חששות מהסטטוס

a n a t i 1978

New member
חששות מהסטטוס

אני גרושה ממש טריה לאחר נישואים של מספר חודשים, יש לי חשש נוראי מהעובדה שאני גרושה ואני מפחדת שזה נחשב לכתם. התגרשתי מאחר והבעל שלי היה מזעזע וגיליתי עליו דברים נוראים שחלקם (הפחות נוראים) ידעתי מראש וחלק התגלו לי לאחר החתונה. ידעתי שאם אמשיך לחיות איתו חיי יהיו גיהנום ואני אהיה אומללה כל חיי ולכן קמתי ועזבתי למרות החששות. אני נראית מצויין ואני משכילה וכל אחד יגיד שלא חסר לי כלום ואני גם יודעת את זה רק יש לי פחד שהבחורים שאכיר יראו בזה איזהשהו כתם במקום לחשוב איזה חכמה אני ושלא המשכתי למרות הסבל והבאתי ילדים לעולם בתירוץ המטופש של הרבה נשים שילדים יעזרו לשפר את היחסים. אני רוצה לשמוע את דעתכם הכנה מה באמת אנשים חושבים ולא כדי לנסות לעודד אותי אלא באמת לומר את האמת

seeyou

New member
נורמות חברתיות-../images/Emo24.gif

חששות חייבות להיות לפני המעשה-ולא לאחר . הגוף שייך רק לך- רק את יכולה להחליט(לטוב או לרע) מה טוב לך ... חששות שלך הם מוצדקות . יש לך "סטטוס" חדש בחברה ובאמת יתנהגו אליך שונה מאשר כלפי אישה לא גרושה עדיין יש בחברה, דעות קדומות("כתם") ביחס לנשים. אם את באמת חכמה כפי שאת מציינת,את בכלל לא חייבת,להתנצל או לתת הסבר מעמיק על הנשואים שנכשלו. אף אחד לא יכול להרגיש מה שאת מרגישה. את לא אסיר משוחרר! מי שירצה בך,יקח אותך כ"עיסקת חבילה" ומי שלא-תמיד ימצא סיבה. בהצלחה בחיים החדשים! יוסי

masterbld

New member
דיעה אישית

כיום מספר הזוגות הגרושים אינו מבוטל כלל ה"כתם" שאת מדברת עליו קיים אבל בצורה מוחלשת. לפני 10 שנים למשל, גרושה היתה נחשבת למשהו לא מקובל ו"בטח משהו לא בסדר איתה". היום המציאות היא שונה, ויבואו פסיכולוגים סוציולגים ומי לא וינסו להסביר מדוע, תני להם לחפש "אצל מי הבעיה", המצב הנתון שהחברה היום מכירה בזכות של נשים לקום, לעמוד על שלהן ולומר "לא טוב לי ויש לי את כל הזכות והלגיטימציה לפרק, לשבור או לעזוב". (מה שבעבר היה כביכול רק נחלתם של הגברים, בבחינת " הוא עזב אותה" , "היא נשארה בלי כלום". נכון שקיימות סטיגמות אבל אני חושב שהן באות ממקום אחר, ובעיקר מכיוון גברים- " היא מנוסה, הווה אומר היא קלה להשגה לא צריך לשחק איתה משחקים" ואני מבטיח לך שלא כולם כאלה אבל יש מי שחושבים שעם גרושה "יילך להם קלף". אל תדאגי בעוד עשור בערך מי שיהיה רשום לו בתעודת הזהות כי הוא נשוי ולא גרוש ייחשב למוכתם!!! (קיצוני קצת אני יודע אבל הזמן יוכיח) עזבי את הדאגות את צעירה ולפי מה שאת מעידה עם נתוני פתיחה לא רעים, התחלה חדשה עם ההתרגשויות שמלוות אותה זה יכול להיות נחמד.

כתמים

בסופו של דבר מישהו יכול למצוא "כתמים" היכן שירצה לראותם, על פי דעות קדומות או סטיגמות על פיהן הוא חי (דוגמא - את אומרת שאת משכילה. יש גברים שאולי ימצאו גם בזה חסרון, אם את משכילה יותר מהם). אני מניח שבן הזוג העתידי שלך יהיה זה שלא ימצא בך כתם זה או אחר וימצא אפילו יתרונות בדיוק בדברים שמישהו אחר עלול להחשיב כחסרון (נסיון חיים - האם זה יתרון או חסרון?) לכן אל תפחדי, תסמכי על עצמך והיי גאה בכך שידעת לשמור על מה שחשוב לך ו"לחתוך הפסדים" מבלי להכנע לדעתן של דודות למיניהן. בהצלחה

בהצלחה בדרך החדשה

גרושין אינו כתם על אנשים ובודאי שלא עלייך. לכל אדם בן הזוג המתאים לו. אנשים מאד טובים, יפים חכמים ומוכשרים כאשר אינם מתאימים זה לזה, פשוט נפרדים ופונים לדרך חדשה כדי למצוא את האדם המתאים להם. יתכן מאד שאת אישיות חשובה וטובה מאד וכך גם הגרוש שלך אך פשוט אינכם שייכים זה לזה ולכן לא מצאתם את הקשר הנכון ביניכם. צאי לדרך חדשה ונסי למצוא את בן הזוג השייך ומתאים רק לך.בהצלחה!

יאצפן

New member
חששות

טוב מוקדם, מאשר ביכלל לא. סטיגמה? מי זה האדם שיבוא וימדוד ויגיד משהו??? את לעצמך חייבת , לאחרים? כלום. חיזקי ואימצי אין בך שום פגם, אלא במי שהיה בן זוגך, ואם תכירי מישהו טוב, הוא יבין אותך, והכל יסתדר.

גוגולה

New member
אוקיי, את חייבת לשמוע את זה...

שלשום בלילה בדיוק ראיתי סרט על 3 חברות רווקות שנושקות ל-30 שחוששות מהכתם של... להיות רווקות בגיל 30! הכל תופס: גרושה, םרודה, אלמנה, בהליכים אולם רק לא, רחמנא ליצלן- להיות רווקות! אז מה הן עושות? הן החליטו לנסוע ללאס-וגאס, לתפוס כל אחת פראייר שיתחתן איתה באחת מחתונות הבזק שם ויתגרש ממנה ביום למחרת, רק כדי להיות גרושות ולא רווקות... ונחזור אליך: לדעתי הסיפור הזה ממחיש לך פשוט, איך כל אחד מסתכל על חייו באשר הם. אם יש לך המון מה להציע, מי שיאהב אותך לא ישנה לו בכלל מה הסטטוס שלך. אם אין ילדים מעורבים בסיפור (שיש גברים שרואים את זה כ"תיק") אז אני באמת חושבת שאין לך ממה לחשוש.. בייחוד עם נתוני הסטטיסטיקה של היום על גירושין. המון בהצלחה!

s h o o s h a

New member
סטטוס וסטיגמות

את גרושה בתעודת הזהות. את רווקה בנשמתך. את אישה במלוא מובן המילה. וזה מה שחשוב. והרי כשאת מכירה אדם, אינך מציגה את עצמך "שלום, ענתי, גרושה..."(
) בן הזוג ילמד להכיר את האדם, את ענתי, את היופי הפנימי שלה, את מעלותיה כמו גם את חסרונותיה ואלו יהיו השיקולים שלו לבחור האם להמשיך את הקשר או להפסיקו. אלו ולא הסטטוס. החברה היום נאורה. להיות גרוש/ה אינו דבר חריג. ולכן, הכתמים עליהם את מדברת נימצאים רק בתוך ראשך. הוציאי אותם משם, כי הם פרי דמיונך בלבד (אולי זו דרך למנוע מעצמך פגיעה נוספת
) האמיני בעצמך ובמי שאת. ומה שתשדרי לסביבה זה מה שהסביבה תקלוט. לכי עם גו וראש זקופים ואל תתני לאיש לפגוע בך ע"י הדבקת סטיגמה כזו או אחרת מפאת סטטוסך, כי כל אלו כבר מזמן פָסוּ מן העולם. בהצלחה

למעלה