חשיפה בפייסבוק

חשיפה בפייסבוק

אני לא מצליחה להבין את הנושא הזה שכל אחד כותב איפה הוא נמצא, מה הוא עושה, למי הוא מוזמן, איך הוא נרדם, מתי הוא מתקלח, מתי בשירותים, למי יש יומולדת, ברכות מרגשות ומזילות דמעות על גבי הרשת, כאילו שאם בעל כותב לאישתו בפייסבוק שהוא אוהב אותה זה יותר נחשב מאשר הוא אומר לה את זה פנים מול פנים.
אני לא מצליחה להבין את הרצון העז הזה לקבל את האישור של כל העולם על ההישגים בריצה, משחקים ברשת, מסלולי רכיבה על אופנים וכו וכו,
קשה לי בעיקר עם העובדה שהילדים שלנו חשופים לדבר הזה והם מצולמים ומועלים לרשת אפילו בלי רשותם. יש דברים שעוד נסלחים בעיני, אולי בתינוקות אני יותר קלה אבל כל ילד שנרדם באוטו בצרה מביכה כזו או אחרת ישר עולה לרשת, אני לא יודעת זה קשה לי. הגדלתי לעשות וכתבתי לאמא אחת כזו (בדכ אני לא מתערבת) שרואים לבת שלה את התחתונים אז היא ענתה לי שרק החברים שלה יכולים לראות תמונות שהיא מפרסמת. ועוד אמא אחת אחרונה (מבטיחה שאני לא מציקה בדכ) שפרסמה תמונות של הבת שלה ישנה בכל מיני תנוחות מצחיקות אז היא אמרה שהבת שלה רצתה שהיא תפרסם את זה.
זה גמר אותי, למה הבת שלה רוצה לפרסם את זה? בשביל לקבל מלא לייקים? מה אנחנו מלמדים את הילדים שלנו בזה?
מה דעתכם בעניין? בבקשה תאירו את עיני, תסבירו לי מה טוב בזה? אני מרגישה המטומטמת היחידה שלא מפרסמת תמונות של הילדים והאירועים והבילויים והעיסוקים. (טוב נו, רק העוגות שאני עושה...).
הפייסבוק שלי הוא עיסקי וכל מה שמפורסם בו משרת את המטרה העיסקית שלשמה הוא נוצר.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא יכולה להסביר לך מה טוב בזה אין לי פייסבוק, לא מתחברת לקונספט הזה בשום אופן.
מעבר לכל מה שכתבת ואני לחלוטין מסכימה איתך,
זה פשוט עושה לי רעש בעיניים ובמוח.
גם לילדים שלי אין פייסבוק ולא יהיה בעתיד הנראה לעין.
רק לבעל יש, והוא ל ע ו ל ם לא מפרסם ברשת תמונות של הילדים.
גם אני לא מעלה בתפוז תמונות שלהם, גם לא כותבת את שמותיהם.
אבל בתוך עמי אני חיה,
ולכן ההשפעות של זה על החברה (למשל רדיפת הלייקים),
בהחלט מצערות ומדאיגות אותי.
כשמדובר באנשים בוגרים, אני מניחה שיש לזה גם פן חיובי למי שזה מתאים לו.

אצלי

רק לי יש. פתחתי לפני חצי שנה מטעמים עיסקיים וזה באמת עוזר לי מבחינה עסקית. גם אצלי אני לא מפרסמת שום דבר שקשור למשפחה שם.
הבת הקטנה שלי נמצאת איתי בבית ובסדנאות אז לפעמים יש תמונות שלה. אבל זה לא בשביל הלייקים, זה בשביל שיהיו לי סדנאות...
אני ממש לא מבינה את הדבר הזה. באמת. זה אפילו מעצבן אותי.

שירהד1

Member
מנהל
אין לי פייסבוק...

וחשבתי שאני די היחידה. גם לא עסקי בשלב זה. לבעלי יש, אבל כמעט ולא פעיל בזה, ובוודאי ובוודאי שלא מפרסם שום דבר שקשור לילדים או למשפחה (או לעצמו). גם אני לא מבינה את התופעה שתיארת. מדברים על זה היום הרבה- על הצורך של אנשים בניראות. אבל בין זה לבין לפרסם פרטים אין סוף על החיים היום יומיים שלך ולפרסם תמונות של הילדים, לפעמים גם חושפניות יותר)- יש הבדל, וכל הסיפור הזה באמת לא ברור לי. לא רואה מה טוב בזה.

דינהלה1

New member
לא חייב לחשוף

אני התחלתי להיחשף לפייסבוק כי כך אני מחוברת ומרושתת לכל מה שקשור לאזור מגוריי ולילדים, קשר עם הורים אחרים, עם שכנים וכו..על ההתחלה הקפדתי לשים חסם כך שרק מי שמוגדר חבר יוכל להיכנס לראות את ההודעות שלי. אני גם לא מפרסמת תמונות שלי ושל משפחתי או פרטיים אישיים. האמת שלא נתקלתי בתופעה שאת מתארת. אולי כי לרוב אני מתקשרת עם אנשים פחות או יותר כמוני. אני באמת לא מבינה למה אנשים בוחרים לפרסם ברבים פרטיים אישיים שלהם. לכי תדעי אולי הרוב בכלל מפוברק...

אצלי רב החברים

הם לקוחות ולכן אין לי שליטה על זה, המטרה שלי היא להגדיל את כמות הלקוחות. אני רואה המון המון חשיפה וזה מבהיל...

אודותי

New member
חדשה כאן ויש לי פייסבוק

אני כמעט לא מעלה תמונות של הילד או שלי. אבל כן מתוייגת בארועים חברתיים, משפחתיים וכד׳. לא מפריע לי שפעם בחודש חודשיים רואים את הבן שלי בפייסבוק. כן מפריע לי חברים שפעם בשעה מעלים תמונות של הילד, נראה לי מיותר.

אני לא מבינה את הרעיון

שעומד מאחורי החשיפה הזו. למה לך לשלוח את זה לעולם?
אני אם אני רוצה לספר לאנשים מה עשיתי או איפה הייתי אני מקסימום שולחת תמונה בוואטסאפ או במייל אבל זה אישי, זה לא עובר לכל העולם.
אולי בגלל שהפייסבוק שלי עיסקי אז אני לא רוצה שלקוחות יראו אבל בלי קשר אני גם לא עושה פייסבוק פרטי כי אין לי צורך לחשוף את עצמי כל הזמן.

AeroRotem

New member
השאלה האמיתית היא

למה זה עד כדי כך מפריע לך \ לכם?
יש המון סיבות, דרכים ומינונים לשימוש בפייסבוק ונכון, לכולנו יש את האחד שמפרסם היכן הוא נמצא בכל רגע, מה הוא אוכל ובאיזה צבע הנזלת של הילד שלו אבל בינינו ובייחוד אם מדובר בפייסבוק עסקי שבו אין קשר חברי או משפחתי לאנשים אפשר פשוט לא לבדוק את ה News Feed, מה שבסופו של דבר אתם כן עושים ובכך לא להיתקל באף עדכון לא מעניין.
וברצינות עכשיו, הפייסבוק התיישב על צורך אדיר של בני אדם והוא תשומת לב וכזו שלא מחייבת אותך להיות מפורסם, אז נכון, יש כמוכם, שלא פתחו או פייסבוק או פתחו ולא משתמשים בו אבל כנראה שהרוב המוחלט שונה מכם וכן נהנה ומוצא בו יתרונות.
למה ברכה בפייסבוק "שווה" יותר מברכה פנים אל מול פנים? היא לא, אבל למה לקבל פרחים בעבודה מול כל חברייך מרגש ומחמיא טיפה יותר מפרחים בבית?
אז אפשר להגיד שככה את משוויצה באושרך ויש שיגידו שככה הם חולקים באושרם ובסופו של דבר, זה כיף להיות מוחמאים ורובנו לא נברור בפלטפורמות להיות מוחמאים ואהובים בהן.
אז את לא מפרסמת תמונות של הילדים או אירועים מרגשים, בילויים כיפים או עיסוקים מעניינים אבל את כן מפרסמת תמונות של העוגות שאת מכינה {שזה בעיניי כן עיסוקים} בדיוק מאותה סיבה שההוא מפרסם שהוא עושה צניחה חופשית וההיא מפרסמת תמונה של הבת היפה שלה, כי את רוצה לחלוק עם אחרים משהו שמרגש אותך, משמח אותך, שמסב לך גאווה.
את יכולה לומר שאת לא מחפשת אישור של אף אחד בריצה, משחקים ברשת, מסלולי רכיבה על אופניים וכו וכו וכו אבל את כן מחפשת את זה באפייה, ואם לא אישור אז לפחות שיראו ויגידו "וואו, איזה יופי של עוגה עינת הכינה." או "וואו, ממש מגרה, איך היא הכינה את זה, היא טובה בזה."
אני מסכימה איתך שתמונות מביכות ולא רק של ילדים בהחלט לא צריך להעלות אבל בסך הכל אני מאושרת שלמרות שעזבתי את העיר בה גרתי 7 שנים אני יכולה להמשיך להיות מעודכנת בחיי חבריי, לפרגן להם מכל הלב על ההצלחה בלימודים, על הילדים, על המסיבות שהם נראים בהן כל כך מאושרים וגם לפרגן בלייק לחברה שהחליטה להפוך לטבעונית ומעלה תמונה של א. הבוקר ה"חדשה" שלה, אני יודעת שלולא הפייסבוק הקשרים היו נראים אחרת לגמרי ולא כי אין רצון לשמור על קשר אלא כי אלו החיים.
אז לצד דברים לא טובים שישנם בפלטפורמה הזו {ויש!} יש הרבה דברים טובים ואין בכלל ספק שכהורים כדאי מאוד שנגביל ונפקח על השימוש, ולא רק בפייסבוק, אלא באינטרנט, בטלויזיה, בעיתונות וכו'...
ובכלל, העולם משתנה בצעדי ענק והצורה בה אנו חולקים את חיינו עם אחרים משתנה בקצב מסחרר ואפשר להשתמש בזה בחוכמה ובמינון הנכון אבל כמעט ואין טעם להתנגד או להתעלם.

למה זה מפריע לי?

כי זו החברה שאליה אני מגדלת את הילדים שלי. וזו חברה שיטחית בעיני. כי לפלטפורמה הזו יש חסרונות רבים כל כך שמדובר בילדים ובכל זאת אנשים לא חושבים על זה ובקלות בלתי נסבלת מכניסים את הילדים שלהם לזה.
כי נתקלתי בכל כך הרבה סיפורים של חברים קרובים על ילדים שמחוסר מודעות על שימוש מסרו פרטים אישיים כמו טלפון וכתובת ברשת אפילו שתודרכו.
כי אני מכירה אישית סיפורים כואבים מאוד מאוד של ילדים שהשימוש ברשת השפיע עליהם לרעה.
כי ילדים שעושים עליהם חרם בפייסבוק או בוואטס אפ או מפרסמים עליהם משהו או פותחים פייסבוק על שמם זה עלול להגיע למקרים קיצוניים ולצערי אני מכירה כאלה.
כי ילדים לא מסוגלים להבין את מה שאנחנו כמבוגרים מסוגלים. כי היכולות החברתיות שלהם עוד לא מפותחות מספיק כדי להבין את הסכנות.
אני לא יודעת, זה נראה לי מספיק.
אני לא אוהבת את הדבר הזה ולא מבינה אותו ולא מבינה איך זה השתלט על העולם באופן הזה..
אני מבינה את מה שאת כותבת שאנשים רוצים להשוויץ במה שיש להם כי זה גורם להם להרגיש יותר טוב עם עצמם. זו כנראה רק אני שחושבת שצריך גם לזה להיות גבול.
גם אני אוהבת להשוויץ כאמור בדברים שאני עושה אבל לרוב אני עושה את זה בחוגים מצומצמים. להשוויץ בילדים בשמם ובתמונותיהם זה יותר בעייתי כי לרוב אנחנו לא מבינים את ההשלכות העתידיות של זה.
אבל זו רק אני...

AeroRotem

New member
בכל מה שנוגע לילדים-

אני מסכימה איתך ואנחנו רואות עין בעין.
לא צריך להכיר מקרים אישיים כדי לשמוע על סיפורי זוועה שנגרמו בעקבות האינטרנט ולא רק הפייסבוק.
זה לא קורה רק לילדים, גם מבוגרים עוברים התעללות ברשת, חשבונות בנק נפרצים, סרטונים מפורסמים, יש חרמות והשפלות אבל יש גם אין ספור מעשים טובים והכוח עבר במובן הזה לעם, לאדם הקטן שזה מבורך.
מה שאני מנסה לומר זה שהעולם הזה מלא פוטנציאל לעשות טוב ומלא פוטנציאל לעשות רע, השימוש כבר קשור באדם שיושב מול המסך וכשמדובר בקטינים זה בעיקר קשור ברמת הפיקוח, ההסברה *והפתיחות* בין הורה לילדיו.

בנוגע לעידכונים והתמונות שאנשים מעלים-
לא אמרתי שאנשים אוהבים להשוויץ, אמרתי שיש מי שיגיד שאנשים רוצים להשוויץ, אני קוראת לזה לחלוק.
אני גם לא מבינה איך את לא מבינה או לא אוהבת את העולם הזה כשאת חלק ממנו, את נהנית מהפן העיסקי שלו וגם אם את לא מפרסמת תמונות שלך מהטיול האחרון לים המלח את כן בודקת מה אחרים מעלים, ושלא תביני אותי לא נכון, זה אחלה של דבר ואני בעצמי עושה את זה, רק שאני לא מצקצקת בלשוני, להיפך.
אני דאגתי שבפייסבוק יהיו אך ורק {אך ורק!} אנשים שאני אוהבת ושקרובים אליי {מסתכם ב 170}, הדבר שהכי חשוב לי הוא שאני ארצה באמת ובתמים להתעדכן בחייהם, אם לא, אני לא מאשרת אותם או מוציאה לאחר שהקשר מתרופף, ואז מבחינתי הם יכולים להעלות בכל יום תמונה של הילד שלהם, של הטיול שלהם, של המסיבה האחרונה או של השווארמה שבאה להם טוב ואני סופר מאושרת לראות, לפרגן ולהתעדכן.
וזה הדדי.
אני בעצמי בן אדם אחראי שחושב 10 צעדים קדימה ולא אעלה תמונות מביכות של אף אחד אבל לא מבינה מה רע בתמונה של הילד שלך {בלי תחתונים מבצבצים} מתנדנד על נדנדה או משחק עם בובה, לא רואה לזה השלכות עתידיות הרסניות.

יש משהו קצת מתנשא ושופט בגישה הזו של "זו כנראה רק אני שחושבת שצריך גם לזה להיות גבול" כי כשמדובר בדברים תמימים, בהנאות של החיים, גבול השיתוף של כל אחד מאיתנו עובר במקום אחר ואני עדיין לא מבינה למה זה מפריע לאנשים שאחרים עושים משהו שלא פוגע באף אחד ולמה "רק" העוגות שאת אופה אמורות לעניין אחרים יותר מאשר הטיול שההוא עשה.
קחי בחשבון שיש אנשים שמשתפים מתוך הכיף שבלשתף חברים, ממש כמו להראות תמונות אלבום מהטיול להודו ומהצד השני יש להם חברים שבאמת שמחים לחלוק איתם את זה.

אני לא מתנגד לשיתוף באופן כללי

אני חושבת שיש בו בעייתיות ברשת.
אני אוהבת לשתף את מי שקרוב אלי אבל אני לא רואה צורך/חשיבות/הנאה בשיתוף כל העולם.
את העוגות שלי אני לא משתפת בדף שלי, אני משתפת ברשת בעיקר כאן. בקבוצה שאני מרגישה קרובה אליה.
אולי באמת כתבתי משהו שנשמע מתנשא אבל אני באמת באמת לא מבינה את הצורך הזה של אנשים לשתף כל דבר ומרגיש לי לא נוח לראות תמונות של ילדים כשהם לא היו אלה שבחרו לשים שם את עצמם.

בזכות העובדה

שאנשים משתמשים בפייסבוק בצורה לה את כל כך מתנגדת, את יכולה להשתמש בפלטפורמה הזו לקידום העסק, וגם להצליח, כמו שאת מספרת.
אם כולם היו משתמשים בפייסבוק לעסקים בלבד, הקידום העסקי שלך היה הרבה פחות מצליח, אם בכלל.

אז מצד אחד לבקר את אותם אנשים ומצד שני להשתמש בפלטפורמה שהם מחזיקים בחיים כדי לקדם את עצמך... ואללה, קצת צביעות

יכול להיות

אבל אני חייבת להגיד לך שאני משתמשת בפלטפורמה הזו רק בחצי שנה האחרונה ויכולה לומר בכנות שזה לא הוכיח את עצמו ככלי שיווקי יעיל יותר מדברים אחרים שלא ברשת שעשיתי קודם.

לדעתי,

יש לך אחלה חיים ושאלה יהיו הצרות שלך.

מה כלכך אכפת לך מה אנשים אחרים מפרסמים אצלם בפייסובק?

ivgy1980

New member
את הכי בריאה מכולם, trust me

בינתיים האנושיות מדרדרת לשפל אינפאנטילי שלא היה כדוגמתו.

למעלה