חשיבה אנלוגית

חשיבה אנלוגית

אני מחפשת מאמרים בנושא חשיבה אנלוגית בגיל הרך ובשנים הראשונות של בית הספר - בעברית יש לי חומר רב באנגלית אבל אני רוצה להעביר חומרים בנושא למורות שאינן קוראות אנגלית. אם יש למשהו חומר אודה לכם מאוד. שבת נהדרת לכולם דפנה

לדפנה,

לאחר שהתפניתי ממטלות החג (מנגל וכו'...), בא לי רעיון. מצאתי פרק נחמד על אנלוגיה, בספרו של שלמה קניאל: "הפסיכולוגיה של השליטה על התודעה", הוצאת אוניב. בר אילן , ספר מומלץ בכל מקרה (עמ' 182-188). מקווה שעזרתי. כמו כן תוך כדי חיפוש בגוגל, מצאתי אתר של תלמה גביש, המדברת על חשיבה אנלוגית כחלק ממערך האופרציות הקוגניטיביות הדרושות בלימוד החשבון.

תודה על המאמץ ועל שחשבת עלי

את החומר הזה אני מכירה משום שלמדתי בעברי הרחוק עם תלמה גביש בעברי הקרוב עם צוריאל ועם קניאל עבדתי... לכולם יש חומר מצויין ברמה התיאוריטית אני זקוקה לחומר פרקטי עבור מורות שאני מדריכה - אשמח אם מישהו בכל זאת ימצא משהו.. אם לא, כניראה אצטרך לכתוב בעצמי בכל מקרה המון המון תודה על המאמץ דפנה

מצרפת אתרים

1. לדעת חשבון - תלמה גביש 2. העמותה לקידום מתמטי - כולל שני מאמרים של תלמה גביש 3. המצויינות כהשתלדות - מאמר של שלמה קניאל קריאה מהנה דפנה

ועוד קישורים

המצוינוטת כהשתדלות - המשך - אגב כתובת דוקטור אבל קניאל כבר פרופסור. העברה בלמידה מתוך מכון הנרייטה סולד - שלמה קניאל ערב נפלא דפנה

למעלה