חשיבה חיובית

קארין29

New member
חשיבה חיובית

יש לי כמה בעיות שאני רוצה לטפל בהן: הערכה עצמית נמוכה שפוגמת בתפקוד שלי בבית ובעבודה, וכן, קושי חברתי ביצירת קשרים חברתיים חדשים והפקת הנאה מהם. בעיה זו נובעת מבדידות ממושכת שחוויתי כילדה - דבר שמנע ממני חיכוך עם ילדים ולמידת כישורים חברתיים. (עם זאת, יש לי מס´ חברות מצומצם ואני נשואה לגבר שאוהב אותי). קיבלתי המלצה מרופא שמטפל בי (דווקא רופא הנשים...) להירשם ללימודי חשיבה חיובית באונ´ ת"א. שאלותיי: מהם בדיוק התכנים המועברים בנושא זה. מדובר ב13 מפגשים - ז"א לא סדנה קצרה. והאם קורס זה יוכל לסייע לי בעניין ההערכה העצמית הנמוכה ובעניין הכישורים החברתיים?

גרא.

New member
חשיבה חיובית ,מושג שיצר פסיכולוג

שוויצרי בשם אמיל קואה בראשית המאה העשרים,הוא טען כי אפשר לשכך כאבים וגם לרפא מחלות בכח החשיבה החיובית.הוא המליץ על תהליך של שכנוע עצמי, כעין שטיפת מוח, שאדם עושה לעצמו כדי לשפר את הרגשתו,ואת רמת תפקודו. בתהליך, הנקרא "אוטוסוגסטיה" (השאה עצמית),נדרש האדם לחזור ולשנן לעצמו משפטים חיוביים.כגון "מיום ליום אני משתפר בכל מובן ואופן".מחקרים מדעיים רבים מאשרים כי אדם יכול לשנות את המציאות החיצונית במידה מסויימת על ידי שינוי פנימי של עמדותיו ומחשבותיו. חשיבה חיובית, הינה תהליך הכרתי ומודע של ברירת היבטים חיוביים מתוך המציאות,תוך התעלמות מכל מה שעלול להפריע להרגשתו הטובה של האדם ולהשגת מטרותיו.אדם אחראי להגברת הבטחון העצמי,על ידי שכנוע עצמי בכוחו וביכולתו. התוצאות המבוקשות,מושגות בכוח העיקרון של "נבואה המגשימה את עצמה".. טכניקה זו מעודדת הכחשה מבוקרת בנסיבות מסויימות -אם וכאשר המודעות עלולה לשתק את האדםש, בעוד אין לו שליטה על המצב עצמו.יש לקחת בחשבון את המשחק העדין שבין בוחן המציאות ההגיוני והביקורתי,לבין החשיבה החיובית, שהיא בעצם חשיבת משאלה..זו משמשת מעין מנוף העשוי לחלץ את האדם מתוך מצבים קשים, שאין לו שליטה עליהם במישרין..אלה הם התכנים המועברים, אבל בעיקר מתורגלים,מן הסתם גם עם שיעורי בית, במשך תקופת הקורס,אני מעדיף לכנות אותו סדנא.כפי שאת יכולה להבין,אכן מטרת הקניית היכולת לחשיבה חיובית, היא בין היתר לגרום לך לרכוש הערכה עצמית גבוהה יותר.כאשר בעקיפין גם תתרום לשפור הכישורים, או המיומנויות החברתיות שלך.מה בדיוק נעשה בכל מפגש, אני ממש לא יכול לאמר לך..מן הסתם,תעשה הכרות בין המשתתפים,יועבר לכם הסבר תיאורטי בפורט הרבה יותר, ובעיקר,כפי שהוזכר,תכוונו להתנסות עצמית,כנראה גם עם פידבק (משוב) מחברי הקבוצה.

לא מובן לי

אם יש לך כזה דימוי עצמי נמוך וקושי כזה גדול ביצירת קשרים חברתיים, איך הצלחת להתחתן?

זה באמת מעניין אותי ../images/Emo10.gif

כי גם לי היו בעיות חברתיות, ומעניין אותי איך תופסים בעל עם הערכה עצמית כל כך נמוכה, חשבתי שזה לא קורה.

גרא.

New member
לעיתים, אנשים בעלי אישיות הפוכה,

נמשכים זה לזה, במעין השלמה של שני חצאי המעגל..ולכן בהחלט יתכן שהיתה שם משיכה הדדית מעין זו.אם כי לעיתים אנשים דווקא נמשכים זה לזו, בגלל תכונות דומות, ובעיקר נושאי התענינות דומים..אין עקביות במחקרים שניסו לבדוק את מהי הסבה הדומיננטית..ומתברר,כנראה, שכשאוהבים,לא כל כך שמים לב לתכונות שליליות/חיוביות בולטות..לכן בהחלט יכול לקרות שאשה עם הערכה עצמית נמוכה,"תופסת" בעל..

למעלה