חשיפה שנייה

חשיפה שנייה../images/Emo11.gif

אתמול היתה חשיפה ראשונה ואצלי אין לא דין ולא דיין מביאה היום את החשיפה השנייה
מרגרט מיד-אנטרופולוגית מגי היתה אישה קטנה עם אומץ לב בלתי רגיל. היא לא לקחה שום דבר כמובן מעליו-וכתבה אין ספור ספרים בתחום המחקר שלה.רגע אחד היא יכלה להיות ידידותית בצורה יוצאת דופן,ובמשנהו להעמיד אותך במקומך" כך תיאר עמית מחקר דר' אנדרו ויטפורד,את האנטרופולוגית הנודעת מרגרט מיד רק בשנה שעברה,כ20 שנה אחרי מותה. מרגרט מיד היא אולי האנטרופולוגית הידועה ביותר במאה ועשרים. נולדה בפילדלפיה בתחילת המאה(1901) ונפטרה בשנת 1979 . תרומתה להבנת טבע האדם מוכרת כיום בעולם כולו. במהלך חייה נעה ונדה במספר רב מאוד של ארצות, כתבה 44 ספרים ולמעלה מ-1000 מאמרים,בעיקר התמקדה עבודתה בחקר גידול ילדים והתפתחות האישיות בקרב שבטים שונים בעולם. היא היתה פעילה באקדמיה בתנועות שונות ובמוזיאונים,והיתה לאישה הראשונה שכיהנה כנשיאת האיגוד האמריקאי לקידום המדע. -----> עושה אאוטינג למרגרט מיד חושפת גם את תמונתה

רוצים עוד הלשנה מחדרי חדרים?

לואיז היי הכוהנת הגדולה. לואיז היי בודאי אינה האישה הראשונה העוסקת בחשיבה חיובית והשפעתה על חיינו.אך אין ספק שהיא אחת הכוהנות הגדולות בתחומה,שחייה האישיים מהווים הוכחה ליכולתו של האדם לקחת את גורלו בידיו ולהשפיע על עתידו,גם כשהעבר קשה. חייה הפרטיים היו מלאי מכשולים ותלאות-דבר לא פסח עליה. אלימות וניצול מיני,הזנחה במשפחה,הורות בגיל צעיר מאוד,נטישה ואף סרטן. אלא שכל אלה הביאוה אל נקודה,שממנה ואילך הבינה את העקרונות השולטים בחייה,ומרגע שהבינה אותם החל השינוי המיוחל. היום היא אישה מפורסמת,עשירה,בריאה,מוערכת,הנראית נפלא,ונדמה-כי דבר אינו חסר לה. ספריה תורגמו לעברית(אתה יכול לרפא את חייך,הכח טמון בכוכך ועוד) וראיונותיה נשמעים בסמינרים ,בהרצאות,ברדיו וכמובן איך לא-ברשת האינטרנט.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifלאחר לחץ פיזי מתון נמצאה עדות..

מרגרט מיד-1901-1978
"לעולם אל תטילו ספק בכך שקבוצה קטנה של אזרחים חושבים ומעורבים חברתית יכולה לשנות את העולם. למעשה, זה הדבר היחידי ששינה אותו אי פעם."
מרגרט מיד היא האישה שעיצבה את פניו של המחקר האנתרופולוגי בארצות הברית יותר מכל אדם. ספרה המרתק "התבגרות בסמואה" שחקר את דפוסי גיל ההתבגרות בסמואה הרחוקה, הפך לרב (1928) מכר באמריקה ועורר התעניינות רחבה במחקר האנתרופולוגי. "אני מבלה את מרבית חיי בלימוד חייהם של אנשים אחרים - אנשים רחוקים - כדי שהאמריקנים ייטיבו להכיר את עצמם", אמרה מיד. ואולם מחקריה הובילו אותה לא רק לסמואה, לגינאה החדשה או לבאלי, אלא גם לחצר האחורית של ביתה, שם חקרה את הדפוסים החברתיים המקובלים בארצות הברית עצמה והשוותה אותם לדפוסים המקובלים בחברות אחרות. כושר ההתבוננות של מיד הפך אותה, לזמן ארוך, לסמכות המובילה בהבנת החברה האמריקנית. הנושאים העיקריים שעניינו את מיד היו חיי המשפחה ויחסים בין המינים ובין הדורות. את מחקריה עשתה מיד באמצעות התקרבות אל החברות שחקרה, בהשתתפות פעילה בחייהן. מיד הייתה אחת הפמיניסטיות הראשונות, הרבתה לייעץ לנשים אמריקניות ועודדה שינוי בתפקידי המינים בחברה. לימדה שנים ארוכות באוניברסיטאות שונות, והייתה גם האוצרת של מוזיאון הטבע האמריקני.
אחד הדברים המרתיעים מפני פעולה הוא תחושת חוסר האונים של הפרט מול עוצמת החברה: כיצד אוכל אני לבדי, או אני וקומץ אנשים סביבי, לחולל שינוי מהותי בחברה שמניעים אותה כוחות חזקים כל-כך? אם אדבר, מי יקשיב? אם אפעל, מי ישים לב? ואולם בפועל האמיצים הבודדים או קבוצות קטנות של אנשים נחושים בדעתם הם שמחוללים את השינויים בחברה. שכן מה היא חברה, אם לא סך כל המעשים של האנשים המרכיבים אותה? כל אחת מחוללת שינוי בסביבתה בעצם הדרך שבה היא בוחרת לפעול ולחיות. לפעמים השינוי מורגש רק במעגל האנשים הקרובים אליה, לפעמים השינוי מתפשט למעגלים רחבים יותר. האדם הנכון במקום הנכון יכול גם לשנות את פניה של חברה שלמה,וההיסטוריה מלאה סיפורים על אנשים כאלה . הכוח לשינוי מצוי בידיהם של הפרטים,ועל כך כבר אמרו אבותינו: "במקום שאין אנשים - השתדל להיות איש".
לך חוטאת במילים
רציתי לספר לך, כי באמת לא ראיתי אנשים, לא אבטיח כי אהיה איש, אשתדל לפחות להיות, הלו.

elninyo

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo124.gifמה אומר לכם הקול הבא../images/Emo35.gif

חשבתי כבר הלך... אה...הינה זה בא:"סבתא רצתה שאקבל השכלה, אז היא השאירה אותי מחוץ לבי"ס."
כמובן, זהו קולה של מרגרט מיד, ולסבתא שלה הייתה ראייה למרחוק, תיכף רואים. ומה אנו למדים מכאן? כי בכל העולם הבית ספר מזיק להתפתחות הילדים השוהים בין כתליו, כבר לפני דור פלוס
ילדים צריכים חיק הטבע, לעשות שאזם בחבל של טארזן ולשאוג תוך כדי הריחוף:"שאאאאאזזזזאאאםםם" זה משחרר את הילד מבפנים והוא כבר מוכן חלקית לטירונות צנחנים. כן גם... חליקות, עגלות שלוש גלגלים מלאגרים, טאיירות וטאבות, לשחק דודס, מחניים, הקאפות,מחבואים גוגעים, קרוב לקו, ולאחר הגשם הראשון חלוקת מעגל, האדמה תחוחה ולחה ומתחלקת משו משו....אחחחח איזה שריטות... אופססס, למכור נחושת, כאן בא לידי ביטוי כושר ההתמקחות של ילדך. אם הצליח בעיסקה, הוא יכנס להצגות יומיות, אם לאוו ימשיך לשחק כדורגל, או לקרא ספרים רחמנא ליצלן... שריטה בין הכתלים/תיקים באפילה: בוקר אביבי, צועד להנאתי במסדרון בי"ס שלא אזכיר את שמו, על אצבעי כרוך חוט ובקצהו , וועדת רכוש פטורים ממסדר,התפקיד חייב סבב כשירות הריהוט...(לא בגלל הוונדאל, סתם ...חילקו תפקיד.) והחוט סובב פעם לימין ופעם לשמאל...סבבי בבי, סבבי בבי...וגו'. טאייב, ברחבת המיסדרים, כולם עם ידיים למעלה, ידיים למטה, למעלה למטה ולצדדים, המנהל עם מיקרופון ביד ומ
הדיצבלים ניחתים ופוגעים ברקמות והנוירונים של הילדים הרכים, (האמת, חלק היו כבר קשים מכל הצדדים) ...מסובב את החוט והמפתח בקצה סביב אצבעי, שהייתה אז בכיתה ו', ועובר מכיתה לכיתה, לוודא כי לא יוותר ניצול דציבל. חאסלו הגענו לפרוזדור קומת קרקע, שם חובר
לשקע דו פיני יחדיו, וממנו לרחבת המיסדרים... ילך הקול, החוט לא היה קצר, השקע לא היה גבוה, לכן מצא המפתח את החוט...לא של האצבע, אלא של ה
ברחבת המיסדרים הקול היה כשורה, עד לנתק...המנהל לא הבין מדוע חצי רחבה מתמוגגת מקולו השקט, והחצי השנותר מפהק בשורות לא אחידות ולא נשמע לתרגילי הבריאות תואמי מיכאל בן חנן אללא ירחאמו ז"ל. אצלי
... הכל בסדר
, קצת ניתקע הסטרטר, הסופפים חרקו, איכשהו חילצתי את המפתח ונסתי כל עוד רוחי בי. ומי עבר משם בדיוק
נכון מאד, זה שנכנס לכיתתו בשעה שבדקתי כיתה אחרת. ומי נצפה הכי קרוב כשהוא עובר ליד שקע ה
נכון מאד, ילדים חכמים לא צריכים שיעורי-בית. המנהל עט על הולך ללא החוט והמפתח והפוסע לאיטו, ושאג עליו:" פושע, פושע, עוכר תרגילי מתעמלים, ומקצר בריאות התלמידים, בגללך יהיו להם עצמות רכות" בערך...אל תתפסו אותי על מילה פו מילה שם. המנהל חשב, כי אנחנו חושבים כי עצמותינו הראש מעייניו ולא היא, ולא טעמים פדגוגיים, אנו ידענו, לפחות מכיתה ב' ומעלה כי המנהל והמורה לדקדוק משתדלים לשאוב בזמנם החופשי, ומאד התרגש שהיא לצידו ומלפניה פמולותיה שנתנו זקירותם שלא בעונת פרי ההדר.זו הייתה חולשתו היחידה הזקורה לטוב. אחחח...ילדים זה שימחה, בקיצור...החבר נבהל מצעקות המנהל כי הוא פושע, ובסך הכל חזר לכיתתו, להוציא מתיקו את הכסף שלא יתושש, לא עזרו ים של דמעות. לאחר דקות של התאוששות...הבנתי את שנגרם וניגר בשל מנוסתי, שבתי בעוז, פניתי אל פני המנהל, ואמרתי לו:" הוא לא אשם, זה בגלל החוט והמפתח..." והסברתי ונימקתי... המנהל הביט נכוחה ופלט:" סיפורי שלום עליכם" ואיים כי יקח ממני את התפקיד
... התחלנו לצעוד מחוץ למשרדו מששמענו את:שלום עליכם, חשבנו הוא מתכוון לקידוש של יום שישי, ושאנו מלאכי השרת...והוא התרצה וסלח ומחל... מי בכלל ידע מיזה שלום עליכם? אלה היו שנים בקושי היה רדיו על כל שמונה בתים, לשאר היה טרנזיזטור ללא בטריות. אהה...אתם הולכים ללא רשות? גשו הבייתה תביאו את ההורים. מצא לו...אבי ז"ל, שאל אותי לפשר, ופישרתי לו, מילה שלי, מילה אצלו. הבעיייהההה...הייתה בצד ההולך השני, אביו לא אהב שילדו שב בוכה מהבית ספר, זה כבר עבר כל גבול, מזה כל הילדים שלו חוזרים בוכים מבית הספר? ...הוא הגיע לבית הספר ולשם שינוי המנהל חזר לביתו בכה קצת... היו מישטרות רגילות, היו הבילוש בקורטינות לבנות, טביעות אצבעות... משהחלים, לא נחה דעתי, בקשתי לשוחח עימו, הוא נענה ברצון, ושוב חזרתי על עדותי... הוא השתכנע הפעם... ילדי בית הספר הפיקו לקח, ונשאו עימם לכל אשר פנו "מה שלא נכנס דרך המוח יכנס בכוח" זו הייתה שעה קלה על פדגוגייה... גוגעייה לא יותר נחמד? הרי במילא אחרי שהגוגע פוגע במצח אתה חייב לשים פד גזה. "סבתא רצתה שאקבל השכלה, אז היא השאירה אותי מחוץ לבי"ס." הייכן,כי רק אישה אחת באמריקה, סבתה של מרגרט, שידעה להבחין בין הטוב לרע? לו הייתה שרת החינוך...

אין אין אין עליך ../images/Emo19.gif דיייגגגגג

הביתה לחזור ביצוע: אביבה אבידן מילים: יורם טהרלב לחן: אביבה אהרון שוב ידך על עיני מרחפת זרועותיך סוגרות עלי ואני את פניך לוטפת אך ליבי מבקש בחשאי. הביתה לחזור הביתה אל השקט הביתה אל האור אל אמא השותקת הביתה לחזור מכל תלאות ויגע הביתה אל האור ולו גם רק לרגע. ואתה שהלילה עזבת מאובק מקרבות ומאש לי נשקת קלות ואמרת כי יותר מהכל תבקש. וגם עת ילדים לי יהיו לי ערב ערב לפני שנתם אז ליד מיטתם לי אשבה ושירי אלמד גם אותם.

bimbo.

New member
ידוע, שהאוניברסיטה של החיים

(כל מה שלא לומדים בביה"ס), היא האוניברסיטה המשובחת האמיתית.

איימייי ../images/Emo140.gif היכן הייתתת?

כל השבט דאג לך, הוצאנו משלחת לחפש אותך הגעתי עד ירושלים ולא זזתי ממנה עד ששנתה צבעה

דייג העיר ירושלים נצורה,מכוסה בלבן

כעת היעד הוא הכותל המערבי אנחנו בדרך לשם האם הבאת שמכות אוכל מים כובעים ועוד?

emmy5

New member
חוטאת ...היתי לא רחוק מירושלים

חפסתי דגיים בים המלח, לא מצאתי ...אז באתי לראות את הדג שלנו

emmy5

New member
דייג ,ערב טוב ../images/Emo86.gif../images/Emo160.gif

אתה לא נוסע לספרד? איפה חוטאת ?אנחנו נעשה סבוב בברצלונה ...

למעלה