חשש גדול

חשש גדול ../images/Emo7.gif

חייבת לקבל מידע והכוונה בתחילת חודש ספטמבר התחלתי להבחין כי בני בן ה-7, כיתה א, החל למצמץ בצורה חריגה, למרות הידע כי רצוי שלא להעיר במקרים מאין אלו, לא התאפקתי וכל הזמן הערתי לו. עניין המצמוץ חלף כאילו לא היה. כעבור מס' שבועות ולמעשה בשבועיים האחרונים בעיקר הבחנתי בתופעה מדאיגה ביותר, הוא החל לעשות תנועות חדות עם הצוואר, הידיים והמיצמוץ יחדיו ובתדירות גבוהה. אני חסרת אונים. לא יודעת לאן לפנות וכיצד לעשות את האיבחונים הנכונים. ביומיים האחרונים הנני עוקבת אחריו בדבקות וליבי נקרע מבפנים. היתכן שלבן שלי ישנה את הבעיה הזו ?????? מהיכן זה הגיע ככה פתאום? אני אודה לכל מי שקורא הודעה זו ויכול לתת לי טיפים והכוונה. אציין כי בנוסף ישנן בעיות חברתיות גם בשנה שעברה בגן חובה ואף השנה בכיתה א' אציין כי מדובר בילד חביב, שמחפש להיות תמיד במרכז בדרך השלילה, נבון בצורה יוצאת דופן לגילו ובנוסף הוא ילד "סנדוויץ", בעבר ערכתי לו את מבחן טובה בו שללו הפרעות קשב אך משהו מנבא לי רעות. הצילו................

hagai888

New member
רופא משפחה, מייד.

אין לך את הידע הנדרש לדעת מה יש לו, אבל ללכת לרופא משפחה תמיד אפשר.

אז זהו, שלא לרופא משפחה.

היכנסי לאתר של אסט"י, תבדקי עם עצמך אם מה שמתואר שם מזכיר לך את מה שעובר על הילד שלך... (יש שם גם תיאורים נורא קשים של טוראט קיצוני... את לא צריכה להזדהות איתם, מספיק שהתיאורים ה"קלים" ידברו אלייך). אם תראי שזה אכן העניין, גשי למרפאה להפרעות בתנועה - שם מתמחים באבחון של טוראט. המרפאות הללו נמצאות במס' בתי חולים (שניידר, שערי צדק, וולפסון, ואולי יש עוד ששכחתי). אם את רוצה לעשות אבחון פרטי (יש לזה מס' יתרונות על פני אבחונים שנרשמים במשרד הבריאות)- תכתבי לנו מהיכן את ונוכל להמליץ לך על נוירולוגים / פסיכיאטרים מומחים לטוראט שנמצאים באיזור מגורייך. אל תבזבזי את זמנך אצל רופאים שאינם מומחים לעניין (לצערי יש כאן מס' כותבים, וביניהם אני, שעשינו את הטעות הזו...).

אמא יקרה שלום ולילה טוב!!!

בע"ה ללא אבחון מדויק אצל נוירולג שמומחה בתסמונת טוראט את לא יכולה לדעת ולקבוע אם הילדה לוקה או שלא נשמה גם אני בהיותי ילדה שאלתי מאיפה זה הגיע וידעתי והיתי אלופה בלהאשים את כל העולם . זה פשוט מגיע תסמונת טוראט נובעת מעודף דופאמין(הורמון חלבוני) במוח. אצלי למשל זה "דפק בדלת" בגיל 6 כיום אני בת שלושים וכמה חודשים. גם אם הוא ימשיך לעשות ולבצע את הטיקים האלו אנא ממך אל תעירי לו . מכיוון שהדבר הגרוע בתסמונת טוראט (אם בכלל יש לו את זה) זה להעיר. פשוט תתני לו לשחרר את הדחפים שלו. מאין לך לדעת שהטיק בעין המצמוצים... חלפו כלא היו ?? את יודעת שהילד אולי נבהל או נלחץ מההערות שלך ולכן הפסיק עם זה? אולי הוא עשה את זה במקום שאת לא ראית או כשהוא היה לבד? כך היתי עושה בהיותי ילדה כשכולם צעקו העירו וכו... לכן אני אומרת תמיד שלא להעיר. זה הדבר הכי גרוע בטוראט (שוב. אם בכלל יש לו את זה) . אז תקחי את הילד לנוירולוג. תרשמי איפה אתם גרים ויתנו לך רשימת מומחים בנושא. אין לך מה לדאוג. וגם אם יש לו את זה אז מה? אין מה לעשות אנחנו לא יכולים נשמה טובה להכנע לדחפים האלו. זו מחלה ככל מחלה רק שלא מתים ממנה. אם תרצי לדבר איתי אני במסרים. אם תרצי טלפון או אימייל רק תרשמי בשמחה אתן לך אז ברוך הבא לפורום . ואני אלין מקרית מוצקין.

הלנה

New member
לאמא חרדה שלום

קודם כל העצה הכי חשובה שיש לי עליך, זה לא להעיר לילד, אני יודעת שזה קשה, אבל אין לך ברירה, גם לו קשה ואת לא רוצה לגרום לו לסבל נוסף, נכון? לב שני, תיכנסי לקישור של אתר אסט"י כאן למעלה, יש שם רשימה של סימפטומים שאופיינים לתסמונת, תקראי ותראי אם זה נראה לך מוכר. אם כן, היתי ממליצה לפנות לאבחון במרפאה שמתמחה בטוראט (יש כאלה רבות ברחבי הארץ). לא כדאי לבזבז זמן על ביקורים אצל רופאי משפחה או נאורולוגים שלא מתמחים בטוראט, זה רק יבלבל אותך יותר. היתי גם אומרת לך שתרגעי.. אבל אני יודעת שזה קשה... אז אני לא אגיד...

../images/Emo20.gif לאמא חרדה 1 - מצטרפת להמלצות של כולם

קודם כל - לא להעיר לילד - זה רק עלול להחריף את המצב.
שנית, לקרוא וללמוד יותר טוב על טוראט - גם בקישורים של הפורום וגם באתר של "אסטי".
לגשת כמה שיותר מהר לרופא / מרפאת מומחים לשם אבחון. ניתן לפנות לאחת הרופאים / מרפאות ברשימה המצורפת.
והייתי מוסיפה גם - להתייעץ עם פסיכולוג לגבי הבעיות החברתיות.
בכל מקרה - אנחנו כאן, אם תעלינה שאלות ממוקדות יותר בהמשך או סתם בשביל לתמוך

למעלה