חששות מ-IVF ושאלות

בלונד23

New member
לדעתי כדאי לך להמשיך בהזרעות

הפער באחוזי הצלחה בין הפריות להזרעות לא גדול.
את עדיין בגיל שאפשר להצליח.
2 הזרעות זה מעט מאוד מאוד.
כדאי לנסות עוד, כי IVF זה מאוד לא קל (במיוחד לבד) והתרופות לא בריאות. כן, עלולות לסרטן, כלומר מעלות סיכון.
הייתי מנסה עוד, אולי עם מעט הורמונים ואולי בלי.
&nbsp

תודה בלונד 23
, אבל החלטתי ללכת על IVF

כל הרופאים/אחיות שדיברתי איתם אומרים שאחוזי ההצלחה ב-IVF גדולים יותר.
בנוסף, יש גם את העניין הכלכלי. עם מנת זרע אחת מפרים את כל הביציות שישאבו לי, ואילו בהזרעות מנת הזרע הולכת על ניסיון יחיד.
לגבי סרטן - אני לא זוכרת את ההסבר המדויק של פרופסור רזיאל, אבל הבנתי ממנו שאין הוכחה של ממש שההורמונים לצורך הטיפולים אכן גורמים לסרטן.
הצעת לי שאולי אנסה הזרעות עם הורמונים, אבל מה כבר ההבדל בין הזרעות עם הורמונים לבין IVF אם לפי מה שאת אומרת הורמונים מעלים את הסיכון לסרטן.

בלונד23

New member
יש הבדל ענקי במינונים

מאוד חשוב המינון לעניין הסיכונים.
וגם הרדמה כללית.

Rמחכה7

New member
תלוי אצל מי...

אצלי לא היה הבדל גדול במינונים של ההורמונים
כך שזה תלוי בתגובה של האישה
&nbsp
(האמת היא שבהזרעות היה אצלי קשה להגיע למעט זקיקים, גם עם מינונים נמוכים הגענו ל-4 זקיקים, מה שגרם להפסיק את ההזרעות עם הורמונים, ולנסות שוב הזרעות על בסיס ביוץ טבעי)
&nbsp
אבל בלי קשר, אם אין לחץ של גיל או סיבות אחרות, לא הייתי ממהרת לרוץ לIVF

dandale1

New member
מבינה לליבך

לא שיש לי ניסיון ב ivf, אבל אני בגילך עם אותם התלבטויות ...
אולי כדאי לקבוע כבר עכשיו תור בבי״ח שקרוב אליך, עד שיגיע התור כבר לבי״ח שיותר קרוב לך תהיה לך מספיק אינדיקציה אם להמשיך שם או לא, תמיד אפשר לבטל תור במידה (הלוואי שזה יקרה) תקלטי או שתהיה מרוצה באסף הרופא
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ...

תודה dandale1
, אבל הייתי היום באסף הרופא והיה ייעוץ טוב

אני החלטתי לעבור את התהליך באסף הרופא ואני רק מחכה לאישור מהוועדה.
אני חושבת שבגילנו כדאי לפנות ישר להליך שיניב יותר תוצאות.
תודה על תשובתך

shir3001

New member
הי

יש כאלה שאומרים שהזרעה עם מעט הורמונים מכינה את הגוף לשלב הבא. מצד שני ב ivf אפשר ללמוד את הגוף, לראות את מצב הביציות ואת התגובה לטיפול.
אישית אני חושבת שלי יהיה יותר טוב להתחיל בהדרגה, בעיקר מבחינה נפשית. רציונלית, לאו דוקא.
מאחר ואני גם חדשה ומתחילה עוד לא גיבשתי דעה ומנסה להכין את עצמי..

למעלה