חשמלאות

saar32

New member
חשמלאות

אהלן תגידו, איפה אפשר ללמוד להיות חשמלאי? (כזה שמתעסק בחשמל ביתי). כמה זמן לוקחים הלימודים? כמה צריך לעלות הלימוד? אני רוצה את זה בתור תחביב (מקצוע כבר יש). אז אני לא אוכל ללמוד במשרה מלאה. תודה

lekner

New member
תלוי איזה

אם אתה רוצה ללמוד באופן כללי אתה יכול לקחת קורסים של חשמלאי מכשירים לבנים הכוונה טכנאי מכונות כביסה וכו.. אך לא להתעסק בחשמל ביתי כדי להתעסק בחשמל אתה חייב ללמוד מינימום חשמלאי מעשי שיכול להתעסק עד 40*1 אמפר אך.. חשמלאי מעשי לומדים רק בשילוב של לימודי טכנאי קירור(ככל הידוע לי) לכן הדרך הפשוטה ביותר זה להכנס לקורס חשמלאי מוסמך במשך שנתיים לימודי ערב 2-3 פעמים בשבוע וגם לאחר מכן לא תוכל להתעסק בחשמל במשך שנה בזמן הזה תקבל רישיון עוזר לאחר שנה אם תוכיח ניסיון תקבל רישיון מעשי ורק לאחר שנתיים נוספות תקבל רישיון מוסמך לזרם של עד 80*3 אמפר אתה רואה לא פשוט להיות חשמלאי ברישיון אבל כמו שציינתי יש כל מיני קורסים לחשמלאי מסוייג שאתה יכול לבדוק במכללה הקרובה לביתך

saar32

New member
כמה שאלות

מי שלומד חשמלאי מעשי מקבל רישיון גם בלי השנה הנוספת? כמה זמן זה ללמוד חשמלאי מעשי כולל הטכנאי קירור? כמה צריך לעלות קורס חשמלאי מוסמך כמו שתיארת? מבחינת חומר הלימוד הקורס זהה לחשמלאי מעשי? תודה על העזרה.

lekner

New member
תהליך קבלת רישיון

כאשר לומדים חשמל בשום מקרה לא מקבלים רישיון מיד מי שלומד מעשי מקבל עוזר ולאחר שנתיים עד אשר יקבל רישיון מעשי מי שלמד מוסמך ממתין רק שנה עד קבלת רישיון המעשי ועוד שנתיים למוסמך רישיון מוסמך מקבל אך ורק מי שסיים לימודי הנדסאי חשמל ולאחר ותק מתחילים לעלות בדרגות כדי להיות הנדסאי ברישיון זה לוקח עוד 3 שנים והוכחות שעבדת בזרם חזק תכנון ומתח גבוה כמו שאתה מבין אתה תמיד מקבל רישיון נמוך יותר ממה שלמדת אפילו מי שלומד מהנדס חשמל מקבל רק רישיון ראשי כפי שידוע לי בקשר לטכנאי(משולב כולל חשמל) קרור וחשמלאי מוסמך זה אותו זמן שנתיים לימודי ערב או 2 סימסטרים(8 חודשים)לימודי בוקר התשלום משתנה ממקום למקום אבל שנת לימודים עולה בערך 6500ש"ח אבל מחירים מדוייקים יותר תקבל במכללה הקרובה לביתך חומר לימוד לא אותו הדבר עומק הדברים שונה למרות שבקרור יש את היתרון שאתה גם לומד קרור לכן כל קורס יש לו את הרישיון שלו ואת הרמה שלו כמו שהנדסאים זה רמה גבוה אך מהנדס יותר וזה סה"כ דרגה מעל ברישיון אבל זה עוד 1.5 שנים לימודים אבל בעיקרון כדי ללמוד חשמל מוסמך אתה צריך רקע בסיסי מאוד בחשמל לכל היותר משוואה ריבועית ומשוואות בשני נעלמים שאת זה אתה תלמד בקורס כך שמבחינת הרמה אני בטוח שתסתדר אני רוצה לציין שאני לא מזלזל בך פשוט הבנתי עלפי השאלה שהרמה חשובה לך אני בעצמי לא סיימתי כיתה י ולאחר מכן השלמתי הכל עד לרמת ההנדסאי בכל אשר תבחר מאחל לך הצלחה ומקווה שהייתי לעזר

saar32

New member
אני אבהיר כמה דברים

אני לא הולך לעבוד בתור חשמלאי. אני רק חוצה ללמוד חשמל. מה זאת אומרת ללמוד? אני רוצה שיהיה לי את הידע לפרק את הארון חשמל של הדירה, להרכיב חזרה, שהכל יעבוד, ושגם אני אדע מה אני עושה.

lekner

New member
תוכל אבל לפי חוק זאת עבירה

ללמןד לפרק ארון חשמל ולהחזיר לא תלמד בשום קורס כי בקורסים לומדים תאוריה בחשמל מוסמך לומדים קצת מעשי לחבר מגען למנוע וכו... אבל לא יותר מזה אתה כן תלמד מה עושה כל חלק בארון ואיך הוא מתפקד (ראשי,פחת,מעגלים משניים) בחשמל מעשי(משולב קירור)אני לא יודע אם תלמד את זה אלא רק תאוריה על החשמל מה זה זרם מתח וכו...

topt1

New member
לפרק ארון חשמל לא תלמד ככה"נ

לפרק ארון חשמל ולהרכיב מחדש זה קל מאוד. ושלא יגידו לי שזה עסק מורכב וצריך ידע וכו' פירקתי והרכבתי ארונות חשמל (לרוב ניידים, לשימוש של חברות הגברה) תלת פאזיים עם ממסרים, וריסטורים, ממסרי פחת, כל הארונות האלו הם לפחות 63 אמפר אם לבך חפץ בלהרכיב את ארון החשמל של הבית שלך, זה תוכל לשלם לאיזה "חאפר" 200 שקל שישב איתך שעה שעתיים ויסביר לך מה עושה כל חלק ויראה לך על הארון של הבית שלך. אולי לא תלמד ב"קורס" הזה נוסחאות מתקדמות אבל לפחות תדע את מה שרצית. יישום של הידע הוא כמובן לא חוקי.

elimalka

New member
מי שעובר קורס חשמלאי מוסמך

ועומד בכל הבחינות של משרד העבודה ובלה בלה, לא מקבל ישירות את הרישיון המיוחל?

saar32

New member
אז איך מישהו שכן רוצה לעסוק בחשמל

אז איך מישהו שכן רוצה לעסוק בחשמלאות לומד את החלק המעשי? עובד בתור עוזר ומקווה שהבוס יתן לו טיפים? הרי יכול להיות שלא ילמדו אותו...

אז כך אני חשמלאי מיניסיון . מישנת

62 שיים ושתיים . לא למדתי ואין לי רשיון . ובכול זאת אני מבין מעולה בחשמל בית . פעם גם נתתי שרות דרך מודע בדפי זהב . אבל ירדתי מיזה ביגלל ששאלו אים יש לי רשיון . אני גם טכנאי טלוזיות . פעם תיקניתי טלויזיות שחור לבן . היום כבר לא עובד בזה . והמעגלים בטלויזיות יותר מורכבים וגם מסוכנים יש מתח של 20KV לכיסת המסך . אז איך היגעתי לידע בשנות השישים לא הייה כלום מילבד ספרים . שלימדו . אך לתקן טלויזיה . היסבירו מה זה חשמל בית . מה זה אמפר . חוק אום . ומתח . בכיתה ח' בשיעור טבע . לימדו מה זה חשמל עים כול החוקים ואני הייתי ראשון בכיתה לפחות בטבע . קראתי הרבה וניסיתי לעשות עבודות חשמל קטנות . בשנות השישים החשמל הייה פשוט . ללא פחת . ללא פקק קופץ . אלה עים חוט בתוך חרסינה . בסוף שנות ה60 היתחילו להישתמש עים הארקה . שחוברה לצינור מים בדירות למי שקנה מקרר חשמלי הייה כבר צריך הארקה . יתר המוצרים כבדו ללא הארקה . כולל מגהץ . בקיצור תיקרא הרבה ספרים אים יש היום ביכלל או תעבוד עים חשמלאי כמה חודשים ותלמד . בסיס יציאה בחשמל זה מעגל שזורם בו זרם ומפעיל את המוצר בהצלחה

lekner

New member
נכון פחות או יותר

אם אתה נופל על בוס כזה חרא על תעבוד אצלו לי היה חשמלאי ראשי שישבתי איתו שעות כדי שילמד מערכות פיקוד ובקרה יש לציין שהיה לו הרבה רקע במערכות חשמל ביתיות אך זה תחום שונה לגמרי לכן יש משהו במה שאתה אומר אתה צריך בוס שיהיה לו רצון ללמד אותך וצריך להיות לך רצון ללמוד

s h i r d a n

New member
חשמלאי מוסמך וכו'

אני מהנדס חשמל מורשה עם רשיון וכו' עם עבר של הנדסאי ובעל נסיון רב. בכל זאת יש עבודות שאני לא עושה בעצמי מן הסיבות הבאות: 1. קשה מדי. 2. לא רווחי. 3. לא מעניין. אבל יש פה ושם פינות בבית או אצל חברים שאני משמש כפותר בעיות מיוחדות כגון: בקרה, אוטומציה, מיגון, מתח גבוה, חקר כשלים ועוד. בנושאים שאנני מבין (ויש הרבה כאלה) אני לא נוגע, רכב, גננות, רפואה, ונגינה על קונטראבס. חשמל זה לא תחביב. כל שנה נהרגים אנשים מטעויות חשמל. לא משחקים באש. אשמל לענות על כל שאלה בתחומי. שירדן

lekner

New member
ברוך הבא

דבר ראשון ברוך הבא פה בדרך כלל לא שואלים שאלות באון פרטי זה פורום לדיון פתוח פשוט נכנסים אם רואים שאלה שיכולים לענות או רואים תשובה לא מדוייקת אפשר לתקן כמובן בלי לפגוע בנותן התשובה נשמח לראות אותך ולהעזר בך במידת הצורך

למעלה