חששות..

eds hummingbird

New member
חששות..

היי,
אני אמורה לעבור בקרוב ניתוח בכליה.
מאז שיש לי פיברו' לא עברתי פרוצדורה כירורגית ואני חוששת שהפיברו' שלי תתחרפן ותצא משליטה אחרי הניתוח.
האם קרה למישהי/ו? האם ידועה דרך למזער את האפשרות?
מה שחסר לי כרגע מבחינה בריאותית זה פיברויאלגיה מחורפנת..ולא בא לי.

אני מאלה שמעדיפים לצפות לגרוע מכל ואז להיות

מופתעים לטובה ולא להיפך.
אני הייתי משרייינת זמן התאוששות די ארוך, מכינה את "הקרקע" לזה, שאם לא תרגישי טוב שיהיה לך את כל התנאים המיטביים לעבור את זה, ולא להיות בלחץ "שיעבור כבר ונחזור לשגרה" אלא לתת לגוף את הזמן שהוא צריך.
וגם כדאי ומוטב להכין לך גברים שעושים לך מצב רוח טוב לתקופה של ההתאוששות אחרי ניתוח.

מאידך יכול להיות שיתנו לך משככי כאבים שאפילו ישככו לך את כאבי הפיברו לתקופה הראשונה.

מה שחשוב זה שאחרי הניתוח איכות החיים שלך תשתפר, או לפחות לא יהיה עליך את הלחץ של מה קורה עם הכליה.
בתקווה שלא רק הניתוח יעבור בקלות, אלא גם תקופת ההחלמה שאחרי. לכל אדם לדעתי ייקח כמה שבועות טובים אחרי פרוצדורה כזו לחזור לשגרה, לנו נראה לי כדאי להכפיל בשלוש לפחות.

מקסימום מופתעים לטובה, החיים והמטלות וזה לא בורחים, הם יהיו שם אם תרגישי מספיק טוב כדי לחזור לתפקוד.
אני מאמינה (וזה לא אמפירי) שאם לא תקשי על עצמך ותצפי מעצמך אז הכאבים (שמן הסתם יחמירו, כמו בעקבות כל טראומה) יעברו יותר מהר ויהיו יותר קלים.

מנוחה, גם למוח, בלי לחשוב על מה אני צריכה לעשות ולא עושה וכאלה זה לדעתי הדבר שהכי יעזור.

ברכות ובהצלחה

eds hummingbird

New member
תודה..

לצערי אני עובדת במשרה מלאה והחסרתי כבר חוד בגלל המצב. רוצה שאחרי הכל עדיין תהיה לי עבודה.
בגלל זה החמרה של הפיברו' מלחיצה אותי.
אבל תודה על המילים.. זה מרגיע.
:)

למעלה