חשיפה סביבתית

LeletSer

New member
חשיפה סביבתית

אז סיפרתי בעבודה על תהליך הפונדקאות (2 עבודות) כמיועדת..סיפרתי לבוסיות הגדולות יותר ועכשיו יש עוד אנשים בשרשרת....מתלבטת למי לספר? לכולם? ומה לגבי חברים? כמובן שלחברים קרובים שיודעים על המצב יהיה כיף לספר...אבל מה עם הרחוקים יותר...כאלה שלא יודעים שפנינו לפונדקאות אבל מצד שני אי אפשר שלא להזמין לאירוע ב"ה אחרי הלידה. ואז אני חושבת של השכנים ואפילו סתם אנשים מהשכונה....תצחקו אבל נמנעת ממקומות מסויימים בכוונה שלא יתהו אחר כך איפה הייתה הבטן??? יש בפונדקאות משהו אינטימי שבא לי לחשוף רק בפני הקרובים אלי....אבל זה סוג של בלתי אפשרי....עוד מישהי מזדהה?

בתיה א

New member
מה שאנחנו עשינו...

למשפחה הקרובה סיפרנו על הכוונה לפני תחילת התהליך - שידעו שזה הכיוון.
בהמשך סיפרנו להם רק אחרי מספר שבועות הריון - אולי אפילו רק בסוף השליש הראשון (לא סגורה על זה).
לחברים טובים סיפרתי מתישהו במשך חודשי ההריון (כמובן אחרי השליש הראשון) - כל אחד מתי שיצא ומתי שהתאים לי.
בעבודה סיפרתי לבוס בחודש חמישי - כפי שהחוק מחייב לספר על הריון. הבוס סיפר רק לבוס שמעליו ולכוח אדם. בשלב זה ביקשתי לא לספר לעוד, והוא אכן לא סיפר (הוא מאד דיסקרטי). שאלתי אותו מתי לספר לאחרים שעובדים איתי (בגלל ענייני חפיפה וכדו') והוא נתן לי לגמרי יד חופשית. אז בסוף סיפרתי כחודש לפני הלידה. סיפרתי בעיקר לאנשים שאני ממש עובדת איתם או שאני בקשר ממשי איתם. כל האחרים מן הסתם שמעו רק אחרי הלידה - כשכבר לא הייתי.
מבחינת המשפחה הרחוקה יותר - בצד שלי איפשרתי לאמא שלי לספר בחודשי ההריון האחרונים.
אצל בעלי, למעט בודדים, הם שמעו על זה רק אחרי הלידה.
לגבי שכנים - אנחנו גרים בעיר ובגלל שזה ילד ראשון, לא היו לנו כמעט קשרים עם אנשים. אז למעט השכנים ממול, לא סיפרנו לאף אחד, ונראה לי שגם אף אחד לא שם לב שפתאם הגיע תינוק.
אם יש קשרים עם השכנים או שזה מקום קטן, אני מניחה שזה סיפור קצת אחר. במצב הזה אולי הייתי מספרת לשכנים הקרובים. ואחרים - סביר להנחי שחלק יחשבו שפשוט לא שמו לב שאת בהריון, או שסתם יתהו. לא הייתי מטריחה את עצמי לספר סתם לאנשים. יש לי למשל קוסמטיקאית שאני מגיעה אליה פעם בכמה חודשים ופתאם צצתי עם תינוק. אני ראיתי שהיא תהתה מאיפה הוא צץ פתאם, אבל לא נכנסתי לזה וזהו.
מה שכן - אני בטח גם אני הייתי נמנעת מלהסתובב במקומות מסוימים בחודשים האחרונים.
אצלינו - בגלל שעשינו בחו"ל, ממילא היתה הפסקה של מספר שבועות שלא ראו אותי, אז זה אולי היה יותר פשוט.

ודרך אגב - קיבלתי פרגון גדול מכל מי שסיפרתי לו.
שיהיה בהצלחה, והכי חשוב שההריון יעבור בטוב ובשלום.

LeletSer

New member
סקרנית/ לבתיה

תודה רבה בתיה על התגובה המפורטת! תהיתי אם חזרת לעבוד באותו מקום עבודה ?

בתיה א

New member
כן - חזרתי לאותו מקום

לא היתה שום בעיה. כמו שאמרתי, קיבלתי פירגון מכל מי שסיפרתי לו.
יכל להיות שיש אנשים שחושבים שפונדקאות זה דבר שלילי (כמו שרואים לפעמים בטוקבקים של כתבות),
אבל, גם אם היו כאלה, אף אחד לא אמר לי כלום.
הכל היה כמו אצל כל יולדת רגילה.
היו כאלה ששאלו והתענינו לגבי התהליך, איך היה וכו' (נראה לי שבגלל שזה היה בחו"ל זה גרם לעוד יותר סקרנות),
אבל לא היתה לי שום בעיה לספר - אני לא מרגישה שום בושה בזה - לא עשיתי רע לאף אחד.
הסיבה היחידה שכיום אני נמנעת מלספר לאנשים שלא יודעים על הענין זה בשביל טובת הילד.
אני רוצה לנסות למנוע ממנו קשיים - ילדים יכולים להיות "אכזריים" ולהציק לילד שהוא קצת שונה.

למעלה