חשמל ביפן

barlevy

New member
חשמל ביפן

ידוע שהמתח בחשמל הוא 110 וולט (או 100 תקנו אותי) שאלתי היא איך נראית הצורה הפיזית של התקע..??

GnomeBubble

New member
אמריקאית בד"כ

תמיד כדאי לבדוק באתר הזה לפני שנוסעים לחו"ל: http://users.pandora.be/worldstandards/electricity.htm#plugs_a שים לב שאם יש לך מכשירים שחשובה להם התדירות (אם אתה לא יודע מה זה אז כנראה שלא...) בצפון יפן ומזרח יפן יש תדירות 50 הרץ (כמו בארץ ובאירופה) ובמערב ובדרום 60 (כמו בארצות הברית).

JPing

New member
כן

הסטנדרט הדפוק של 110V/50HZ הוא הזוי ( בקוריאה יש את 220V/60HZ שהוא לא סטנדרטי אבל לפחות מציעה יתרון { הוזלה בתעבורת החשמל})

Woogy

New member
מה שאני זוכר זה-

הספק שמועבר על קווי המתח, הוא כידוע מכפלת המתח בזרם. P=V*I לכן ככל שהמתח יותר גבוה, צריך פחות זרם כדי להעביר את אותו הספק(כמות עבודה). ככל שהזרם יותר נמוך כך צריך חוטים פחות עבים, וגם פחות הספק אובד בדרך P=V*I=(I*R)*I=I*I*R כלומר ההתנגדות מוכפלת בריבוע הזרם, ולכן כדאי להפחית את הזרם. לכן ככל שהמתח יותר גבוה כך יותר אנרגיה מגיעה ליעדה, ויש פחות סיכון של בעיות בדרך. מספיק שתחשוב איך שכבלים להתנעת רכב הם כל כך עבים בעוד שחוטי חשמל בבית מעבירים הרבה יותר אנרגיה אך הרבה יותר דקים. מה ההסבר הזה קשור לפורום אני לא יודע, אבל אתה שאלתה

tals56

New member
בשורה תחתונה - מי מזהם יותר

היפנים או האירופאים?

tals56

New member
ונגיד

שהם מייצרים באותה שיטה,ובאותה כמות - מי מזהם יותר המתח של היפנים או של האירופאים?

tals56

New member
בייצר חשמל בלבד

בהשוואה שכאילו אותה כמות,אותה שיטה(עם פחם או גרעיני או מה שזה לא יהיה),רק לא אותו מתח מי מזהם יותר?(בחשמל בלבד)

GnomeBubble

New member
בני האדם

איזה מין שאלה זאת? מזהם, איך כמה ולמה ומאיזה סוג? זה לא ממש קשור לזיהום. רק איזו שיטה יעילה יותר להעביר חשמל... בכל אופן אני לא יודע אם זה הפורום לשאול שאלה כזאת.

Woogy

New member
שאלתך לא רלבנטית.

כי בכל מקרה מעבירים ברשת החשמל מתח גבוה של אלפי וולטים כל הדרך מהייצור ועד הבניין. כך שלא משנה לאיזה מתח ממירים. גם התדירות לא משנה הרבה לייצור. אז למה אתה שואל

למעלה