חשיבות עצמית

• פותח הנושא foxx
  • פורסם בתאריך

foxx

New member
חשיבות עצמית

כאשר נקודת המאסף שלנו נעה, אנו לא מסוגלים לשיב לך לכך בגלל החשיבות העצמית שלנו. כאשר נקודת המאסף נעה, אנו משתנים וכך גם מחשבותינו והיחס של אנשים אלינו. לרוב, אנו שמים לב ליחס שונה מצד האנשים שמסביבינו ולזה אנו מגיבים בצורה כלשהי אישית (כמו כעס או אכזבה) אשר נובעת מחשיבותינו העצמית. כרגע אני מנסה לייקש ולצוד את החשיבות העצמית שלי ולא להתייחס אליה ברצינות, לנסות לדחוק אותה הצידה. * סיימתי לקרוא את כח השקט לפני כמה ימים. הכניס אותי למצב מוזר. אני מרגיש שהוא דיבר יותר אל הגוף שלי מאשר אל הראש, עד כדי כך שהראש לא הרגיש כמעט וכלום. הרגשה של בלבול, של ייאוש אל מול האינסוף, אשר בא כל פעם מחדש ומזכיר לי שהוא הדבר היחיד שבאמת ניצב מולי. אני מרגיש שהוא שואב ממני את האנרגייה שבי. * נתקלתם בתופעה שניסיונות לחלימה מחלישים את האנרגייה שבכם ?

רשף כשף

New member
השלכה

עצה: כשאתה מזדהה עם האדם הנמצא מולך, אתה בעצם משליך עליו תכונה שלך, על מנת שתוכל להביט בו כבמראה. במציאות היומיומית נסה לבחון את האדם העומד מולך כאילו הוא אתה עצמך, ונסה להבין מי משניכם חשוב יותר, ולמה... בהצלחה!

Catty

New member
וואו. אז התשובה אמורה להיות ששנינו?

או שלא הבנתי ת'רעיון בכלל?

רשף כשף

New member
זה לא מבחן...

אין כאן תשובה נכונה, מה שנכון לך באותו הרגע זה מה שנכון. זה שמולך חשוב משום שהוא נותן לך הזדמנות להביט על עצמך מהצד, אבל דרך העיניים שלו, ואת חשובה עבורו באותה המידה. מידת חשיבות העניין טמונה במה שאת מצליחה להשיג מכל הסיטואציה. הרעיון כאן הוא לראות באחר חשיבות דומה או זהה לזו שלך בסיטואציה מסויימת, ועל ידי כך להבין את חשיבות החשיבות העצמית שלך.

foxx

New member
תודה

כרגע אני לא מבין למה הכוונה, אני אנסה להבין את זה כשאני אהיה מול מישהו. אני לא בטוח מי מאיתנו יותר חשוב. אני לא חושב שיש לי את האומץ תמיד לשנות את הדברים שביכולתי. עם השלווה אין לי בעיות לרוב, וגם אז זה יותר סוג אחר של שלווה. נראה לי שיש לי את התבונה הרבה פעמים, אבל אולי בגלל החוסר אומץ אני מעלים מעיניי את התבונה. טוב, יש עוד על מה לעבוד.

charlila

New member
חשוב למי?

כמו שאמרה קונג פו - לכל אחד יש ת'סרט שלו.

L i z a r d

New member

איך אתה מתמודד עם החשיבות העצמית שהזכרת? אתה באמת מתכוון לכל תנועה של נקודת המאסף, או שבעצם אתה מתכוון למשהו יותר ספיציפי? * לאילו נסיונות חלימה אתה מתכוון? מה בעצם אתה רוצה לדעת?

foxx

New member
נקודת המאסף

אני מנסה לזהות שכאשר לא טוב לי, מאיפה זה נובע, כשיש לי כל מיני הרגשות נחיתות ואני חושב שמגיע לי יותר ואני מצפה לדברים שיקרו בצורה שונה ממה שהם קורים ומצפה מאנשים שייתיחסו אלי בצורה שונה ממה שהם מתייחסים. לפעמים אני מגיע לזה שאני מרגיש ככה בגלל החשיבות העצמית שלי, והיחס שונה אלי בגלל תנועתה של נקודת המאסף (לפעמים :) אני שם לב לזה לפעמים כשאני מנסה לכוון את עצמי / נקודת המאסף שלי, ואז לאחר כמה זמן אני שם לב ליחס שונה מצד אנשים). ואז אני מנסה להסתכל על זה בחיוך מבפנים ולהיות שקט כלפי חוץ (וגם מבפנים). היה לי מקרה אחד לפני כמה חודשים שבו חוויתי חלום צלול שזה דבר נדיר אצלי, והייתה לו הרגשה חזקה מאוד (הצלחתי לתת את התשומת לב שלי לכפות הידיים ואז להציץ במציאות החדשה שנגלתה לי), והרגשתי שהוא הגביר לי משהו בהרגשה, אבל אולי זה קשור הניסיונות שלי והכוונות שלי גם אחרי זה להגיע לכל מיני דברים, כוונות שלפחות במודע שלי לא הביאו לשינוי. * דרך הנשימה אנו מביאים להתכוונות (נשימה ונשמה מאותו שורש), דרך הנשימה אנו נונוגעים בנשמה שלנו, מתחברים אליה. הנשימה זה כמו צינור דרכו אנו מחליקים אל ההתכוונות שהיא מביאה אותנו לעולם החדש (תנועתה של נקודת המאסף).

למעלה