חשיבה חיובית

אבי 122

New member
חשיבה חיובית

האם לדעתכם חשיבה חיובית זה תמיד דבר טוב ? האם אתם ממליצים- תמיד להתרכז ב"חצי הכוס המלאה" ? שבת שלום אבי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך להסתכל על דברים

ההתבוננות שלנו על העולם צריכה להיות ראלית. לא יהיה נכון לספר לעצמנו סיפורים חיוביים מדי על המציאות. יש עבודות שלא נקבל, יש דברים שלא נצליח בהם. כן טוב להסתכל קדימה בצורה חיובית ולהתרכז במה שיכול להצליח, באפשרויות ולא בקשיים. אבל זה לאחר ששמנו לב שיש קשיים ונתנו את הדעת עליהם - חשיבה מציאותית.

חשיבה חיובית

חשיבה שלילית וחצי הכוס הריקה זה הנפילות שלנו, ומדי פעם נרצה או לא נרצה ניפול למקום הזה. ולכן במודעות השאיפה הגדולה היא חצי הכוס המלאה וחשיבה חיובית שזו האנרגיה שמניעה אותנו קדימה תמיד . זה בכללי בספציפי לגבי אנשים במהלך ההכרות אייתם נגבש לנו דעה עליהם

Yin

New member
חיובי או שלילי

עדיין יש 50 אחוז בכוס. למה צריך לפרש את המציאות?

מתחברת למה שעדי כתב, וגם - תלוי איפה עומדים

יש כאלה שנוטים לקיצוניות מסוימת בענייני אופטימיזם או פסימיזם. תמיד חושבים שכלום לא יעבוד, או תמיד מניחים שהכל יסתדר, ובעצם לא עושים הרבה לטובת עצמם. אם אדם נמצא במצב קיצוני, יועיל לו (כנראה) לצאת מהקיצוניות הזו. וסה"כ, אני חושבת כמו עדי (YIn) ככל שאנחנו נמצאים יותר בעולם המציאות והעובדות, ופחות ב"סרטים" שרצים לנו בראש, יש פחות צורך לתייג את המציאות כ"טובה" או "רעה". יש כמות מסוימת של מים בכוס, והשאלה היא - מה נעשה עם זה עכשיו?

idan178

New member
אבי 122

שלום אבי שאלה מעניינת אתה מעלה הגישה החיובית לא מדברת רק על הסתכלות על חצי הכוס המלאה זו גישה שמדברת על עקרון הלמידה שלנו - הגישה האומרת שטוב או רע /קשה או קל.. זה הכל הגדרות שאנחנו יכולים להגדיר / לשנות ... בגדול הגישה מדברת על נקודות למידה גם מהצלחה וגם מקושי למשל הבסיס של תפיסת הפסיכולוגיה החיובית יוצא ממחקר שנעשה על כלבים אשר הראה כי ישנם כלבים אשר למידת השלילי יצרה בהם חוסר עונים נרכש וגרמה להם לוותר מראש.. כך הסתכלות על החיובי אומרת שאני זה שגורם לדברים, ומצבים יכולים להשתנות= מה שאנחנו בפסיכולוגיה מכנים ייחוס פנימי. מה חשוב לי, מה אני רוצה לקדם מה אצלי עובד טוב בכדי לקדם את מה שאני רוצה לקדם מה אני רוצה לקדם בהתנהגותי מה עליי לשפר בהתנהגותי בכדי להתקדם

בהמשך למה שעידן כתב

בעצם ההסתכלות החיובית אומרת שאנחנו יכולים להסתכל גם על מה שלא עובד בחיינו (כביכול "חצי הכוס הריקה"), השאלה היא איך מסתכלים על זה. הסתכלות חיובית תשאל כיצד אני יכולה לשנות את מה שלא עובד? מה עליי לעשות? אילו משאבים פנימיים וחיצוניים אגייס לשם כך? וכד'. ההסתכלות השלילית תשקיע הרבה אנרגיות בלמה זה לא עובד, למה לאחרים זה כן עובד, איפה נכשלתי וכו'. לשאלתך אבי, אני חושבת שכדי להתקדם אנחנו חייבים להסתכל בצורה חיובית על מכלול הדברים, ללמוד מהצלחות ולשפר מקומות שפחות עובדים לנו. אהבתי את השאלה והחשיבה שהתעוררה בעקבותיה

ordanco

New member
כפית?!

שלום אבי, "תמיד" במשפט לא נשמע לי טוב ולא בריא. חשיבה חיובית זה כלי - אפילו כלי עוצמתי מאוד. גם כפית זה כלי, אפילו יש רגעים שכפית היא יצירת אלוהות מושלמת, יחד עם זאת אני לא תמיד אוכל עם כפית. קפיש?

חשיבה חיובית היא חצי הכוס...

אבי שלום, כן, מצדיק את קודמיי כאן שחשיבה חיובית היא כלי, היא גם מיומנות. מיומנות צריך לתרגל. אבל חשיבה היא רק חצי מהכוס, כדי למלא את הכוס צריך לעשות! לא רק לחשוב חיובי - לחשוב חיובי לא מביא חיובי. תחשוב חיובי ותעשה חיובי, זה יביא חיובי. כן, אל תחיה בעולם שהכל ורוד כל הזמן, כי אז יעלם ממך היכולת לראות את הצבעים האחרים. חשוב חיובי מידיעת קיום השלילי ולא מהכחשתו. הבנת?

למעלה