חשיבה רק על מה שרוצים

MTFNK

New member
חשיבה רק על מה שרוצים

לפני שבוע הגעתי לבד לדמיון מודרך מסויים וזה הצליח לי בפעמיים הראשונות. בפעמים לאחר מכן לא הצלחתי לשחזר את ההצלחה.

העניין הוא כזה, אני צריכה להתרכז במשהו אחד ספציפי ולא לחשוב על משהו אחר - מה שהורס, מהחשש שאחשוב על המשהו האחר ויהרס לי הדמיון מודרך אני חושבת על זה שוב ושוב למרות שאני לא רוצה וזה הורס לי הכל. זה כמו כפות מאזניים ואני צריכה כל הזמן רק אחת למטה.

השאלה אם יש טכניקה או כמה טכניקות כדי לא לחשוב על משהו בכלל ולהתמקד במה שכן רוצים?

תודה

3 טיפים שיכולים לעזור

היי MTFNK,

יש לי 3 טיפים שיעזרו לך לעשות את זה:

1. לאפשר במקום להילחם - את לא אמורה להימנע ממחשבות על משהו אחר. בעיקר כי כשאת מנסה לא לחשוב על משהו, את כן חושבת עליו. במקום לנסות להתנגד למחשבה, אני ממליץ לך לחשוב על הדבר האחר לרגע ואז לחזור לחשוב על הראשון. אותו עיקרון כמו ענן שמשתקף לרגע מעל אגם. הוא אמנם משתקף בו לרגע ועדיין... הוא לא חלק ממנו.

2. להגדיר מראש - כשאת מגדירה מראש מה את הולכת לעשות לפני שאת עושה אותו, את מכווינה את תת המודע לעזור לך. חשוב לנסח את המטרה הזו בצורה חיובית ובזמן הווה (במקום "אני לא חושבת על משהו אחר" להגיד "אני מתמקדת רק בדמיון המודרך שמיועד ל...").

3. לוגיסטיקה - השאיפה היא ליצור מצב מסביבך שבו אין לך הפרעות. לא מחשב שעושה צלילים שקיבלת מייל. לא סלולרי שמצלצל, מהבהב או רוטט. פשוט מקום שקט שבו את לבד ומנותקת קצת מהעולם.

MTFNK

New member
תודה, נראה ש2 באמת עוזר להתמקד יותר במה שאני רוצה

למעלה