חשש להריון?

Sweet Devil21

New member
חשש להריון?

שלום לכולם..
אני בת 18 והמחזור שלי מאחר ב-43 ימים בערך.. (בדרך כלל הפער בימים בין מחזור למחזור הוא 30 ומשהו יום אצלי ואני מקבלת באופן סדיר) יש לי חבר ואני כבר דיי פעילה מינית איתו. פעולת החדירה עוד לא בוצעה אבל אנחנו עושים כמעט הכל. חודש שעבר אחרי שהמחזור שלי נגמר היינו ביחד והתמזמזנו והיינו ערומים... לאחר כמה זמן הוא שם קונדום כי כל הזמן שיחקנו עם האיבר שלו בפתח של האיבר שלי אז לא רצינו לקחת סיכון.. לא הייתה החדרה אבל אני מודה שלפעמים לא ידעתי להרגיש מה יש לי שם למטה בפתח, האצבעות שלו או איבר המין שלו (הוא גדול ממני ומנוסה והוא בחיים לא היה מסכן אותי אבל עדיין) פשוט שמעתי שיש טיפות שמופרשות לפני הגמירה אצל הגבר וזה באמת קרה לו איזה פעמיים שהייתי איתו ככה בחודש שעבר אבל הטיפות לא חדרו אליי. יש סיכון אם במקרה הטיפות נגעו לי רק באיבר המין? ללא חדירה?
בדיוק מתי שהייתי אמורה לקבל החודש טסתי לחו"ל עם המשפחה לכמה שבועות והטיסה הייתה ארוכה מאוד וגם בטיול עצמו טסנו לא מעט והתזונה שלי הייתה שונה ולוח הזמנים שונה ולפני שטסנו הייתי במצב רוח דיי מדוכא ולחוץ (בדיוק מתי שהייתי אמורה לקבל) אז יכול להיות שזו פשוט הסיבה ושאני פשוט צריכה לחזור עכשיו לשגרה ולהירגע ואז אני אקבל? או שלרץ כבר ולקנות בדיקת הריון?
מצטערת על החפירה... תודה מראש לעונים

Ein Li SaFek

New member
אהלן

טוב, קודם כל, הייתי מציע לך לאור כל מה שאמרת לשקול אמצעי מניעה קבוע להריון (אני מניח ששניכם נבדקתם למחלות מין)
זה ישחרר אותך מדילמות כאלה, וגם מחרדות של מה היה, טיפות לא טיפות ושאר עניינים
זה גם יאפשר יותר ספונטניות, וגם רמה של הגנה גבוהה יותר.

תראי, המשחקים שאת מתארת, הם משחקים בעייתיים
הם מצד אחד תמימים (מזכירה לי ידידה טובה שעשתה סקס יבש עם בחור שבוע שעבר וכשאמרתי לה נכון שהוא נכנס פנימה? היא אמרה לי "לא מה פתאום הוא רק היה בפתח", אחרי התעקשות אז "טוב, נו, ממש קצת, בקושי הרגשתי"). אז אי אפשר לדעת מה בדיוק קורה שם איתכם. זה מדוייק שנוזל זרע יוצא (משום מה מכנים את זה טיפות מכל מני סוגים) לפני הגמירה הראשית. הגבר לא מרגיש את זה, והוא לא יודע מתי זה בא. בהחלט אפשר להכנס מזה להריון, ותאורטית, אם הזרע חדר לנרתיק (ואני לא נכנס לשאלה האם הוא רק היה בפתח, או לא וכו') אז את יכולה להכנס להריון. מצד שני, את תארת מצבים שבהחלט יכולים להשפיע עלייך (ובהחלט מצבי רוח, ושינויים בתזונה).

אז מה אני ממליץ לעשות?
1. לעזוב את הבדיקות הריון ביתיות
2. לקבוע תור לאחות לבדיקת הריון אצל רופא המשפחה, זה הרבה יותר מדוייק, והרבה יותר פשוט ומהיר (תשובה כבר באותו יום לרוב).
3. ללכת להתייעץ עם גניקולוג לגבי אמצעי מניעה קבוע
4. סתם ככה, אני מבין שאת אומרת שהוא מנוסה, גדול ובחיים לא היה מסכן אותך, אבל בדיוק כמו שהבנת, כשחרמנים, לא תמיד אפשר להשתלט על עצמך, ולא תמיד אתה שם לב (את בעצמך לא הבנת מה הולך שם חצי מהזמן) אז קחי אחריות - אל תשאירי אותה רק עליו.

המון המון בהצלחה.

Sweet Devil21

New member
קודם כל תודה על המענה, אבל...

הוא אף פעם לא גומר אצלי בפנים. כשאנחנו רוצים שהוא יגמור (לא גמרנו ביחד כי אנחנו עדיין לא מקיימים חדירה מלאה) הוא תמיד עושה לעצמו ביד או שאני עושה לו והוא גומר בחוץ כשהאיבר כבר מכוסה בטישו כדי שאני לא אתלכלך.
השאלה היא, אם טיפות האהבה האלה שמופרשות תוך כדי המזמוזים האלה, לפני הגמירה, מסכנות אותי גם כשהוא לא בפנים? אתמול למשל היינו ביחד וזמן קצר אחרי שהורדנו את הבגדים הוא שם על עצמו קונדום כי רצינו לשחק עם האיבר יותר בפתח של הנרתיק אבל אחרי כמה זמן הוא פשוט הוריד את הקונדום ועשיתי לו קצת ביד וראיתי את הנוזל הזה שמופרש (הוא לא גמר) ואני יודעת שזרע לא יכול לחיות מחוץ לגוף אז אם רק כמה דקות אחר כך הוא חיכך את האיבר שלו באיבר שלי- לא חדירה. יש עדיין חשש? כי בזה מסתכמים המשחקים המסוכנים שלנו. כשאנחנו רוצים לנסות שהוא יחדור אליי זה תמיד עם קונדום.
אני ממש רוצה לקחת גלולות אבל כרגע זאת לא אופציה

אז כן, בינתיים אני מסתמכת על הקונדום. אני צריכה לדבר איתו על זה? להגיד לו שאני מרגישה שאנחנו מסתכנים? אולי אני סתם פרנואידית?

Sweet Devil21

New member
אני כבר לא יודעת מה לעשות

כל פעם שאנחנו ככה אני אוכלת אחר כך סרטים על זה ועכשיו אני גם לא מקבלת מחזור המון זמן... אולי אני צריכה לקחת את גלולת היום שאחרי? ליתר ביטחון ? (מותר בכלל לקחת אותה? גם כשלא בטוחים שיש סיכון וודאי?)

Ein Li SaFek

New member
יש לך טעויות בסיסיות

1. טוב, זה רק אני אבל אני שונא שקוראים להם "טיפות אהבה". טוב, שינאה זו מילה חזקה. לא ברור לי מי המציא את המונח המפגר הזה, ולמה. מה הקשר בין אהבה לטיפות האלה? הן יוצאות בכל מקרה, גם אם מישהו יילך לזונה, או סתם יאונן.
2. משהו יותר קריטי. מי אמר לך שזרע לא חי מחוץ מגוף?
מאיפה הבאת את השטות הזו?
זרע צריך סביבה לחה כדי לחיות, זה נכון. בתוך נרתיק למשל, זרע יכול לחיות למשך 5 ימים.
סבון, יהרוג את הזרע (מסיבות מובנות אני מניח)
גם קרינה אולטרא סגולית תהרוג אותו
אבל זה שזרע יהיה ב"אוויר" למשך 5 דקות ממש לא יהרוג אותו
נכון, זה לא מצב אידיאלי בשבילו, נכון, חלק לא קטן מתאי הזרע ימותו, אבל זה לא אומר שכל הנוזל יושמד.
3. אני לא מצליח להבין מה בדיוק אתם עושים
את מבלבלת אותי עם מונחים. למשל, כתבת שאתם אל מקיימים חדירה מלאה. מה זה אומר?
שהוא מחדיר את הזין רק 5 ס"מ במקום עד הסוף?
שהוא שם את הזין בפתח של הנרתיק ודוחף רק טיפונת פנימה?
למה בדיוק את מתכוונת?

ומה זה אומר גומר בחוץ כשהאיבר מכוסה בטישו?
את מתכוונת שהוא מוציא את הזין (מאותה חדירה לא מלאה) ואז את שמה טישו על הפתח והוא גומר עליו?

זה אחלה ששמתם קונדום כשהוא מקרב את הזין לנרתיק
אבל אחרי שהקונדום ירד, הזין עדיין שם?

תשתדלי לענות בבקשה על מה ששאלתי בסעיף 3, זה חשוב כדי שאני אבין מה לעזאזל הולך איתכם שם :)

בגדול, ובלי להבין:
אני רוצה להבהיר, שזה לא כזה קל להכנס להריון. זה יכול לקרות בדיוק ב24 שעות בכל חודש
אבל, כאמור זרע יכול לחיות 5 ימים בפנים, המחזור של בת עשרה הוא לא בהכרח סדיר גם אם היא חושבת שכן, ולכן אי אפשר להתייחס לאיזשהו זמן בתור זמן בטוח, ותמיד צריך להניח שיש סכנה להריון. גם אם מישהו גומר בתוכך, ואת ב24 שעות הרלוונטיות, זה לא אומר אוטומטית הריון. גם אז יש סיכוי די גדול שלא. אבל סטטיסטית, חבל לקחת את הצ'אנס (בחורות הרי נכנסות להריון כל יום).
אז אחרי ההסבר על הסטטיסטיקה, אנחנו נתייחס לכל דבר בתור אופציה
אז מתי יש אופציה כזו? את בסכנה, כאשר יש אפשרות שזרע ייכנס לתוך הנרתיק.
טכנית, הדרך הכי "טובה" זה כשיש חדירה וגומרים בתוכך
אבל גם אם הייתה חדירה ומישהו רק פלט קצת זרע זה עדיין יכול לגרום לזה
הכרתי גם בחורה שנכנסה להריון מזה שגמרו לה בפתח של הנרתיק
(זה לא כזה מסובך, הפתח אל מנותק מהנרתיק, וכשאת רטובה, לחה וכו' זה בדיוק מה שזרע צריך).

לא ברור לי למה הוא מוריד את הקונדום כשהוא עם הזין באיזור
למה אם הזין באיזור של הנרתיק, הקונדום לא נשאר פשוט קבוע?
ברגע שאת שומרת על הכלל הזה
"זין באיזור הנרתיק, רק עם קונדום" אין לך שום סכנה, שום בעיה

ושוב, באמת לא הבנתי למה הקונדום יורד
או מה בדיוק החלק שאתם עושים כשאין קונדום
יש מצב שאין קונדום, אבל הזין שלו מתקרב לנרתיק שלך?
הוא גומר באיזור הנרתיק?

ולמה את לא יכולה לקחת גלולות?
למה זו לא אופציה?
אם הבעיה היא שאת לא רוצה שאימא שלך תדע, יש דרכים למנוע את זה.

Sweet Devil21

New member
עונה לך:

"את מבלבלת אותי עם מונחים. למשל, כתבת שאתם אל מקיימים חדירה מלאה. מה זה אומר?
שהוא מחדיר את הזין רק 5 ס"מ במקום עד הסוף?
שהוא שם את הזין בפתח של הנרתיק ודוחף רק טיפונת פנימה?
למה בדיוק את מתכוונת?"

כן, לא משנה כמה עמוק הוא מכניס את האיבר או רק דוחף טיפונת פנימה בפתח, כל אלה- תמיד עם קונדום.
פשוט אחר כך כשהוא בלי קונדום (לפני הגמירה) לפעמים יוצא שהאיבר שלו נוגע מעליי באיבר שלי, מתחכך קלות ואם יש עליו את הנוזל שמופרש טרם הגמירה- זה מה שמלחיץ אותי.
"ומה זה אומר גומר בחוץ כשהאיבר מכוסה בטישו?
את מתכוונת שהוא מוציא את הזין (מאותה חדירה לא מלאה) ואז את שמה טישו על הפתח והוא גומר עליו?"
ואחרי המשחקים האלה הוא מוריד את הקונדום כדי שיהיה יותר נעים לעשות לו ביד (לא בפתח ולא קרוב לנרתיק, הוא שוכב על המיטה אני לא עליו ולא כלום ורק עושה לו ביד) והוא מכסה את האיבר בטישו כדי שהיד שלי לא תתלכלך כדי שאחר כך בטעות אני לא אגע בעצמי עם יד שיש עליה נוזל זרע (כנ"ל לגביו). בכל אופן אנחנו תמיד מנגבים את הידיים עם טישו/מגבון. הוא בחיים לא גמר ולא גומר לי באזור הנרתיק. הנוזל הזה שמופרש לפני הגמירה כשהוא מגורה וכשאני עושה לו ביד- הוא זה שיש לי תהיות לגביו ושלפעמים אני חושבת "רגע, לפני שהוא גמר הוא נגע בי קצת עם האיבר ואם היה עליו את הטיפות האלה שמופרשות, אני בסכנה? כי כשאני אני עושה לו ביד, לפני כל האקט הזה, אנחנו מורידים את הקונדום ואנחנו מתחבקים וכפיות וכל מיני תנוחות ונכון שהוא לא מחדיר לי את האיבר בלי קונדום אבל לפעמים זה מתחכך כזה והוא הרי מגורה ולא תמיד האיבר יבש אז זה מלחיץ אותי במחשבה לאחור ) .

ועצם לקיחת הגלולות לא אמורה להיות בעיה מול אמא שלי או במשפחה שלי ואני גם לא מתביישת בזה. הקטע הוא שהקשר שלנו מסובך ולא רשמי כזה כבר דיי הרבה חודשים (באשמתי האמת, הוא הכי רוצה בעולם) הוא גדול ממני בשבע שנים (אני בת 18) וברור שהמשפחה שלי יודעת עליו אבל הם לא בעד- בעיקר בגלל הגיל ושזה לא מתאים עכשיו בשלב הזה אבל כמובן גם בגלל שהם לא ראו אותו ולא מכירים אותו.
אתה מבין? ההתקדמות שלנו פיזית לא תואמת את ההתקדמות של הקשר שלנו כלפי חוץ (ז"א גם ההתקדמות הפיזית הייתה איטית מאוד אבל ההתקדמות בהגדרה של הקשר מול הסביבה עוד יותר איטית). אז אני לא יכולה לבוא לאמא שלי ביציאה עכשיו על לקיחת גלולות לפני שאני מביאה אותו הביתה "תכירו, זה חבר שלי" וכל זה...
ונראה לי שדיי קשה להסתיר מההורים כדורים שלוקחים באופן קבוע.
יש מצב שאני אתעקש לקבוע לעצמי תור לרופא כי המחזור שלי לא סדיר- אומנם זה רק לאחרונה אבל זאת האמת. ואני אבקש ממנה גלולות? (אפשר רופאת משפחה, אגב?)

מצטערת על כל החפירה והלחץ...
באמת תודה רבה על כל ההתייחסות. פשוט אין לי את מי לשאול אז זה ממש עוזר

Ein Li SaFek

New member
עונה לך חזרה

בגלל קוצר זמן (ולא בגלל ש"חפרת" כי את לא) אני אענה על מה שהכי בולט כרגע
1. תראי, גלולות זו לא האופציה היחידה למניעת הריון, יש גם מדבקה,יש גם דברים נוספים (למשל נובהרינג)
מה שאני מנסה לומר, זה שגם גלולה אפשר להסתיר (קחי אחת כל יום כשאת בב"ס, או בדרך לב"ס או לפני שאת חוזרת הבייתה, זה סה"כ חבילה קטנה של גלולות ואפשר לשים אותן בכל מני דברים, נניח בתוך כזה של משקפי שמש). בקיצור, אפשר להסתיר.

יש אפשרות "לזייף" להורים סיבות (כאבים, מחזור לא סדיר, כאבי מחזור וכו') שגורמים לזה שצריך כאילו לקחת גלולות
בתכל'ס - את תמיד יכולה להגיד להם "אני לוקחת גלולות כדי להסדיר מחזור ובגלל כאבים ובשביל לקצר אותו"
מי שרושם גלולות זה גניקולוג\ית (תסתכלי בשרשור למעלה) אגב, הזכירה אחת המשתתפות פה חיסון לוירוס הפפילומה האנושי - מומלץ בחום.
רופא משפחה לא יכול לעשות את זה עד כמה שאני יודע.

אני לא אכנס לך לקשר (טוב, לא טוב) זה העניין שלך
אישית, לרוב אני סקפטי בקשר לקשר מהסוג הזה
זה מעגלי חיים שונים ורחוקים מדי (שוב, לרוב, אל תכעסי)
ובחורה שעוד לא התחילה את החיים שלה, ועוד רוצה לחוות, ולהנות (שוב, לרוב)
לא תרצה להתקע בקשר למשך שנתיים-שלוש (או לנצח) עם מישהו
ולרוב בחור בן 25, ישמח לדעת שהבחורה שהוא איתה תשאר איתו גם בגיל 30 פלוס
אז, יש פה קונפליקט כזה... (לרוב)
אם הצלחתם לפתור אותו, סבבה.
(יש עוד הרבה קונפליקטים - אני לא ארחיב פה כי עכשיו זה לא האישיו)

תראי, מגיל 18 את לא קטינה,
כבר מגיל 14-15 את לא קטינה לענייני פשע (אני אף פעם לא זוכר דיוק)
למעשה, את לא קטינה מגיל 16, מבחינת סקס (למעט אנאלי :) ובעל סמכות עלייך)
מגיל 18 את לא קטינה גם לפי חוק האפוטרופסות - למשל את יכולה לקנות דירה או מכונית, מה שלפני זה לא יכלת לעשות
זה אומר שאת יכולה לעשות מה שאת רוצה
יש משפחות שזה לא משנה הרבה, ההורים משתדלים להפעיל סמכות על הילדים שלהם חזק חזק (הכרתי מישהי שאחותה לא יצאה מהבית עד גיל 26 כדי לגור לבד, וגם משם היא יצאה ישירות לחתונה... ולפני זה לא גרה עם הבחור ולא כלום, וההורים איימו שכל התנהגות אחרת תגרום לשלילת הכסף ממנה ושלא יממנו לה לימודים). יש משפחות שההורים יותר פתוחים. טכנית, את יכולה להיות עם הבחור גם בלי שהם ידעו (זה לא באמת קשה כמו שחושבים)
את יכולה גם להודיע להם (שוב, תלוי בפתיחות)
אני חושב שאם את ברמה של פתיחות שאת חושבשת את מסוגלת
הם יעדיפו חבר בן 25 לבת ה18 שלהם עם גלולות ומוגנת מהריון
מאשר חבר (לא רשמי) בן 25 לבת ה18 שלהם בלי גלולות ובלי הגנה
לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה חזקה שההעדפה שלהם תהיה שתהיי מוגנת.
בעד? לא בעד, סיפור אחר לגמרי
בסופו של דבר, אם אני קורא נכון, אכפת להם ממך.

לגבי ההתחלה
שוב,
עד שאת לא לוקחת גלולות
פשוט בלי משחקים
אם האיבר מתקרב לפתח הנרתיק - קונדום
רוצה להוריד את הקונדום? שיתרחק
(בלי כל מני חיכוחים אחר כך)
גמר לך על היד? (לא הבנתי כל כך את הקטע עם הטישו, אבל בקטנה)
לכי תשטפי את היד שלך עם סבון
אגב, הוא יכול גם לשטוף את הזין שניה ולחזור
לא יקרה כלום
וזהו - כל עוד אין זרע בקירבת הנרתיק
ואין זרע בכל מני מקומות אחרים
תוכלי להיות סופר רגועה.

אז מה דעתך?

muse18

New member

לא חבל על כל הסרטים, הלחץ? זה משפיע כל כך טוב לא על הגוף פיזית ונפשית כל הלחץ הזה, לא עדיף להשתמש בקונדום בכל האקט? להיות הכי בטוחים.. נכון הרבה פעמים לא מתכננים וקונדום לא בהישג יד (זה מבאס נכון), זה החסרון אבל זה מה יש כרגע, אז לא לוותר על הקונדום בשום אופן.
גם אם אתם לא בדיוק ביחד, או שהיחסים לא מוגדרים,זה לא פוסל או מפחית מהאפשרות להכנס להריון, עדיין צריך להשתמש באמצעי מניעה.
אל תזלזלי בזרעונים יש להם כישורי הישרדות מאוד גבוהים.

את כבר בת 18 קחי אחריות בשביל עצמך ולבריאות שלך, תתחילי להשתמש בגלולות או בקונדומים במהלך כל האקט. לבנתיים בשביל להיות רגועה, בקשי מרופא משפחה בדיקת דם להריון...

למעלה