חשיבה חשיבתית...

MicRawMan

New member
חשיבה חשיבתית...

קורה לכם לפעמים שאתם חושבים על משהו או מדברים על משהו... ואז אתם חושבים על זה שחשבתם את המשהו הזה? לא יודע זה משהו מוזר..... רציתי לדעת עם זה קשור איך שהוא לאיזורים שמעבר לתת מודע? תודה לעוזרים...

neko

New member
כן, לפעמים מדהים כמה קישורים מוזרים

עוברים בין נושא לנושא...

כן... זה קורה בדרך כלל

(לי לפחות) כאשר אני חושב על משהו ואז משום מה אני רוצה לשנות נושא, ואז אני חושב על זה שאני רוצה לשנות נושא וכן הלאה... או כשמבקשים לתת למחשבות לזרום לאן שהן מובילות אצלי זה (כמעט) תמיד מגיע למעגל המחשבתי הזה, כמו REPEAT. אבל לא נראה לי שזה קשור לתת מודע, זה פשוט הנושא הכי קרוב (מלבד זה שאתה חושב עליו באותו רגע) ולכן המוח 'גולש' אליו.

Dr Spock

New member
הגעתם לתת- מודע, איני בבית כעת אז

השירו הודעה לאחר השמע הצליל. האם התכוונת לדה-ז'ה-וו או לפעולה או זכרון המעלים זכרונות אחרים כמו שרשרת? לגבי הראשון: מחקרים הוכיחו שדה-ז'ה-וו קורה כאשר ישנה תקלה במעבר המידע בין העין למוח ואחת העינים מעבירה את המידע לפני השניה מה שגורם לתחושה שראית את מה שקורה כבר בעבר (במקרה הזה העבר הוא לפני כמה מאיות השניה אך מורגש כזכרון רחוק או חלום שפעם חלמת). לגבי השני פה ההסברים יותר מסובכים: לעתים הזיכרון האנושי מוטמע בתת-מודע ועולה כאשר ישנם גירוים המעלים את אותו זכרון. לדוגמה: אדם החושב על אביו בכל פעם שהוא הולך לים ולא מבין למה. את קו המחשבה הספציפי הזה אפשר לשחזר מזכרון ילדות של אותו אדם שבילה את הקיץ האחרון שלו עם אביו בים לפני שהוא התגייס ונהרג בקרב כאשר בנו היה בן 4 בלבד. אותו אדם הדחיק את הזיכרון הכאוב של אביו אך זכרון זה צץ ועולה בכל פעם שהוא הולך לים. אפשר לצור שרשרת של מילים ומחשבות קישור שיגרמו לאותו אדם לחשוב על אביו- למשל חול עלול להעלות את זכרון הים ומשם לזכרון אביו, מלח עלול להעלות זכרון כיוון שבחול יש מלח ומשם לסרדינים כי הם מלוחים ודגים באים מהים וכו וכו...

דה ז'ה וו

מישהו שאני מכיר פעם כשהוא עישן קיבל לילה שלם של דה ז'ה וו. לא נראה לי סביר שהעיניים שלו נדפקו....אז נראה לי שזה משהו שנדפק בזיכרון לטווח קצר או בהעברה של המידע ל"אחסון", בלי קשר לעיניים, כי גראס פוגע בזיכרון לטווח קצר.... בכלל, אם סמים (
) לב למה קורה בראש כשמסטולים, או שומעים מאנשים אחרים תיאורים, אפשר ללמוד המון על איך המוח עובד ועל הקשרים שהוא עושה.

Dr Spock

New member
דה ז'ה וו you to

כוון שסמים פסיכוטרופים מסוימים עלולים לפגוע בניורו-רספטורים (היחידות המקבלות ושולחות מידע למוח) המידע הנשלח מן העינים למוח נפגם בדרך ולכן ישנה התחושה של דה ז'ה וו בדומה למקרה האחר שדיברתי בהודעה הקודמת.

מממ זאת אפשרות..

אבל לא נראה שלילה שלם הבן אדם קיבל מידע מעין אחת קודם... אבל אולי...מי יודע... אגב, יש דה ז'ה וו גם בחלומות....ושם הפירוש הזה לא הגיוני...שם פאקים בזיכרון זה הסבר הרבה יותר הגיוני....

אגב,

מלהסתכל על מה קורה לי על גראס...אני עדיין חושבת שזה פאקים בזיכרון ולא משהו עם העיניים... קורה לי תמיד משהו שבצורה מסויימת דומה לדה ז'ה וו....אני רואה צורות וצריך לדעת מאיפה הן לקוחות...וכל פעם שאני חושב שהבנתי...זה נהייה משהו אחר......זה מוכר מאיפשהו....אבל אתה לא יודע מאיפה....כמו דה ז'ה וו....ראית את זה.....אבל מתי לעזאזל!!?!? אולי דה ז'ה וו זה סתם סיטואציה שנמצאת כבר בראש שלך כ"סיכום" של המון סיטואציות אחרות שראית בחיים.... יש לי רעיון שישלול אולי את הקטע של הראיה....אני אבקש מהבן אדם הזה שפעם הבאה שהוא מעשן (זה לא קורה הרבה...אבל נראה....) שישים רטיה עם עין אחת, ונראה אם זה יקרה לו שוב... (הסיכוי שהוא יתקע על לילה שלם של דה ז'ה וו גדול יותר משמישהו אחר יתקע על זה.....כי זה כבר קרה לו...) למרות שזה לא ישלול את זה לחלוטין......כי זה יכול להיות גם העברה מוקדמת יותר של מידע באוזן אחת...

Dr Spock

New member
shiver me timbers

התקלה אליה התכוונתי אינה בעין עצמה אלא במעגלים המחברים בין גלגל העין למוח ולכן לשים רטיה על העין של החבר שלך לא ישנה דבר חוץ מלגרום לו להראות מגוחך (אם זו הכוונה תני לו כשהוא מסטול גם בנדנה ותוכי מפוחלץ על הכתף ותצלמי אותו בוידאו). המוח הוא איבר מאוד מורכב והאמת היא שזה לא ההסבר היחידי לתופעה: הסבר אחר מעלה באשמה את הקישורים שבין האונה הימנית והשמאלית שבמוח כגורם לתופעת הדה ז'ה וו. האיסטינקט שלך עלה על חלק מן ההסבר השלישי: הקישורים שבין חלקי המוח הקשורים בזכרון ארוך הטווח לחלקי המוח הקשורים לזיכרון לטווח קצר ועיבוד המידע המתקבל מן איברי התחושה (עין,אוזן,לשון,עור...). ידידי neko כתב הסבר מאוד ממצה על החלק האחרון בהודעתו "למראית הדה-ז'ה-וו"-מומלץ לקרוא.

LITTLEwind

New member
יש לך

חתימה כזאת מפגרת. באמת. מזל שההודעה עצמה לא הייתה עילגת משהו...

למעלה