים לכמה ימים - כדאי לסכם עם קרוב משפחה, חבר או שכן (אני עושה זאת עם הבת של השכנים בת ה17) שיגיע הביתה פעם ביום להאכיל, להשקות, לנקות את הארגז חול, לתת מעט תשומת לב ובמקרה שלכם לתת לה לצאת ולהכניסה אח"כ הביתה .... על המיטה הייתי ממליצה לשים כיסוי מיטה עבה אותו תכבסו כשתחזרו.... או לחילופין ניילון עבה שניתן לקנות בחנויות למוצרי בית וגינה.... אני חוזרת וממליצה - לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר לוודא שאינה סובלת מבעיה רפואית ואח"כ להתייעץ לפחות חד פעמי עם יועצת התנהגות חתולים מקצועית - איך הדרך הנכונה, ההדרגתית והטובה ביותר לעזור לחתולה ולכם להתרגל ולהסתגל למצב החדש. תמשיכו בבקשה לעדכן ולהתייעץ אם יש צורך

למעלה