חשמל בשבת...

בערים החרדיות...

כמו בני ברק וכדומה, אז אין בעיה להשתמש במים בשבת מכיוון שזה מבארות וזה ממוחשב.

נע מה

New member
טוב מים זה לא כמו חשמל....

בס"ד מה עושים אם אין גנרטור כמו המשפחה בבני ברק שאני מכירה לגבי המקרר, אם זה קיץ מאוד חם להשאיר מקרר בלי חשמל...

asaf2000

New member
זה כן כמו חשמל

המים נשאבים בשבת ונמצאים בפיקוח של יהודים גם בשבת. בבני ברק אמנם רוב המים מגיעים מבארות שנמצאות בבני ברק אבל בשאר הארץ מה? באמת אני מכיר רב אחד שאחרי נישואיו היה מקפיד גם לא להשתמש במים אבל אח"כ ירד מזה כי הוא אמר שזה קשה מאוד.

בוץ XTRA

New member
אולי גם אל תשתי

מים בשבת כי מקורות עובדים בשבת? החזוא החמיר לעצמו ולא התכוין שכל אדם יחמיר בעקבותיו והדברים ידועים.

sarav55

New member
יש לי אחות בצפת

שגם לא פותחת את המים בשבת הם מכינים כזה סטוק של מים והם עובדים על אורות גנרטור בשבת ואז לא מים ולא חשמל בשבת הם צודקים זה ממש נכון רק שאני לא במעלה הזאת של שמירת שבת הלוואי ויכולתי.

בוץ XTRA

New member
לא צריך להגיע לצפת

אני מכיר כאן בירושלים אנשים כאלה. אם תחשבי תראי שבאיזה שלב החומרות האלו יכולות לגרור עוד ועוד. לכן צריך לקיים הלכות על פי השולחן ערוך ולא לחפש חומרות שהחזו"א החמיר על עצמו.

sarav55

New member
אני מבינה למה הם עושים זאת

ונראה לי שהם צודקים בזה כי סך הכל יש משהו שמחלל שבת בעבור חשמל ומים ואנחנו איתו מחללים שבת

בוץ XTRA

New member
אבל הלכתית

כשתלמדי הלכות שבת בעז"ה תדעי שבכה"ג אין בעיה. לפי מה שאמרת אסור גם לשבת על כסאות כתר, ואת רואה שבכל מוסד יש אותם. קיצור, אין לנו להחמיר יותר מההלכה.

חנוך617

New member
אני מבין שאתה חושב שבזמן השו"ע היה

חשמל והוחלט לא לאסור... הרב אלישיב ור` חיים סתם מחמירים. נכון? הם אוהבים להקשות את החיים...

בוץ XTRA

New member
פספסת תנקודה

מה שאני מנסה לומר שהחזו"א היה מחמיר לעצמו ולא פסק את כל חומרותיו לכולם מלבד מקורביו. וכידוע למתמצאים בנושא.

חנוך617

New member
אתה מנסה לעגל פינות וכבר נאמר הרוצה

לשקר ירחיק עדותו. ר` חיים והרב אלישיב, שהאחרון הוא פוסק הדור, פסקו שזה חיוב ולא חומרה. הבנת?? אז מה אתה צווח חזון איש?

למעלה