חשמלאות

jimbo3

New member
חשמלאות

אני חייל משוחרר ואתמול הייתי בראיון עבודה ובראיון הוא אמר לי שהעבודה היא להרכיב פלוריסנטים ולשות עבודות חשמל כלומר להרכיב צנרת וחוטים עשיו אני אין לי תעודת חשמלאי והידע שלי בחשמל הוא בסיסי השאלה שלי אם מותר לי לעשות עבודה כזו כשאין לי תעודת חשמלאי ואם אני יכול להסתבך אם אני לוקח עבודה כזו

smallstorm63

New member
עברה...

בעקרון אסור לך לבצע עבודות חשמל אם אינך חשמלאי. אך אתה יכול לעזור לחשמלאי לבצע ולהרכיב תחת אחריותו. אין לך צד בתביעה על רשלנות כי פיקוח שלו מחויב על פי החוק. הוא יכול לקבל אותך לעבודה על תקן שוליה. כל בעיה הינה על ראשו בלבד!!!! סע ותרויח הרבה

רשר

Well-known member
מנהל
עבודה נעימה, דרוש ממנו שיוציא לך

רשיון חשמלאי עוזר, וכך תתחיל לדפוק את הפז"מ לתעודה.

מאגר

New member
הוא לא יכול להוציא רישיון חשמלאי

עוזר מאחר ועליו לעבור קורס או בוגר בית ספר מקצועי מגמת חשמל ועבר את הבחינות של מישרד העבודה. ארה חוק החשמל תקנות החשמל מתן רישיונות סימן ג' חשמלאי עוזר פסקה 8 תנאי מתן רישיון. בעבר זה היה אפשרי לאחר תיקון החוק זה כבר לא ניתן אלא לאחר בחינות של משרד העבודה. סריקה של החוק מצורפת.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, אני התחלתי מזמן, איך מתחילים

היום? הדרך היחידה היא קורס או לימודים בתיכון מקצועי?

nhezy

New member
חשמלאי עוזר

אבל, לפי סעיף 8 -סימן ג' :-ניתן לקבל רישיון חשמלאי עוזר , לפי סעיף 3 :-בידו תעודת מקצוע בחשמל שניתנה לו לפי חוק החניכות התשי"ג 1953. על חוק החניכות =עבודה תחת חונך ופחות לימודים עיונים. אם הבחור עבר הכשרה תחת חשמלאי חונך לפי חוק הוא יכול לקבל רשיון לחשמלאי עוזר.

רשר

Well-known member
מנהל
השאלה, איך מתחילים את הפז"ם?

האם יש תהליך רישום במשרד העבודה? או שרק מביאים אישור מעסיק בדיעבד? פעם היו מוציאים רשיון עוזר לכל פועל מתחיל בחשמל וכך היה למשרד העבודה פיקוח על העובד וגם על המעסיק שחונך אותו. כיום על פי החוק החדש בתקופה הראשונה אין כל פיקוח על העובד מלבד המעסיק שיכול להיות כל אחד בתנאי שיש לו רשיון מתאים לסוג העבודה.

למעלה