חשיפה לשמש

t z i m u k

New member
חשיפה לשמש

שלום, יש לי שאלה אך קודם כמה פרטים מקדימים- אני אנסה לקצר: בת 26, לפני 3 שנים בבדיקת דם מקרית התגלה ANA חיובי ללא שום ממצא אחר. לאחר בדיקה מקיפה אצל ראומטולוג נקבע שאין לי לופוס ו/ או כל מחלה אחרת, וכנראה שממצא ה-ANA זניח. על כל מקרה שלא יבוא המליץ הראומטולוג להימנע מחשיפה לשמש. כעת חזרתי מחופשה של 3 ימים באילת בה שהיתי בשמש- התמרחתי אך כנראה לא מספיק. כשחזרתי מן החופשה שמתי לב שמפרקי יד שמאל כואבים לי. יש לציין שיש לי מעין 'טיק' שגורם לי להזיז את מפרק כתף שמאל, מעין תנועה לא רצונית- זה בא והולך ובחופשה זה קרה די הרבה משום מה. עקב הטיק כבר קרה לי בעבר שמפרק הכתף כאב, כששאלתי את הרופא על כאב במפרק הכתף לאור ממצא ה-ANA הוא אמר שאין קשר ושאני צריכה 'לרדת' מעניין הלופוס. שאלתי היא- האם יכול להיות שהשמש הציתה אצלי את המחלה? כרגע אין ממש כאבים אלא נוקשות כלשהי בכתף ובשורש כף היד. מה עלי לעשות? תודה רבה

שמש ולופוס

באופן תאורטי זה אפשרי אך קשה לי להאמין שיומיים אחרי החשיפה כבר התפרצה המחלה- כף שסביר להניח שאין קשר בין הדברים- אם התלונות ימשכו, לא יהיה מנוס מבדיקה חוזרת אצל ראומטולוג והשלמת בדיקות המעבדה לחפש חיזוקים לכאן או לכאן

למעלה