חשוב!!!

חשטפית

New member
חשוב!!!

כל מי שהמדינה חשובה לו, כל מי שמרגיש שייך בלי קשר לפולטיקה, בלי קשר לדעה כנסו זה חשוב בשביל כולנו!!! לחצו כאן

רביץ

New member
ולמה להביא רק את הצד האחד?

חסר גם מכתב שאפשר להצטרף אליו ברשת לסרבנים. אליו אני אחתום.

CANDY MAN

New member
לך תגנוב מחנות...

תעשה עבירה פחות חמורה מהשתמטות מהצבא וגם תפגע בכמה שפחות אנשים... לפחות תיכנס לכלא כי גנבת ולא כי תקעת סכין בגב של המדינה שלך בזמן הכי קשה שלה מאז ומתמיד...

רביץ

New member
לך תסניף שיקוצים

המדינה שלי היא תמיד בזמן ההכי קשה שלה. והיא לא שלי, ואם כן יכול להיות שאני באמת צריך לעבור מפה. מדינה שמוצצת את דמי ואת דם משפחתי...שמתעלקת על הכספים של כל אחד ועוד מעט תקח מס על כל צילצול פלאפון שיחה נכנסת... מדינה ששחיטות שולטת בה....וגם אם אתה לא מושחת, בדרך לצמרת אתה תהפוך להיות מושחת. עבירה פחות חמורה, על העברה הזאת יש לי תכנית לפצה בעזרת תרומה חברתית שהיא יותר חשובה ודחופה לישראל כרגע, או שאתה עיוור, המצב גרוע רק כי כולם מדברים רק על בטחון, מה עם החברה פה?

yoavl1

New member
אתה צודק חלקית לדעתי.

אמנם הזכות להמנע משירות קיימת היא, אבל לא מהסיבות הנתונות הרי מדובר פה בחוק,ולסרב לשרת הוא בעצם עבירה עלה חוק. 213 האנשים טוענים שהם מסרבים ליטול חלק בפעילות הצבא שכובש עם אחר. הכיבוש לטענתם הוא בלתי חוקי בעליל ולכן לא רק שהם יכולים לסרב, אלא הם חייבים לסרב. ואני מסכים.

CANDY MAN

New member
חברה זה דבר חשוב, אין ספק...

אבל לא על בסיס ביטחון! אתה יודע למה גאון? כי אם כולם היו כמוך אז לא היה כאן דבר שנקרא חברה אלא הייתה כאן אנרכיה! ואם כל מתלהם כמוך היה עושה מה שבראש שלו כמו לא להתגייס לצבא אז מה תגיד למישהו שגונב או משחיט? שהוא פושע? הרי אתה פושע גדול בהרבה ממנו! יפה מאד שאתה דואג לחברה שלך, גם אני תורם ועוזר לחברה!, אני מתנדב ועושה דברים אבל בחיים שלי אפילו לא שקלתי לרגע לעשות את זה על חשבון השירות הצבאי שלי, 3 שנים אני יגן על המדינה שלי בכבוד ואז יהיו לי את כל החיים להמשיך לתרום ולעזור לנזקקים, חלשים, עניים וכו´... שחיטות, מיסים, התעלקות... מה בדיוק חדש לך? אתה חושב שבכל מקום זה יהיה אחרת? אתה חושב שבשוויץ הנאורה והניטרלית זה לא קורה? ואם המדינה היא לא שלך, אז למה לך לחתום על מכתב הסרבנים? אם אתה לא מרגיש חלק מהמדינה אז בטח ובטח שלאף אחד לא צריך להיות איכפת מהדעה שלך. אתה מוזמן לקום ולעזוב.

רביץ

New member
וואו איזו התלהמות

נסכם את זה ככה, חברה שבה יש אנשים שתוקפים אחד את השני כמוך וגם מישהו שרק התחיל לדבר בפורום היא לא כזאת שתגיע רחוק. ומי אמר שאנרכיה היא דבר כל כך רע. לא שאני בעדה. אני חושב שחברה שתחנך לשוויון לא צריכה צבא, כי החינוך הוא הצבא שלה, צבא לעתיד, חברה שמעצבת את פניה לעתיד בצורה של פנים נאורות יותר היא חברה שלדעתי יכולה דווקא לשרוד. וצבא זה לא הכל, אני, שרק אח אחד שלי היה ג´ובניק והשאר קרביים וגם כל המשפחה שלי קרבית, אני עם פרופיל 82, אחד שיודע ומבין שהבעיה ההכי גדולה בארץ הזאת היא דרך ההתנהלות. במשרד החינוך וגם במשרד הבטחון, הבעיה אצלנו היא שאנחנו לא יודעים איך לנצל בצורה נכונה את המשאבים שעומדים לרשותנו. והבעיה בנוגע לחינוך היא שאנחנו נותנים לעשות בגרות בכל דבר קטן ובצורה כל כך קלה עד שלהתקבל לאוניברסיטה כל אחד יכול, וזה לא כי הוא מתאים, או עבד מספיק קשה, אלא כי משרד החינוך ברשותה של ג(ל)יבנת עושה הכל רק שאחוז זכאי הבגרויות יגדל...לא שהוא יגדל בגלל שהשקענו באמת, אלא כי היינו יותר חכמים והחלטנו שאם נקל בכל אז זה יהיה יותר טוב, מה שגורם למצב שבאוניברסיטה מגיעים אנשים שלא רגילים לרמה ולהתרגל אליה זה הרבה הרבה יותר מעבודה קשה. חברה קנדימן יקירי, חברה יציבה, תביא לך בטחון. העם שלנו נראה אומנם נורא מאוחד במאבק והכל אבל הוא לא, הוא ממש לא. 3 שנים "תגן" על המדינה שלך. בצבא שפועל לפי העצבים של המפקדים הפסיכים שלך שיריצו אותך בחרא לא כי צריך, אלא כי חלמו בלילה שחרא זה דבר שאתה צריך לרוץ בו. הצבא שלנו הוא חסר כל הגיון וכל סדר. המדינה שלנו כבר עכשיו נמצאת בבלאגן, ולא בגללי ובגלל הדיעה שלי שמהפכה חברתית נוספת דרושה כאן, אלא בגללך ששקוע עד מותניך הצרות בבוץ התעמולה הצבאית.

CANDY MAN

New member
אל תצפה להנחות בגלל שאתה חדש....

מי אמר שאנרכיה זה דבר רע? נו באמת... אתה צריך דוגמאות מההיסטוריה? אני כבר מרגיש שלדבר איתך זה יהיה כמו לדבר עם הדוסים שהקימו סוכות אצלנו בשכונה, הם טוענים שאם כולנו היינו לומדים תורה כל היום ובמקום ללכת לצבא היינו הולכים לישיבה אז אלוהים היה עוזר לנו... אתה בא ואומר שאם נחנך את החברה לשיוויון לא נצטרך צבא, אולי תספר זאת לפלשתינאים, אולי תסביר להם בעדינות כזאת שבאלימות לא פותרים שום דבר, שטרור לא יביא אותם לשום מקום... תתעורר מהבועה שלך בבקשה! חינוך לשיוויון זה דבר חשוב ועיקרי אבל אתה חי בדמוקרטיה יחידה בין עשרות דיקטטורות שלא חושבות אפילו טיפה כמוך. כנראה שהיית בעולם אחר עד עכשיו כי אחרת קשה לי להבין מאיפה באו הפנטזיות שלך... חברה יציבה לא תביא לך ביטחון יקירי, מפני שלא הכל תלוי בך, גם אם ישראל הייתה מדינה נאורה וטובה שהכל בה מתנהל ברוח טובה והשגשוג היה בשמיים מספיק מחבל אחד מהצד השני כדי להרוס הכל!, אנחנו מדינה קטנה, אין לנו דרך לעזור לכולם. והעם כן מאוחד! וזה לא רק נראה ככה, תראה כמו אירוגנים של עזרה קמו, תראה כמה הלכו לתרום מח עצם בשביל ילדה מסכנה, תראה איך אנשים תורמים יותר ונעשים פחות אדישים, תראה איך אנשים מתחילים לחסוך, תראה איך העם שלך השתנה! אולי אתה לא מרגיש את ההבדל אבל אני מרגיש אותו בגדול! והצבא שלנו פועל לפי איך שהממשלה אומרת לו לפעול, ואם מפקד מריץ אותך בחרא אז זה בגלל שהוא יודע שבזמן מצב חירום זה יעזור לך! ואל תשכח לעולם שאותו מפקד היה חייל בדיוק כמוך וכנראה שזה שלימדו אותו לרוץ "בחרא" עזר לו בזמן השירות שלו - אל תזלזל! אתה לא מומחה! אתה לא מבין דבר ואפילו חצי דבר ולכן על תטיף על צבא חסר הגיון וחסר סדר, בשביל זה יש בצבא אפשרות להתקדם, להשפיע ואתה בוחר למרות זאת בדרך הקלה - לברוח. אם אתה קורא להגנת המדינה ושמירה על ביטחון המדינה תעמולה צבאית אז אני גאה להיות שקוע עד מותניי בתעמולה המבורכת הזאת.

EverMan

New member
ובגלל זה יש את ההבחנה

בין סרבני שירות לבין סרבני שטחים. אדם שמוכן להתגייס ורוצה לתרום למדינה - אבל לא מוכן לשרת ביש"ע כי הוא מוצא את זה כעבירה על רוח צה"ל וחוקים בינלאומיים - הצבא צריך להתחשב בו ולהפוך אותו לג´ובניק באפסנאות (שיסבול). אדם שלא מוכן להתגייס - מראה זלזול בביטחון המדינה. "ואם תהיה מלחמה ?" אז הוא לא יהיה בשורות להבדל מהסרבן שטחים ! שיכול להיות אפילו בסיירת (כל עוד היא לא בשטחים). ולא , אני לא שייך לאף אחד מהמחנות הנ"ל.

CANDY MAN

New member
אני מוכן לקבל את דברייך, בערך...

מפני שאי סירוב לשרת בשטחים זה גם פגיעה במדינה, הרי שתינו יודעים שכרגע מה שמונע מישראל לא מוצפת בפיגועים ומחבלים אלו רק החיילים שמשרתים בשטחים ועושים את העבודה שחורה... מי שמסרב להתגייס צריך לפי דעתי להענש בחומרה... חוץ מהעבירה על החוק של אי התגייסות הוא גם בוגד במדינה שלו ומקריב אותה, צריך להחמיר עם אנשים כאלה ולדאוג שזה ישמש עליהם כבושה לכל החיים!

EverMan

New member
נכון , אבל סרבן שטחים למשל

לא תהיה לו בעיה להיות בסיירת אחרת שלא בשטחים , או להיות במוצב בחרמון , או לשמור על הגדר שתהיה סביב יש"ע.. וכן , אני חושב שסירוב גיוס מלא הוא בהחלט עבירה על החוק.

למעלה