חשמל יקר

avivfl2

New member
חשמל יקר

אני גר בדירת חדר במרכז, הכל נראה סביר בדירה פרט לדבר אחד, חשבון החשמל, יש לי בחדר מונה שאני כל פעם מפחית מכמה שקיבלתי חודשיים לפני ואני משלם כל פעם לבעל הבית על חודשיים, יש פה כמה דברים שלא נראים לי, באינטרנט רשום שמכפילים את החשבון ב 0.53 ובעל הבית טוען שהוא צריך לקחת 0.7 שהם כוללים דמי ניהול, מה גם שהמפסק הראשי של החשמל נמצא בחנות שלו שהיא מתחת לדירה שלי, יש לציין שבדירה יש דוד חשמל ואין גז, מה שאומר שאני צריך להשתמש בכיריים חשמליות, המזגן גם עובד בממוצע 12 שעות ביום, האם בכל זאת נורמלי שיוצא לי חשמל לחודש בסביבות 350 שקל ?
 

avvv

New member
מה זה לעזאזל דמי ניהול?

תבקש מבעל הבית לראות החשבון, ותשלם לו לפי החלק היחסי של המונה שלך מתוך סך הצריכה.
ה-350 זה לחודש, לא לחודשיים?
זה טיפה יקר, אבל תנסה אולי להפחית במזגן. 12 שעות ביום זה המון. אם זה מזגן קטן ויעיל, רק הוא יעלה לך כ-150 ש"ח בחודש. אם זה מזגן של יותר מ-1 כ"ס, אז זה יעלה אפילו יותר.
 

avivfl2

New member
תגובה

אתה צודק, אבל זה לא רק המזגן, זה כיריים גז במקום גז רגיל וזה גם הדוד חשמל שאומנם דולק פעם יומיים שלושה שעה,אבל הוא שקל וחצי לשעה
 

im mitzi

New member
אני מניחה שמדובר בתשלום הקבוע של חברת החשמל

מדובר על תוספת קבועה של כ30 שקל לחשבון
והגיוני שבעל הדירה יגבה גם אותה.
&nbsp
מה שצריך להבין זה כמה אנשים גרים בדירה, בגלל שהמונה חשמל יושב בחנות שמתחת מדובר בדירה מחולקת או שהיא חלק מהחנות, לכן תבדוק אם התשלום הקבוע מתחלק בין כל הדיירים שקשורים לאותו חשבון חשמל שווה בשווה.
בכל מקרה הייתי עושה חשבון של הצריכה כפול התעריף של חברת חשמל ומוסיפה לזה את החלק היחסי שלך בתשלום הקבוע ורואה אם זה הגיוני.
&nbsp
וכמו שאמרו מעליי 12 שעות ביום של מזגן מאוד יכול להגיע לסכום כזה לחודשיים.
 

Livid1999

New member
לא סביר ולא חוקי

קודם כל שיביא לך את התשלום מחברת חשמל . דמי ניהול זה שטויות והוא סתם מנסה לסבן אותך. תגיד לו שלא יבלבל את המח ושיתן לך את שובר התשלום אחרת תדווח למס הכנסה על העלמת מס וזה ירתיע אותו מאד.
 
למעלה