חשיבות ה GRE

kay12

New member
חשיבות ה GRE

אני מתעתדת להגיש מועמדות ללימודי ד"ר - פסיכולוגיה התפתחותית. קיבלתי ציון לא גבוה במיוחד ב GRE - 350 מילולי 550 כמותי - ליתר דיוק. האם יש טעם לגשת שוב ל GRE? האם ציון כזה ימנע ממני להתקבל? שאר הנתונים שלי טובים - יש לי ממוצע תואר ראשון גבוה, המלצות טובות מאוד, נסיון רב כעוזרת מחקר, 2 פירסומים, יש לי גם נסיון התנדבותי בתחום, אני מאמינה שגם החיבורים שלי טובים מאוד, בטופל קיבלתי 260. אשמח לשמוע את דעתכם.

Sonic hedgehog

New member
הבעיה עם ציון GRE נמוך

הוא שהרבה פעמים יש ציון סף שמתחתיו לא ממש יסתכלו על ערכת ההרשמה. ציון GRE של המתקבלים הוא גם משהו שמופיע ישירות בדרוגי אונברסיטאות ומשפיע באופן מלאכותי על היוקרה שלהם ולכן הם אוהבים את אלו עם הציונים הגבוהים (לדעתי זה יותר מהווה שיקול במקומות הקטנים). לכן הייתי מציעה אם יש לך אפשרות וזמן לעשות שוב. מצד שני לעולם אין לדעת איך פועלים וועדות קבלה במקומות שונים כך שקשה לנבא עד כמה זה ישפיע.

jethro1

New member
מחזקת

מתוך ידע ספציפי על שיטות הקבלה והסינון של בית הספר שלי, הם לא יסתכלו על פקטת הקבלה של מועמד בעל ציון GRE נמוך מסף מסוים, אלא אם כן יש לו/ה פרוטקציות מטורפות. אם את יכולה, תעשי את המבחן שוב, חבל שזה ימנע ממך לימודים בחו"ל.

22ק ו ס ם

New member
תלוי איפה

החלק המילולי לא ממש חשוב ברוב המקומות ויש כאלו שלא ממש מתחשבים גם בחלק הכמותי לפסיכולוגיה. תסתכלי בספי הקבלה של אוניברסיטאות שונות. בסך הכל מסתכלים על כל מעטפת ההרשמה ביחד ברגע שאת מועמדת. בחלק מהמקומות את צריכה לעשות גם GRE SUBJECT שיוכל לעזור לך, אבל כאמור תבדקי במקומות שאת מתעתדת להירשם אליהם אם שווה לנסות שוב.

incognito1980

New member
דווקא החלק המילולי לא חשוב?

אני מודה שאני לא מבינה בזה כלום, אבל ממה שהתרשמתי מדברי אחרים - דווקא החלק המילולי הוא היותר חשוב בקבלה למחלקות שהן לא מדעיות/מתמטיות ואילו החלק הכמותי יכול להיות נמוך יותר. אני טועה (המ...מודאגת...לא כ"כ טובה בכמותי, ממש לא, וחשבתי להשקיע את כל מרצי בהכנה למילולי דווקא).

ujoe

New member
מחזק ומוסיף

כל מה שנכתב כאן נכון, ובנוסף: אם את רוצה לדעת איפה בדיוק את עומדת, תיכנסי לאתר של ה-GRE ותראי באיזה אחוזון את נמצאת בכל אחד מהמבחנים (אותו ציון במבחן המילולי והכמותי מקבל אחוזונים שונים). יש שם לינק ל"interpreting your score" או משהו כזה. תראי איפה את עומדת. הניחוש שלי הוא שציון מתחת לאחוזון ה-50-60 לא יכניס אותך למקום רציני, ואז שווה לעשות מבחן נוסף. ההנחה שנעשית לסטודנטים זרים בהתייחסות לציון המילולי היא בגדר שמועה רווחת ביותר. היא גם נשמעת לי הגיונית, משום שהאנגלית במבחן הזה היא ברמה מטורפת, ועובדה שאחוז ניכר מהסטודנטים שמתקבלים לאוניברסיטאות המובילות לא שולטים באנגלית ברמת אבא אבן, ואפילו לא ברמת שפת אם. התפקיד של ה-GRE עבור ועדות הקבלה, וזו לא שמועה, הוא לא להצביע על היכולות המילוליות והמתמטיות שלך, אלא על היכולת שלך לעבור מבחנים. במילים אלה בדיוק שאלו אותי בביקורים המקדימים שלי במקומות שאליהם נרשמתי. זה מחזק את ההשערה בדבר חשיבותו הפחותה של החלק המילולי לסטודנטים זרים. מצד שני, זה גם מחזק את ההמלצה שתעשי שוב את ה-GRE, כדי לקבל ציונים שנראים יפה יותר בפורטפוליו שלך. אגב, גם מבחינה כלכלית, משתלם לעשות שוב את המבחן (160 דולר, מנוולים) על-פני לקחת את הסיכון שדמי הרישום לכל המקומות שאת שולחת אליהם יירדו לטימיון. בהצלחה!

22ק ו ס ם

New member
זו לא רק שמועה אלא ככה עובד בפועל

להיות סטודנט זר מביא איתו יתרונות מסוימים כי חלק מהדברים נשפטים אצלו אחרת. לא בכל המקומות זה ככה אבל בהרבה מהם. אני למשל התקבלתי לאוניברסיטת מישיגן למרות שההסכום הכללי של הGRE היה נמוך די משמעותית ממה שהם ציינו כמינימום הכרחי (בגלל החלק המילולי כמובן). אני יודע שבמחלקה שאני נמצא בה עכשיו, כשהם באים להעריך סטודנטים חדשים הם לא מתייחסים לזה. זה הכל גם שאלה של כמה אנשים נרשמים. יש תוכניות ספציפיות שנרשמים אליהן 20 איש, או שנרשמים 200 אבל כל פרופסור מסתכל בחלק קטן מהאפליקציות. במקרה כזה ומתוך מטרה למשוך סטודנטים טובים סביר שיקראו את כל ערכות ההרשמה ויתרשמו מהם בכלליות. אבל כמו שאמרתי בתשובה קודמת, אם אפשר לשפר רצוי לעשות את זה. את החלק המתמטי קל יחסית לשפר.

למעלה