חשוב!!!

Fasz

New member
דה יורה, גם לכהן הייתה אמורה להיות

נאמנות לארצו- מצרים. אך הוא בגד באינטרסים של המדינה כאשר פעל כנגד בת בריתה באותה העת- סוריה, כשהוא מנצל את עגתו הערבית-מצרית, ודרכונו המצרי לשם כך, לא? אתה יכול להפנות את עינינו כלפי הצד האמריקני, שהוא במקרה הזה - צודק, ולא ללכת בתלם הפטריוטיות. אך קיים גבול גדול בין מילות הבלע בהן השתמשת, לבין ניהול שיח ראוי לנושא. פולארד, הוא לא אחמדינג'אד.

ערב רב

New member
ומרכוס קלינגברג נולד וחי את רוב

חייו הרי בבית המועצות, לכאורה השוואה מושלמת לאלי כהן - והיא אכן כך, אלא שיש להחליף נקודות מבט מפטריוטיזם ישראלי לפטריוטיזם סובייטי.

אחמדינג'אד הוא לא

את אחמדינג'אד צריך להרוג, את פולארד רק להחזיק בכלא. ההשוואה שלך למצרים היא מגוחכת ודמגוגית. יכולת ללכת אפילו צעד אחד קדימה ולשאול אם יהודי גרמני בזמן מלחמת העולם השניה שהעביר מידע לבעלות הברית גם הוא בוגד. בוא נראה... מצד אחד, יהודי שחי במצרים שהיתה אויבת של ישראל ועשתה חיים לא קלים בכלל ליהודים שחיו בה תוך שימוש לעיתים באנטישמיות וניסיון למחוק את המדינה היהודית מהמפה, שעזב את מצרים והפך לאזרח ישראלי, ואז יצא בשליחותה למשימת ריגול במדינה עויינת אחרת. מצד שני, אזרח אמריקאי שבוגד במדינתו ומעביר מידע למדינה זרה (במקרה הזה ישראל). יחי הדמגוגיה!! נ.ב - לא מציע לך להמשיך לחלק לי ציונים.

Fasz

New member
כעת אתה מנסה לאיים עלי?

כמה אינטלקטואלי מצידך, פוסק. מה הקשר בין מצרים אויבת, לארה"ב ידידה אשר פתחה בפעילות עוינת כנגד מדינת ישראל? פולארד פעל למען מדינת ישראל, ועל כן יש לתת לו את הכבוד המגיע לו. אז נעזוב את הדוגמה של אלי כהן, אשר ברוב בורותך המטופשת, וגסות הרוח המנוונת בה אתה לוקה, דחית ונתמקד בוולפגנג לוץ - מרגל השמפניה, אשר בגד במורשתו הגרמנית, וניצל אזרחותו, וכן מוצאו על מנת לקשור קשריו עם בכירי ההנהגה הערבית של מצרים ואחרים? הלא הייתה זו בגידה במז' גרמניה ד'אז? הו! לוץ הארור! הפושע המתועב! המרגל הנבזה והנקלה! עלינו לחפור בקברו, לחפש עצמותיו, ולתלות שלדו בכיכר המדינה רק על מנת שהפוסק האחרון יתמוגג מאושר כאשר יראה כי עוד מרגל נרצע מתלה? אתה מסוגל ליותר מכך. שפת הביבים שלך, השטחיות בה אתה מסתכל על מהלכים עולמיים, ולמעשה ההתנהגות שלך, מעידות על אדם המעלה ניחוח של רשעות המהול גם בגסות רוח ומגוון הודעות לא מקוריות. מרגל, הוא מרגל. באם מרגל מנצל את זהותו ואזרחותו במדינות זרות - לא יהיה כל הבדל בינו לבין מרגל אחר העושה כך, גם אם הפעולה מצידו, נעשית כנגד מדינות ידידותיות.

Fasz

New member
צר לי אם התגובה שלי בעלת נימה

של התרסה כנגדך, אך ההודעה שלך דרשה זאת.

כמה עלוב

כשהטיעונים הופכים לחלשים יותר ויותר לא נשאר אלא להכפיש, להשמיץ, לזלזל ולנסות(בצורה פתטית) לפגוע. כל עוד ענית לעניין הייתי מוכן לנהל איתך דיון, אבל כשמשפטים כמו " אשר ברוב בורותך המטופשת, וגסות הרוח המנוונת בה אתה לוקה" ו "שפת הביבים שלך, השטחיות בה אתה מסתכל על מהלכים עולמיים, ולמעשה ההתנהגות שלך, מעידות על אדם המעלה ניחוח של רשעות המהול גם בגסות רוח ומגוון הודעות לא מקוריות" נזרקים לאויר אני לא חושב שנשאר איזשהו בסיס לדיון. זה די משעשע שאתה מאשים אותי בגסות רוח. בגסות רוח וזוהמה אלקטרונית שכזו לא נתקלתי מעודי בפורום. חשבתי לתת לך מנה אחת אפיים וכבר הייתי באמצע הכתיבה אבל הגעתי למסקנה שאין בכך אפילו צורך. הדברים מעידים על אומרם וכל המוסיף גורע. לכן, החל מעכשיו אתה מבחינתי אויר וזה המשפט האחרון שאני אי פעם כותב לך.

Fasz

New member
חצוף

ראשית אתה מנבל את פיך כלפי פולארד, אשר אני סבור בהחלט כי הוא תרם לבטחון מדינת ישראל יותר מאשר אדם זב חוטם שכמותך. באם תנסה להשתמש בטיעון בו נוטים להשתמש אנשים כמוך כי אני איני יכול לדעת מה עשית ומה לא - לא יהיה זה אלא טיעון נואל וקלאסי להסוואת חוסר יכולת רטורית להגיב. כעת, בהמשך להודעתך הקודמת והמתריסה, החלטת לפעול בדרך פסאודו מחוכמת- לומר כי טיעוני חלשים ונבובים, וכי אני משמיצך מפני שאין לי שום דרך אחרת להגיב. ובכן, כמה קל להתעלם מנתונים, עובדות והשוואות, הלא כן? אל נא תגיב לי חבוב, ואין אני מתכוון להגיב לך, כל עוד תשמור על רמת דיון נאותה, ולא תסטה מדרך היושר והאמת כפי שאתה נוטה לעשות לא פעם. לשמוע אדם העולה ממדמנתו ומשתמש בשפת ביבים (אכן השתמשת בשפה כזאת) כלפי מרגל, אשר מטבעו שנוי במחלוקת, אינה אלא עלבון לרמת הדיונים כאן בפורום. אינך מרוצה ממני? אינך מרוצה מהודעותיי? בבקשה, אתה יכול להצטרף למועדון הכהניסטים הקיצוניים ומכחישי השואה, וכן הסוציאליסטים הקיצוניים המנסים את מזלם בפורום משוב תוך כדי פתיחת שמות משתמש חדשים והשמצת כינויי. האם לבי ידאב לאחר שלא אזכה לצפות בתגובותיך המרנינות הכוללות דברי שפר כגון:"שפל(בתגובה למרגל אשר פעל בשירות מדינת ישראל)", או "נעע אני לא חושב(כלפי עבודה התנדבותית)"? כלל וכלל לא. אישים גסי רוח כמותך, קיימים בשפע גם בפורומים אחרים, ועם הזמן הם לומדים, בדרך כזאת או אחרת, דרך ארץ מהי- דבר אשר השכלתך לוקה בו.

טשאפק

New member
השאלה היא, האם אתה מאמין

שראוי שליהודים בעולם יהיה יחס מיוחד למדינת ישראל, שהיא מדינת העם היהודי. פולארד לא העביר מידע שיפגע בארה"ב, אלא מידע שהועיל לישראל ושארה"ב אף היתה מחויבת להעביר אליה ע"פ הסכמים מודיעיניים.

אני בהחלט חושב שראוי

שליהודים יהיה יחס מיוחד למדינת ישראל, אבל בטח שלא ברמה כזו שהם יבגדו במדינות ידידותיות בשל כך. נכון שארה"ב היתה חייבת לפי ההסכם ב-83 להעביר את המידע הזה אבל פולארד לא הגורם המוסמך לעשות זאת. גם ישראל לא מקיימת כל הסכם שהיא חתומה עליו, האם זה נותן זכות לאזרחיה לפעול נגד החלטת הגורמים המוסמכים על דעת עצמם? כמובן שלא. ההבחנה בין יחס מיוחד למדינת ישראל לבין העדפת האינטרסים של מדינת ישראל היא מאוד חשובה וחציית הגבול הזה מהווה סכנה חמורה לעם היהודי בגולה מכיוון שכל יהודי נחשד באופן אוטומטי בחוסר נאמנות למדינתו, מצב אשר יכול להוביל לאפליית יהודים ואף לאנטישמיות.

טשאפק

New member
מהי בגידה?

האם גרם נזק לארה"ב? האם ארה"ב, בהעלימה את המידע מישראל, גרמה נזק לישראל? >>>האם זה נותן זכות לאזרחיה לפעול נגד החלטת הגורמים המוסמכים על דעת עצמם? חוקית לא. היתה לארה"ב סמכות חוקית לשפוט אותו, אבל הוא בהחלט לא נבל מן הבחינה המוסרית. בכל אופן, ישראל שהפעילה אותו אחראית לגורלו ומחויבת לפעול לשחרורו, בדיוק כמו שהיא מחוייבת לפעול לשחרורם של אזרחיה שנפלו בשבי.

למעלה