חששות...

חששות...

אנחנו קצת מודאגים ומבקשים עצה: בתנו בת 10 שבועות, חמודה ומקסימה. אבל קצת מדאיג אותנו שכמעט ואינה יוצרת עימי קשר עין, היא מרבה לחייך אבל לא אלינו, אלא בעיקר לאורות שעל התקרה. היא ישנה כ-18 שעות היממה ובמעט השעות בהם היא ערה היא לא שקטה, וכאשר היא כבר קצת רגועה נראה שהיא מתעננינת יותר באורות מאשר בבני אדם...

איריס56

New member
חששות

היי, תתחילו להנות מהילדה שלכם ותפסיקו לחשוש ממה שאולי לא קיים. אני לא אומרת פה שאתם צריכים לטמון את הראש בחול אבל באמת בגיל 10 שבועות - קשר עין, חיוך לכיוון אורות וכמות שעותה שינה ביום. תפקידם של תינוקות הוא לאכול לישון ולייצר סירחון בחיתולים. התינוקת שלכם עדיין קטנה מידי מכדי לבדוק אם אכן ישנה בעיה. אם יש בעיה של אוטיזם במשפחה כדאי מאוד לעקוב אחריה ולבדוק אבל לא מעכשיו. אפילו אם היא אכן שייכת לספקטור האוטיזם, אין לכם מה לעשות וזה גם לא סוף העולם (וסליחה שאני רואה שחורות). זו לפחות דעתי האישית. תגדלו אותה בהמון שמחה ואושר, איריס

גאמי

New member
גליתוגדעון שאלה לי אליכם

קודם כל המון מזל טוב על הילדה הצעירה מאוד. דבר שני, האם יש סיבה לחשד? האם התוודאתם לנושא האוטיזם מזוית אישית כלשהי? הילדה מאוד צעירה, אם זאת, תמיד, על כל חשד שגורם חוסר שקט, תמיד, אבל תמיד כדאי לפנות הלאה ולו רק על מנת להרגיע. איש לא יוכל לומר פה על סמך דברייך האם כן או לא, הילדה גם מאוד מאוד צעירה. מצד אחד חשוב להיות עם יד על הדופק, אך מן הצד השני חשוב מאוד לא להתפס לבהלה ובכך להפסיד את כל היופי שבגידול תינוק/תינוקת. פני לרופא המשפחה, ספרי לו את חששותיך יתכן שירגיעך וטוב שכך, אך תמיד טוב שתהי ערה לדברים, זה חשוב, אך שוב ברוגע לא מתוך לחץ. והכי חשוב תמשיכו להנות מגידול התינוקת.

אור לנו

New member
אני לא מסכימה ומוסיפה...

בגיל 10 שבועות צפוי שתינוק יצור קשר עין. הבן שלי לא יצר קשר עין בגיל זה ולכן היינו איתו אצל רופא עיניים. בדיעבד זה היה הסימן הראשון לאוטיזם למרות שזה לא חייב להיות זה. לכו איתה לרופא עיניים והיו במעקב, שימו לב מה קורה תוך מס' שבועות כי יש ילדים שהם LATE BLOOMER במקרה של קשר עין אבל אל תזניחו ותבדקו. ורק לידיעה - אחרי שהבן שלי אובחן התקשרתי לרופא העיניים שאמר לי שלפי מרכזים גדולים בארה"ב שמטפלים בילדים אוטיסטים, 10 אחוזים מהילדים שבגיל 10 שבועות לא יצרו קשר עין מאובחנים בהמשך כאוטיסטים. בהצלחה והלוואי וזה סתם חשש לא מוצדק.

vered73

New member
הבן האמצעי שלי, שאינו אוטיסט,

החל לחייך רק בגיל 8 שבועות. זה המקסימום הנורמטיבי שאמרו לי אז בזמנו. (שנת 2000) הוא היה בוהה מחייך המון סתם כך (שמעתי אז המון תאוריות: יש האומרים שזה רפלקס, יש המאמינים שהם רואים דברים שאנחנו לא רואים, ויש האומרים שזה מקרי). גם לאויר. הילד הקטן שלי, שהוא אוטיסט, החל לחייך מוקדם. היה מחייך אל אנשים שהחזיקו אותו בידיהם וחייכו אליו, ממש המון, ורוב הזמן היתה לו ארשת פנים רגועה שקטה וחייכנית שכזו. גם למצלמה היה דופק חיוכים של דוגמן, עד שחברה הציעה לי אפילו להכניס אותו לפרסומות האגיס כשיגדל. וגם הוא היה מחייך סתם כך לאויר. ההבדל המהותי ביניהם שהקטן שלי התחיל גם לנענע את הראש כלפי המנורות בגיל כמה חודשים (סימן מוכר בתינוקות עם אוטיזם אגב, מצאתי במחקר שתיעד את התסמינים שרופאים מתעלמים מהם), ובהמשך הוא פשוט הפסיק לחייך. אני לא יכול לעוץ לכם, אבל לעקוב כהורים בלי לחץ ובלי להקשיב לכל הדודות/סבתות מהצד, יכול להיות פתרון טוב לחששות בשלב זה. אגב, כל רופא התפתחות שתפנו אליו יגיד שבדרך כלל לא מאבחנים בכלל אוטיזם עד גיל 18 חודשים. שכהורה אני יכולה לאמר שזה שטויות כי שמתי לב לפני גיל חצי שנה שהילד שלי לא בסדר ובגיל 9 חודשים עלה חשש מאד סביר וכבד אצלנו כהורים שהוא אוטיסט. סבתא שלי ע"ה נהגה לאמר שהחולה יודע יותר טוב מהרופא. לכו לפי הלב שלכם. פשוט תעקבו.

יש גם מה לעשות כבר בגיל זה ../images/Emo13.gif

שלום לכם, ילד בגיל חודשיים לרוב יוצר קשר עיין עם ההורים. במקרים של קושי, עדיין לרוב יש יכולת ליצור קשר עיין ממרחק של 40 ס"מ יותר בקלות מאשר מקרוב. זו בעייה של ויסות ולכן כדאי ליצור עימה קשר עין יחד עם גירויים תחושתיים, כמו מסג' תינוקות ולתת לה הרבה מגע ואהבה וחום. יש חשיבות רבה לבדוק ראייה כבר עכשיו, כי אולי יש לה בעייה בראייה, וטיפלתי בילדה כזו, שנמשכה לאורות, פשוט כי היא לא ממש ראתה אותי, או את אמא שלה. ראבל היא הגיבה למגע וצליל בחיוך וחיפוש קשר, למרות המחסור בקשר העיין. אני ממליצה לגשת לנוירולוג ולעשות בדיקות מקיפות כבר עכשיו. לגבי סימנים מוקדמים של אוטיזם- יש עוד סימנים, כמו למשל מעקב עיניים אחרי חפץ, אבל לא אחרי פנים. זוהי בדיקה שאני בדקתי ומצאתי אותה כאמינה לרוב. גם תגובה לשם, ולקול מוכר של אמא\אבא- הוא סימן חשוב, אך לא תמיד עקבי. אם יש במשפחה ADHD, אספרגר, אוטיזם, או לקויות למידה- כדאי להעביר אותה לדיאטה נטולת חלב פרה ולנסות לעבור להנקה מלאה, אם זה אפשרי. אז אמא צריכה גם להימנע לגמרי ממוצרי חלב. בכל התינוקות שעשיתי זאת עם אמהותיהם, היה שיפור מהיר בתוך שבוע. כדאי גם להימנע לגמרי מחיסונים מכל סוג שהוא ולא לרסס את הבית בחומרי ריסוס שונים. רצוי גם להימנע מסיגריות, אם אפשר כי יש בהן חומר שפוגע בהתפתחות המוח בתינוקות. אל תיבהלו, ורק חישבו חיובי עבורה ותנו לה את הסביבה האופטימלית עבורה ותזכו להרבה תמורה.
תלמה.

koykoy

New member
כמו שאמרו נכון שקצת מוקדם לקבוע

ובכל זאת יש באיכילוב ושניידר יחידות שמפעילה "מפנה" לאבחון מוקדם לתינוקות שווה לנסות.

למעלה