חששות מעבודה חדשה..

cleopatra2006

New member
חששות מעבודה חדשה..

היי, השבוע התחלתי עבודה חדשה התפטרתי ממקום העבודה הקודם (בו עבדתי כמזכירה במשך 4 חודשים) מסיבות שונות, ובין היתר גם מפאת חוסר עניין. לא עשיתי שם כלום!! מצאתי עבודה תוך שבוע וחצי בדיוק. מיקום נהדר, שכר נפלא, אנשים נחמדים.. אבל מה - אני מאוד חוששת.. מטבעי אני נורא פרנואידית, תמיד דואגת. דואגת שלא אצליח - בכל התחומים (מבחינה משפחתית, עבודה), בעיקר מבחינה חברתית. אני נורא סגורה וקשה לי לדבר ולתקשר עם אנשים. ואני מפחדת שמבחינה חברתית לא אשתלב. דבר נוסף שאני חוששת ממנו (הוא אפילו יותר עיקרי מהבחינה החברתית), הוא: עד עכשיו התפקידים שהיו לי בעבודות השונות בהן עבדתי היו ממש "ראש קטן". כמו רובוט. בלי להפעיל את המוח. ופה פתאום יש תפקיד משמעותי, אחריות.. ואני מפחדת.. מפחדת שלא אצליח.. אני שם רק 3 ימים, ומתחילה לקלוט את סדר גודל העבודה ואני ממש מפחדת... מה אפשר לעשות????

rut2020

New member
קודם כל מזל טוב

דבר נוסף "ברוך בואך ".... אינך היחידה שחוששת במקום עבודה חדש... בעצם רובינו עוברות את השלב הזה... כשמגיעים למקום חדש בעיקר עבודה חדשה עם דרישות שונות ממה שהכרנו - טבעי שיש חששות, אבל.... תוך חודשיים שלושה פתאום תראי שאת בתוך העניינים פתאום הדברים יראו ברורים ותהיי בתוך העניינים ותסתכלי אחורנית ולא תביני מדוע פחדת ומדוע חששת.

cleopatra2006

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני מאמינה שזה מה שיקרה אבל אני מפחדת לעשות טעויות עד אז ושלא יתנו לי את הצ'אנס להמשיך לעבוד שם...

תני דוגמה

תוכלי בבקשה לתת דוגמה של 3 משימות שדורשות חשיבה ושיקול דעת מקווה שבדך ממוקדת נוכל לעזור לך יום טוב

cleopatra2006

New member
תודה על התגובה...

אולי בגלל שעד היום לא יצא לי להיות בעבודה שדורשת אחריות כלשהי אני נלחצת, כי צריך לשים לב לפרטים קטנים. למשל: - לוודא שצ'קים אכן הגיעו - אנחנו עובדים תחת הפיקוח של מכון התקנים והם באים פעמיים בשנה לביקורת, וזה התחום שאני אחראית עליו ואני מפחדת שאפשל - או שלא אשלח את המסמך המתאים ואז יהיו צרות וחוצמיזה שגם מבחינה חברתית אני מפחדת. כמו שכתבתי, אני בנאדם ממש סגור וקשה לי להפתח, אני לא מאלה שיושבים וצוחקים עם כל המשרד או כזו שיכולה לפתח שיחה בקלות. אולי יש פה גם בעיה פסיכולוגית כלשהי.. העניין של החוסר תקשורת עם אנשים, אבל אני מטפלת בזה, אני רק לא יודעת כמה זמן זה יקח..

rut2020

New member
או קיי בואי ניקח את הדברים

קודם כל מבחינה חברתית גם אני רחוקה מאוד מלהיות - אחת מהחברה - אני לא מתעיינת באופנה ולא מתעניינת בסדרות טלביזיה שונות וכו'... וממש לא אכפת לי מה כל אחת עשתה או לא עשתה ומה קורה עם החבר/ בעל. אז אני לא חברותית... זה עדיין לא הופך אותי לעובדת פחות טובה. אני בטוחה שבמשך הזמן תפתחי קשר כלשהו עם האנשים שם ואולי זה לא יהפוך לחברות אבל יתפתחו באופן טבעי יחסי עבודה טובים- פשוט תני לזמן לעשות את שלו. בקשר למכון התקנים.... אל תטעי במקומות עבודה אחרים מגיעים לעשות ביקורת מע"מ ומס הכנסה. עכשיו לעניין הכי הכי חשוב.... דעי לך וחירתי עמוק עמוק ... רק מי שלא עובד לא טועה !!! בדיוק כמו שאין אדם שאין לו תחליף כך אין טעות שאי אפשר לתקן !!! ואפילו אם במקרה לא שלחת את המסמך המתאים - אז מה ??? מה יקרה??? ובקשר לשים לב לפרטים קטנים, זה קיים בכל מקום עבודה, כשתכנסי לעניינים הדברים יבואו לך באופן טבעי, ואם את פוחדת לשכוח דברים, קחי יומן וכתבי לך תזכורות לפי התאריכים.. למשל שלחת שקים - את רוצה לברר שהם היגעו או קיי רשמי למשל תזכורת לעוד 5 ימים - להתקשר לברר אם הגיעו השקים, או בתאריך אחר - לבדוק את זה וזה... וכך הלאה, תראי שבמשך הזמן תכנסי לעניינים והדברים פשוט יזרמו...

cleopatra2006

New member
אתמול והיום באמת הרגשתי קצת יותר>>

ביטחון זה ממש נכון מה שכתבת... אני רק מקווה שאם תקרה טעות יבינו ויגידו לא נורא , ולא יתנפלו או יפטרו... ואני קצת שכחנית באמת אבל זה כנראה בגלל שעד עכשיו לא עבדתי במשהו שהיה צריך כזו תשומת לב..

מי שלא טועה לא חי

מנסיון- רק כשעשיתי טעות הבנתי שזה חלק מהחיים וזה לא נורא וזה יכול לקרות גם לעובד הכי טוב שיש. למדתי שכדאי להשקיע את כל האנרגיבה בלהיות עניינית ומרוכזת בעבודה ומה שפחות בלרצות בכל התחומים האחרים: חברתיים וכו. סהכ לפעמים צריך לזכור שמטרת העבודה היא פרנסה ויש זמן לכל השאר

למעלה