חשיבה...

SadClown

New member
חשיבה...

אני קוראת עכשיו ספר מהסוג הזה של "הארה רוחנית" קוראים לו "כוחו של הרגע הזה", רציתי לשתף אתכם בקטע מתוכו.... לראות מה דעתכם על זה... "המוח הוא כלי, מכשיר. הוא שם כדי שתשמשו בו למטרה מסויימת, ואז תניחו לו. אך למעשה, בין 80-90 אחוז מהמחשבות של רוב בני האדם לא זו בלבד שהן חוזרות על עצמן בחוסר תועלת, אלא שרובן, בגלל טבען הלא תכליתי והשלילי לעיתים גם מזיקות. צפו במחשבות שלכם ותגלו שהן גורמות לאובדן אנרגיית חיים חיונית. סוג זה של חשיבה כפייתית הוא למעשה התמכרות. מה מאפיין התמכרות? פשוט מאוד: האדם מפסיק להרגיש שיש לו את הבחירה להפסיק. ההרגל הנתפש כצורך נראה לנו חזק מאיתנו. ההתמכרות מעניקה גם תחושה מזויפת של עונג. עונג, שבסופו של דבר הופך לכאב." בינתיים הספר מנסה להראות איך להתנתק מה"חשיבה" ולהתחבר יותר לעצמך ולתודעה... כתוב שברגע שמצליחים מרגישים אושר ושקט פנימי כל כך חזק... מעניין בינתיים
הקטע גרם לכם לחשוב משהו?

count on me

New member
מכירה את הספר...יש לי אותו..

זה ספר מאוד רוחני, האמת קראתי אותו שנה שעברה..ואני בטוחה שאם אני אקרא אותו עכשיו אני אבין יותר דברים. אני הבנתי שהשורה התחתונה בספר זה שאנחנו צריכים לשלוט בחמשבות שלנו ולא לתת להם להשתלט עלינו, מה שקורה רוב הזמן. ספר מומלץ בחום =]

facundo te amo

New member
נחמד, באלי להפסיק לחשוב

לכמה דקות ולראות איך החיים היו נראים. חחח כלומר לא למתן את המחשבות כמו שהספר מציע אלא ממש לא לחשוב בכלל ושכל דבר שנעשה ינבע מדחפים רגשיים. זה יכול להיות מצחיק אם כל אחד באמת ילך לפי הרגשתו הפנימית מבלי לחשוב בהיגיון מה יהיה ההשלכה של זה. יכול להיות גם מסוכן אבל שיהיה חיחיחיחיחי בינתיים זה מדע בדיוני כי אף אחד לא באמת יכול להפסיק את המחשבות בצורה טוטאלית.

Spotless Mind

New member
גרם למשהו...

ניזכרתי בכול הפעמים שאני חושב שלילי, ואני כבר יודע שזה כמעט ואף פעם לא פועל לטובתי... הספרים האלה יפים וטובים, אבל אם אין רצון, שום דבר לא יכול לעזור... (נ.ב - החתימה של דוד אורי)

adi23e

New member
נשמע ספר מעניין מאוד.. אחפש אותו בספרייה

תודה על ההמלצה

ממש יפה

זה דורש קריאה חוזרת כמה פעמים, בעצם, זה קשור לא רק לחשיבה שלילית, לכול דבר שאתה מרגיש 'תקוע' בו, לא? למשל, אם תחשוב שאתה ככה וככה. אז תחשוב כול הזמן שאתה ככה, כי זה כבר ייהפך לכפייתי אצלך...אם הבנתי נכון. ואז אנחנו ממש מתמכרים למחשבה? השימוש במילה מתמכרים מקצין את זה. לא הבנתי את המשפט "ההתמכרות מעניקה גם תחושה מזויפת של עונג" אני חושבת שצריך להיות מאוד מנותקים ומנוטרלים מהסביבה כדיי להגיע לאושר ושקט פנימי. תודה לך, נשמע מעניין.

Spotless Mind

New member
נוסף בזאת..

לרוב בני האדם חושבים שלילי... רוב המחשבות שלנו הן שליליות. כשאנחנו חושבים חיובי, כן זה עוזר לנו, אבל, אנחנו מלאים במחשבות שליליות, בשכבה דקה מאוד של חשיבה חיובית. ולרוב, החשיבה החיובית הזאת, השכבה הדקה, לא יכולה להתגבר על השכבות הרבות והעבות של החשיבה השלילית. ראיתי את זה באיזושהי תוכנית בערוץ דיסקברי או משהו כזה...

yossi iv

New member
רוב המחשבות שלנו שליליות..

זו אמירה קצת גורפת הייתי אומר.. החשיבה החיובית המדוברת כאן היא העתידית וככאזאת, המון פרמטרים נכנסים לתמונה בקביעת רמת החשיבה החיובית... מהם לדעתך?

Spotless Mind

New member
אתה מתכוון...

לאיזה גורמים, קובעים את הרמה של החשיבה החיובית? אם זאת השאלה.. אז לפי דעתי: # הציפיות שלנו. # הביטחון\דימוי עצמי. # רצון- עד כמה אנחנו רוצים. # והמציאות שלנו- איך אנחנו רואים את העולם.

אתה צודק

ואם כול הפרמטרים הללו יהיו חיובים רוב הזמן? להגיד שרוב המחשבות שלנו שליליות-זו אמירה מאוד שלילית בפני עצמה אני חושבת שיש המון אנשים שחושבים חיובי ושכחת עוד פרמטר נוסף....הסביבה יש כאלו שהסביבה מאוד משפיעה עליהם ויש כאלו שפחות, אבל היא משפיעה.

Spotless Mind

New member
לזה התכוונתי..

רק הפוך. שהפרמטרים שליליים רוב הזמן. ככה שנוצר הרבה הרבה "שכבות" של חשיבה שלילית. ומעטפת קטנה של חשיבה חיובית.

yossi iv

New member
יש משהו במה שאתה אומר..

לגבי השליליות המחשבתית כברירת מחדל.. זה ארוך להסביר את זה.. אולי כשניפגש..

למעלה