חשמל למזגן

אוריר30

New member
חשמל למזגן

שלום,
יש לי שקע מזגן המוזן ישירות מהלוח ע"י חוטים עם שטח חתך 2.5 ממ"ר עם בידוד PVC.
ברצוני להתקין על שקע זה מזגן 3.5 כ"ס אך המפרט שלו דורש כי המא"ז בלוח החשמל יהיה של 20 אמפר.
1. האם עלי להזמין חשמלאי כדי להחליף חוטים לשטח חתך גדול יותר או שמספיק להחליף מא"ז?
2. אם יש צורך להחליף חוטים, האם ניתן לבצע זאת בלי לשבור קירות?

תודה!

ajzco87

New member
לפי חוק החשמל

כבל 2.5 יכול להעמיס יותר מ 20 אמפר. לכן אתה יכול רק להחליף מאז בלוח

אוריר30

New member
קודם כל ממש תודה על התגובה

הסיבה שחשבתי שצריך היא שחשמלאי אמר לי את זה,
ואז פתחתי את התקנות וראיתי את הטבלה המצורפת.
היא לא רלוונטית מאיזו סיבה?
תודה!!

רשר

Well-known member
מנהל
ניתוח הטבלה מתבסס על ידע מקצועי

מתיר להחליף מא"ז ל 20A:
הגדרת הטבלה היא בטמפ' אופפת 35 מעלות לכן בטמפ' נמוכה מכך מותר להעלות זרם לפי מקדמי התיקון ובפועל לכ 20A ללא נזק לחיווט,
אם כן מה קורה ביום קיץ המזמין עבודת מזגן מלאה? המזגן מקרר את הבית וגם את הקיר שבו טמונים החוטים, לכן בטמפ' האופפת אינה מגיעה ל 35 אלא במקרים נדירים ביותר,
עוד נכתב הזרם המתמיד - משמע לאורך זמן מעל לשעה אך מזגן מתאים לתפקידו לא נשאר עם זרם מלא מעבר ל 30 דקות שלאחריהן נכנס למנוחה או ירידת זרם באינורטר,

אוריר30

New member
תודה על התשובה המפורטת

שיקולים אלה נלקחים בחשבון בעת ביקורת חברת חשמל?

רשר

Well-known member
מנהל
בתאוריה הבדיקה נעשית רק מול החוק ופרושיו המקובלים

על "ועדת הפרושים",
מקרה זה של מא"ז למזגן מוכר וידוע היטב כבר מלפני הרבה שנים עוד בתקופת מזגני החלון,

לגבי בדיקה מעשית ע"י בודק של חח"י - המצב יכול להיות קשה או קל בהתאם למבנה האישיות של כל סוגי בני האדם החל מוילה שנבדקת ע"י בודק במשך 2 פגישות שכל אחת נמשכה מעל ל 10 שעות מתישות את כל הנוכחים וכלה בבדיקה דומה שבה הבודק מעלה מגר ו LT מציץ על העבודה ושולח את העוזר שלו לבדוק רק סדר מגעים בשקעים - כאמור ומוזכר תלוי גם בחשמלאי ויחסו לעבודתו המקצועית - (נתקלתי בדרישה של דייר מבודק לרדת לחדר מכונות של בריכה כי חשד בחשמלאי שדרש תשלום ללא סיבה - הבודק ניסה כמה דקות לשכנע את הדייר שאין טעם לרדת כי מה שרואים מלמעלה מספיק בהחלט עבודה "10", ולבסוף נאלץ לרדת כדי לא להסתבך עם תלונה מיותרת),

אוריר30

New member
תודה, באותו הקשר של נקודת החשמל למזגן

שאלה נוספת קשורה,
יש לי בנקודת החשמל שקע רגיל ואני צריך להחליף לפינים עגולים גדולים (שקע בריטי), זה משהו שפשוט לעשות?
האם יש צורך בחשמלאי?
תודה!

יוסיזיו

New member
צריך לשים לב איזה מזגן כי רוב

המזגנים בגודל הזה דורשים הזנה ליחידת המעבה בחוץ ולא שקע בריטי ליד המאייד.

אוריר30

New member
המזגן תדיראן 35A חד פאזי

לפי המדריך התקנה ההזמנה למאייד.
השאלה אם אני יכול להתאים את השקע בצורה פשוטה,
זה רק להחליף פלסטיק?

יוסיזיו

New member
אכן הזנה למאייד,זה להחליף את כל הקופסה כולל קידוחים וחיבורי

חשמל וזה עבודה לחשמלאי.

למעלה