חשמל ירוק יותר

amitk80

New member
חשמל ירוק יותר

אהלן, שמעתם כי ממשלת ישראל אשרה להוציא מכרז לייצור חשמל באמצעות אנרגיה סולארית? יוקם מפעל בנגב אשר יספק 5.2 אחוז מסך הצריכה של מדינת ישראל (או של הישוב אני לא זוכר בעל פה). המטרה היא להביא לייצור מקורות אנרגיה ירוקות של 10 אחוז עד 2020. אני די בספק אם זה באמת יורץ אבל זה התפקיד שלנו לדחוף לדאוג שתוקם התחנה. בד בבד עלינו להפעיל לחץ על הממשלה להמשיך בהתפלת מי ים כי מצב הכנרת הוא בכי רע! שבת שלום, עמית

לואי ויהי תחליף אנרגטי כזה..חברת אורמת עוסקת

בזה, אבל מענין שהם עובדים בעיקר בחוץ לארץ ולא בארץ. ומוזר, שארץ כמו ישראל בלי טיפת נפט צורכת כ"כ הרבה אנרגיה זו מארצות אחרות. הגיע הזמן לייצר אנרגיה חלופית..

Alles Ist Gut

New member
חוק אנרגיה מתחדשת

אם וכאשר תעבור, יביא להעברה לפחות 10% מיצור האנרגיה בישראל לאנרגיה מתחדשת עד 2025. החוק גם יאפשר לכל צרכן אנרגיה להפוך ליצרן של אנרגיה מתחדשת, על ידי משהו כמו הצבת לוחות סולארים על גג ביתו, בצורה שתאפשר לו גם למכור חזרה חשמל לחברת החשמל ולהחזיר את ההשקעה תוך מספר שנים. אני חושב שמודל החוק הוא "חוק הגגות הסולאריים" שנחקק לאחרונה בקליפורניה. אגב, התפלה היא אולי פתרון לכנרת המדלדלת, אבל היא לא אקט ירוק במיוחד, מאחר והיא גורמת באופן ישיר ועקיף לזיהום מי תיהום ולשינוי המאזן האקולוגי באיזור השאיבה. הפתרון האופטימלי הוא לחסוך במים (מה קרה לקמפיין "בינתיים סוגרים את המים"?) וגם למחזר מים עד כמה שניתן, בעזרת "מים אפורים" וכדומה.

amitk80

New member
איפה קמפין החיסכון במים

שאלה טובה היכן הקמפיין הזה. אני תמיד כאשר אני מתקלח ובין לבין סוגר את הברז כי פשוט חבל על המים. גם שאני מצחצח שינים הברז סגור. תחסכו במים!

שנינה778

New member
שתי תגובות

קודם כל- יוזמה ברוכה ומעניינת למדי- כלומר, אנחנו מדינה שטופת שמש וגם רמת הקרינה חזקה למדי שזה בדיוק מה שדרוש להפעלת תחנות כח סולאריות, לדוגמא. ושאלה- האם יש לכם קמפיין בקמפוס שמדבר על חסכון בחשמל או אפילו פאנלים סולאריים בחלק מהמבנים? אנחנו (קמפוס אילת) חושבים על לנסות להביא הצעת מחיר להפיכת הקמפוס לסולארי... על ידי התקנת גג סולארי... למישהו כאן יש נסיוןם עם זה? ודבר נוסף= לעמית ק'... חסכון במים לא כל כך קשור לחסכון באנרגיה וחשמל... אבל ברור שיש קמפיינים, בעיקר במעגלי "יירוק הקמפוס" שכמעט לכל קמפוס יש... לדוגמא- התקנת חסכמים וטיםול בנזילות וכמובן, התקנת מערכות מים אפורים לשימוש חוזר במיים להשקייה למשל...

בזמן הלימודים חושבים על חיסכון ואח"כ, חשובה

בעיקר הנוחות. מענין. כמעט רב האוכלוסיה בארץ היתה סטודטנטיאלית בשלב כלשהו בחייה, ומה קורה אח"כ ששוכחים את הימים ההם, שדלק תנור קטן? קונים מזגנים, רוכשים מכוניות, ומבזבזים..

amitk80

New member
תגובות

היי שנינה ולכולם, אני לא בטוח שיש קמפיין בקמפוס באוניברסיטת חיפה לחסכון בחשמל ואנרגיה וזה חבל. השאלה היא איך ניתן לדחוף למעבר לשימוש באנרגיה סולרית לאור הנתונים הטובים שלנו כמדינה שטופת שמש. השאלה איך דוחפים את הנושא הזה בקמפוס בחיפה. מגמה ירוקה סניף חיפה יודע על זה (אני משער שיש פה חבר'ה מסניף חיפה). לגבי הנושא של חיסכון במים אני חושב שאיכשהו צריך להגיע לקמפיין בטלוויזיה שקורא לאנשים לחסוך במים ולא לבזבז. אם אפשר למחזר חלק מהמים זה רעיון טוב אבל אני בספק אם זה יתפוס.. אני בכלל הייתי שמח לראות יותר מחזור של בקבוקים בקמפוס בחיפה אבל הבעיה שאין בכל מקום מיכלים לאסוף בקבוקים ולכן אנשים לא ילכו עם הבקבוקים הקטנים את כל הקמפוס בשביל למחזר. מה דעתכם? יש סיבה טובה ללחוץ על האגודה?

שנינה778

New member
עמית!!!

הנה המקום שלך!! כן, כן, בדיוק שם. קח יוזמה, תתברג למועצה הירוקה (שכבר קיימת באוניברסיטת חיפה) ותתחיל להזיז עניינים- אם הטכניון הצליחו לחסוך עשרות אלפי שקלים בהתקנת כמה מערכות לניהול החשמל, ועל ידי תכנון גמיש של משק החשמל בקמפוסים והם עוד משוויצים בזה בכל הזדמנות (קמפוס ירוק!!!!) למה שלא תיקח את זה כקמפיין?! מבטיחה לך שאם ההנהלה תשמע- "חסכון" ו"כסף" במשפט אחד, יתאהבו בך כליל! בהצלחה!!

amitk80

New member
יש לך את הטלפון

של נציג של מגמה ירוקה באוניברסיטת חיפה?

שנינה778

New member
כמובן שבוודאי

כאן תוכל למצוא את מבוקשך ואנחנו מחכים לסיפורים, לפרטים והמשך פעילות
בהצלחה

למעלה