חשיכה מבורכת

LilyanSky

New member
חשיכה מבורכת

"באנו חושך לגרש, בידינו אור ואש", אומרות מילות השיר. החושך משמש מטאפורה למשהו שלילי. "תקופה חשוכה", "אדם חשוך". אנחנו רוצים להיות "מוארים". שואפים אל האור. פוחדים מהחשכה. נכון, החשיכה יכולה להפחיד. היא לא ברורה. אנחנו לא רואים בה טוב. אין לנו את אותה השליטה כמו באור. אך החשיכה היא לא רעה או טובה. בדיוק כמו שהאור הוא לא טוב ולא רע. נכון, החשיכה היא המקום של המוות, אך גם של בריאה ושל טרנספורמציה. זרע זקוק לחשיכה כדי לנבוט. עובר זקוק לחשכת הרחם כדי להתפתח. קומפוסט זקוק לחשיכה כדי להפוך לדשן. אולי אפילו האור נוצר מהחושך שעל פני תהום.
זו לא אותה חשיכה אומרים לי אנשים. ואני אומרת שחשיכה היא חשיכה. עוד אני אומרת, שהרבה מהבעיות על פני כדור הארץ, המלחמות, ניצול של בני אדם אחרים, חיות וטבע, נובעים דווקא מעודף האור. כמו איקרוס שרצה להתקרב אל השמש ושילם על כך את המחיר, כך גם אנחנו נשרפים בלהט ההישגיות, הצלחה, תכנון, שיפוט, בניה, כרייה, כריתה... אנחנו מסונוורים מרוב אור, מוטרפים מלילות מוארים ללא שינה, אך מאשימים את החושך.
אנחנו כל כך זקוקים לה כעת לחשיכה המרפאת. לחלימה, למסתורין לאי הידיעה. שכחנו מזמן את אמנות ההתמסרות לחשיכה. אולי פעם ידענו זאת. אולי זה היה תפקיד השאמאן להזכיר לנו ולהתמסר בשבילנו. אולי פעם מזמן התמסרנו אליה יתר על המידה. האיזון הופר לצד השני, ועקב כך ברחנו אל האור. אולי התחלנו מחשיכה גמורה, לאט לאט הגברנו את האור, ונראה כי טוב. אלה שלא שמנו לב שמזמן עברנו את מידת האור הבריאה. האיזון העדין בין האור והחושך הופר. אך כל עוד נקרא לחשיכה רעה ונרצה לנצח אותה, לא יבוא האיזון המבורך.
אני נחרדת מהמחשבה וחשה דחיפות גדולה בתיקון העיוות הזה. האם אפשרי להביא לשינוי של דוגמה כל כך טבועה בנו? האם אני לבד במאבק הזה? אני יודעת שיש עוד אנשים שחושבים כמוני. את הרעיונות של הזרע והעובר הזקוקים לחשיכה שמעתי דווקא מציטוט של אושו. אך האם יש עוד מישהו שמקשר בין הפחד והרתיעה שלנו מהחשיכה לסימפטומים הקשים? איני יודעת. ובכל מקרה מישהו צריך להיות ראשון.
אני מייחלת שנדע לארוג יחדיו את האור ואת החושך. שיהיה בינהם ובינינו שיתוף פעולה ולא מלחמות ונצחונות.
באתי חושך לכבד.

lightflake

New member
כל אחד יכול לרפא באמת

את עצמו מבפנים
חושך זה רק מה שהחלטנו להגדיר כחושך
הבעיה היחידה שיש לאדם זו ראיה שמעוותת את המציאות
אין שום בעיה אחרת

הבעיה היחידה ....

היא אמונה בישות נפרדת ועצמאית -האמונה באני .אור ואהבה

lightflake

New member

ינוקא1

New member
אהבתי !

מאוד מאוד יפה.

אכן כדי באמת לדעת , חשוב להיות במקום של "לא לדעת".
כדי להכיר את האור , חשוב להיות מסוגל לחוות חושך.

אסור לגרש את החושך. צריך להתידד איתו.

ההויה נמצאת רק בחיבורים בין האור לחושך בין היום ללילה. בנקודה שכמעט איננה מורגשת.
וכדברי רבי יוסי בתלמוד :

"רבי יוסי אומר: בין השמשות כהרף עין, זה נכנס וזה יוצא ואי אפשר לעמוד עליו."

חנוכה שמח.

lightflake

New member
אפשר לראות את כל העולם

כלומר את כל האשליה שאנו חווים
כעשוי מאור וחושך שמתחלפים כל הזמן ביניהם
בגלל שמדובר על חלוקה כל כך ראשונית אז מרוב שהיא בסיסית במושגים שלה (כיוון שאלו המושגים הראשונים שהתודעה פתחה) אז זה גם פורש בצורות שונות כגון הצמד עונג וכאב או הצמד טוב ורע

ובאמת אחד הדברים שחוזרים על עצמם בתורות הרוחניות הוא שרק אם אתה לא נוגע בכלום, לא בוחר, לא "יודע טוב ורע", לא זה ולא זה
אז שם, "בין לבין" הזה, נמצא משהו "אחר"
משהו שלא ניתן כלל לדבר עליו כי כל מה שאנו מדברים כבר שייך לעולם המילים-מושגים-מחשבות- כלומר תמיד לא זה באמת.
אבל הבין לבין הזה הוא הבלתי-משתנה שבו מתרחשת כל התנועה הזו

להיות בין לבין זה בעצם לא להיות שום דבר מהעולם הנחווה
כמו שאומרים על בודהה (גם על ישו אגב) שהיה ב-עולם אך לא מן-העולם

lightflake

New member
לדעתי זה גם הרמז של החרב המתהפכת

המונעת את הכניסה לגן-עדן
החרב מתהפכת אז כל צד שתבחר - הפסדת
אתה לא זה ולא זה

ינוקא1

New member
זה מה שאני טוחן את המוח כל הזמן.

הנקודה בין שני עיגולי ה8.

ההויה לא נמצאת לא בחומר ולא ברוח , אלא בינהם !

לא נמצאת ב"ריק" , ולא נמצאת ב"מלא" אלא בינהם.

לא נמצאת "צורה" ולא בחוסר הצורה אלא בינהם.

לכן אינני רואה גם את העולם כאשליה או את החומר כאשליה , כי גם הצד השני הוא אשלייתי לא פחות.
השאיפה לא צריכה להיות אל הרוח ולא אל הריקנות , היא צריכה להיות תמיד אל המקום שמחבר שני הפכים :

חיבור הרוח והחומר , חיבור השמיים והארץ.

המקום האמיתי היחיד הוא תמיד ה"בין לבין" - שהוא גם כולל את שניהם וגם אף אחד מהם.

ואהבתי מאוד את הפירוש שלך על "להט החרב המתהפכת" - הוא אמיתי !!!

(אגב , מי שמסוגל לראות אותי אנרגטית , יראה אצלי ואצל מטופלים וותיקים שלי ציור של 8 שוכב על המצח).

בין לבין ,,,,

הנקודה בין לבין מכילה את המלא ואת הריק !! אור ואהבה.מה זה רוח ? מה זה ריק ? "ההוויה לא נמצאת לא בחמר ולא ברוח אלא ביניהם "-כך אתה טוען ,אז מה זה בדיוק ,תגיד לי ?על מה אתה מדבר ?איך אמור להרגיש אדם במצב הזה ? אם היא לא בצורה ולא בחסר צורה אז מהי ? אור ואהבה

ינוקא1

New member
אף אחד לא יכול

להגיד לך מה זה בדיוק , כי העולם שלנו הוא דואלי וההויה נמצאת מעבר לדואליות.
ממילא אין בעולם שום דבר דומה לכך.

לכן ניתן רק לחוות אותה.

אבל הדרך לחוות אותה היא לתפוס את הנקודה בין שני ההפכים - זה המקום היחיד בעולמינו בו מתגלה האחדות.

ינוקא1

New member
לכן זוגיות היא בית ספר

ללימוד רוחניות.

כי ההויה איננה מתגלה באיש ולא באישה אלא בינהם.

זוגיות ,,,,

למי שמתגרש ומתחתן שוב היא בית ספר !?מי אמר ? מה זו רוחניות ? "ההוויה לא מתגלה באיש ולא באשה " !!? אז איפה היא מתגלה בדיוק ? איך אתה יודע שאתה בהוויה אם היא לא מתגלה באיש ,או באשה !? אז איך אתה יכול לדבר איתי על חוויה ישירה של הוויה כאשר אתה אומר לי שההוויה לא מתגלה באיש או באשה !!? אז יש לי חדשות בשבילך :האחדות מכילה הכל ,וכל דבר נדרש והגוף והמיינד ,יש להם תפקיד וללא הגוף והמיינד לא היית יכול להיות בהוויה .אור ואהבה .

ינוקא1

New member
יש הבדל בין "נמצאת" לבין "מתגלה".

ההויה נמצאת בתוך הכל.
אך מתגלה רק באחדות בין הפכים.

אם את זה הבנת , הבנת הכל.

"אבל הדרך לחוות אותה היא לתפוס" ....

נשמה ,,,,, את מה שאתה באמת אי אפשר לתפוס .סלח לי אך אתה כותב דברים שאתה לא חווה אותם ,כי התיאור שאתה מתאר אינו נכון .אתה מדבר על משהו שאתה לא נמצא בו בחוויה ישירה ,,אז איך אתה יכול לדבר עליו ,ולהגיד מה הוא . !!מה שאנחנו באמת לא ניתן לתפיסה !!!אור ואהבה

למעלה