"חשיבות עצמית" -

זה יכול להיות

גם מצב שאני חולם, ומשחזר תגובות שקיבלתי במשך החיים שלי.. ואיך הם השפיעו עליי, אם נתתי להן לפגוע בי? אם פגעתי במישהו כתוצאה מתגובה לא מחושבת? אולי הגיע לו להיפגע? זה לא בעצם כבר בעייה שלו אם הוא נפגע? איבוד החשיבות העצמית בשלבים הסופיים שלו אמור להביא לשחרור. המחשבות, אמונות, רצונות של אחרים כבר לא משפיעים עליי בלי שאני ידע מאיפה זה בא לי, אני חופשי לבחור.

בועז תודה ../images/Emo13.gif... אשמח אם תסכים

לשתף אותי בארוע מחייך, שאתה מזהה כ"חשיבות עצמית" שהיית מבקש לוותר עליה, ותנסה לתאר לי באיזה שלב בדרך זיהית את ההזדהות/ההסכמה שהובילה את אותו ארוע להיות ארוע של חשיבות עצמית ולא משהו אחר. תודה איל

בכיף

מדובר במקרה שאירע לא מזמן, כאשר מישהו ניסה להורות לי על דרך חשיבה מסויימת, הוא יותר רצה להראות לאחרים שהוא פועל לטובתי ולמעני מאשר באמת לעזור לי, הרצון שלו היה טוב, אבל הכוונה לא מדוייקת, ובעצם מהחשבת עצמו יותר מדי הוא כמעט ופיספס את כל המטרה. אז אני הגבתי בתמימות משהו כאילו לא שמתי לב בכלל לחשיבות העצמית שלו, וניסיתי בעדינות ליידע אותו שהוא קצת לא מכוון. אם הייתי מבקש לוותר על החוויה? לא, סך הכל עוד חוויה. האירוע הפך לחשיבות עצמית כאשר זיהיתי תבנית פעולה שנובעת מהאגו, ושפטתי אותה בהתאם לתפיסה שלי את המציאות. אם זה חשיבות עצמית או משהו אחר, לא יודע.. אני מסכים ולא מסכים באותו זמן. אני תמיד נזכר בדון חואן כשהוא אמר לקרלוס: אני לא מורה רוחני, אני רק מיטיב.

השאלה הזו מורכבת עבורי מידי, ואינני

בטוחה שאני מבינה אותה כרגע. כן אני יכולה לשתף שהחשיבות העצמית מגיעה להרגשתי מתוך התפיסה שלי את עצמי ואת העולם. האופן בו אני תופסת את שני הנושאים משפיע על החשיבות העצמית שלי מצב כולל לא חשיבות עצמית-- מתקשה לדמיין מצב כזה, ואני בספק לגביו. על כל ייצור מוטלת אחריות לקיומו. האחריות הזו משתנה מייצור לייצור. יש ייצורים שאחראים רק להזנת עצמם ולהשרדות, ויש שאחראים לפיתוח ולשכלול עצמם. זו אחריות חשובה לעצמך, וזה חלק מחשיבות עצמית. יש חלק מיותר בחשיבות עצמית שאין לו קשר עם החלק הקודם. זהו חלק שנוטה לתפוס אותי, את עצמי, כיותר או פחות חשוב/טוב מייצור אחר. בדומה ל"הערצה" לייצור אחר. מעין השקעת כוח בדבר שאין בו אחיזה במציאות. ה"הערצה" העצמית הזו , שיכולה להתבטא לשני כיוונים, היא דמיונית ובועתית. מדוע היא דמיונית ובועתית? קשה לי להסביר זאת כרגע. הדרך שלי להבין זאת היא לדמיין שאני מתרחקת 10,000 קילומטר מכדור בארץ, ורואה אותי בתור ייצור קטנטן עם עוד מילארד ייצורים. אז הערצה הזו נראית לי ממש ממש דמיונית.

נזכרתי בספר

"צדו הפעיל של האינסוף", שקרלוס מספר על הפרופסור שהוא מעריץ.. ושהוא הרגיש מסנוור אחרי כל הרצאה איתו. עמ' 115 עד 125, מומלץ בחום לקרוא, הפרק מסוכם במילים: "כשאנחנו מנצחים באופן כלשהו, המשיך דון חואן, אין לנו איש שילחש באוזנינו שהניצחונות שלנו הם בני חלוף. אבל למכשפים יש יתרון; מכיוון שהם בדרך אל מותם, יש מי שלוחש באוזניהם שהכל ארעי. זה המוות, היועץ שלעולם אינו שוגה, היחיד שלא ישקר לעולם".

o fri

New member
חשיבות עצמית

קשורה לאגו ולהזהות עם האגו. לרעיון/לתכנות שלנו כיצורים המופרדים מהיצורים האחרים. מכאן זה מתחיל. כל מה שקשור ב"אני כזה וכזה..." "אני ואני ואני". כאילו אנחנו יודעים בכלל מי אנחנו. בהקשרות לזהות בדויה שאנחנו יוצרים לעצמינו. ברעיון שאנחנו יותר חשובים מאחרים, שבכלל יש הבדל אמיתי בינינו לבין האחר- בין אם הוא חי, צומח או דומם בתוך הקיום הזה. הכל חלק מאותו אחד. הכל ביטוי של אותו אחד. כשאנחנו שוכחים את זה ופועלים כאילו זה לא כך- אנחנו פועלים מתוך חשיבות עצמית. בקשר לשאר השאלות- חשיבות עצמית יכולה לבוא לידי ביטוי בכל אחד מהרבדים שהזכרת או בכולם- רצון, מחשבה, רגש. חוסר איזון בכל אחת מהצ'אקרות יכול גם להתבטא כחשיבות עצמית.

אני מבין מדברייך ש....

עבורך "חשיבות עצמית" הם אותם חלקים בתוכך שיוצרים את חווית הנפרדות שלך מאחרים. האם התאור הזה נכון? לו היה באפשרותך כעת, היית מוותרת על כל החלקים שיוצרים את חווית הנפרדות? על חלקם? על מי מהחלקים הללו את מבקשת לוותר ומי מהם היית שומרת? לא ברור לי אם את מכנה בשם "חשיבות עצמית" את החלקים שאינם רצויים בלבד, או שאת מכנה כך את כולם יחד (גם הרצויים וגם הלא רצויים). תודה
איל

o fri

New member
תשובה, לא רק על השאלה הזו

יש חווית נפרדות, ויש גבולות. זה שני דברים שונים. מרגישה צורך לציין את זה, כי יש לי הרגשה שחלק יכולים להבין בטעות שאם אני לא מרגישה נפרדת אז גם אין גבול ביני לבין כל דבר אחר. כן- הייתי מוותרת על החלקים אשר חווים עצמם נפרדים ונבדלים מדברים אחרים. כמובן שקיים שוני, וגבול כלשהו ברמה כלשהי ביני ובין דברים. אני מיוחדת ואין ולא יהיה עוד אף אחד כמוני בכל העולם, וגם לא כמוך, או כמו גרגר החול הספציפי ההוא. על העניין הזה ועל עניין הגבולות אני מבקשת לשמור, אך לא במקום חווית האחדות.

בקשה ראשונה, בינתיים ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

ראשית, תודה למגיבים שנחלצו לעזרתי. אני מבין שיש כאן כותבים שמשתמשים במונח "חשיבות עצמית" - עבור מהות פנימית מסויימת (לא משנה כרגע מהי) שאינה רצויה להם בכלל, ויש כאן כותבים אחרים שמשתמשים באותו מונח של "חשיבות עצמית" - עבור מהות (לא משנה כרגע מהי) שחלקה רצויה להם, וחלק אחר ממנה לא. אשמח אם לפני הכל תעזרו לי לעשות סדר בשמות.
איל

נסיון נוסף ../images/Emo2.gif

במילים אחרות. זיהיתי שיש קבוצה של אנשים שכותבים את המילים "חשיבות עצמית" כדי לתאר משהו "שלילי" עבורם. כלומר, הם יוצאים מנקודת הנחה שהאדם שקורא את המילים שלהם יודע שהם מתכוונים לדבר שהם מתים להפטר ממנו, אבל הם לא כותבים זאת באופן מפורש. ויש קבוצה אחרת של אנשים שכותבים את אותן מילים "חשיבות עצמית" כדי לתאר משהו שהוא לפעמים "שלילי" עבורם ולפעמים "חיובי" עבורם. וגם הם לא מציינים זאת באופן מפורש בכתיבה שלהם. שתי הקבוצות משתמשות באותו צמד מילים - "חשיבות עצמית". מכאן ש.. אם מישהו (שאינני יודע לאיזו מהקבוצות הוא משתייך) מצביע לי על משהו וכותב לי.. "תראה.. כמה חשיבות עצמית יש כאן!" אני לא יכול לדעת אם הוא מסב את תשומת ליבי לדבר שהוא מציע לי להפטר ממנו, או לדבר שהוא מציע לי לשמור עליו, או שהוא סתם משתף אותי בקריאת התפעלות שלו ("וואו.. איזו חשיבות עצמית מופלאה יש לך"). תודה
איל

אז כן הבנתי את השאלה...

אבל אין לי תשובה. חשבתי על זה כל היום, ואני לא מבינה בשביל מה לקרוא לחשיבות העצמית בשמות אחרים. מה זה יתן לנו? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

o fri

New member
היום למדתי ש

"חשיבות עצמית" זה לא משהו שלילי. זה משהו שאצל 99.9% מהאנשים זה הפך להתמכרות. למשהו ששולט בהם, במקום שהם ישלטו בו. זה מיקום מסוים של נק' התפישה. זו המחלה של השתלטות השכל/הגיון על האנושות בכדוה"א. זה מיקום של נק' התפישה שלוחמים שואפים לשלוט בה ולהשתמש בה לפי רצונם וללא מטרות רווח אישי (למשל לשם ייקוש, עצמי או לא), במקום שזה יהיה הפוך.

נ ו ל י ה

New member
ציטוטים..........

החשיבות העצמית היא האויב הגדול ביותר שלנו, חשוב על כך, הדבר המחליש אותנו הוא הרגשת העלבון שאנחנו נעלבים ממעשיהם ומעוולותיהם של בני האדם, של זולתנו. בגלל החשיבות העצמית שלנו אנחנו צריכים לבלות את מרבית חיינו בהרגשה של עלבון שמישהוא גורם לנו. ------------------------------------------------------------------- האש שבפנים עמוד 23. דון חואן אמר, שהרואים הן הקדומים והן החדשים, נחלקים לשני סוגים. על הסוג האחד נמנים הללו הנכונים ללמוד את השליטה בעצמם, והיכולים לתעל את מעשיהם לתכליות מעשיות, לתועלתם של הרואים האחרים ושל בני האדם בכלל. על הסוג האחר נמנים הללו שאין להם כל ענין בתכליות מעשיות ןבשליטה בעצמם. בקרב הרואים, דעת הכל היא שהללו מן הסוג השני לא עלה בידם לגבור על הבעיה של החשיבות העצמית. החשיבות העצמית אינה דבר פשוט ותמים, הסביר דון חואן, מצד אחד היא לב ליבו של כל הטוב שבנו, ומן הצד האחר - היא לב ליבו של כל המק. (רקב) רק מכוחה של אסטרטגיה שהיא יצירת אומנות ממש אפשר להפטר מן החשיבות העצמית של המק. הרואים שבכל הדורות העתירו את מיטב השבחים למי שעמד במשימה הזאת. ----------------------------------------------------------------- האש שבפנים עמוד 24. לוחמים עורכים רשימות מלאי אסטרטגיות, הם רושמים כל דבר שהם עושים, ואחר כך הם מחליטים מה מן הדברים הם יוכלו לשנות כדי לאפשר הפוגה לעצמם, מנקודת הראות של הוצאת האנרגיה שלהם. ----------------------------------------------------------------- האש שבפנים עמוד 25. ברשימות המלאי האסטרטגיות שעושים הלוחמים, מיוחד לחשיבות העצמית מקום כפעילות המכלה את כמות האנרגיה הרבה ביותר, ועל כן הם מתאמצים לעקור אותה מן השורש.

חשיבות עצמית

זה חשוב! יו איזה רעיון עלה לי.. לקחתי את השורש ח.ש.ב איזה מילים יש עם השורש הזה? חשב מחשב חשבון מחושב מתחשב חשיבה מחשבה בטח יש עוד.. אבל עזבו שטויות, זה לא חשוב.

למעלה