אל תצפה להנחות בגלל שאתה חדש....
מי אמר שאנרכיה זה דבר רע? נו באמת... אתה צריך דוגמאות מההיסטוריה? אני כבר מרגיש שלדבר איתך זה יהיה כמו לדבר עם הדוסים שהקימו סוכות אצלנו בשכונה, הם טוענים שאם כולנו היינו לומדים תורה כל היום ובמקום ללכת לצבא היינו הולכים לישיבה אז אלוהים היה עוזר לנו... אתה בא ואומר שאם נחנך את החברה לשיוויון לא נצטרך צבא, אולי תספר זאת לפלשתינאים, אולי תסביר להם בעדינות כזאת שבאלימות לא פותרים שום דבר, שטרור לא יביא אותם לשום מקום... תתעורר מהבועה שלך בבקשה! חינוך לשיוויון זה דבר חשוב ועיקרי אבל אתה חי בדמוקרטיה יחידה בין עשרות דיקטטורות שלא חושבות אפילו טיפה כמוך. כנראה שהיית בעולם אחר עד עכשיו כי אחרת קשה לי להבין מאיפה באו הפנטזיות שלך... חברה יציבה לא תביא לך ביטחון יקירי, מפני שלא הכל תלוי בך, גם אם ישראל הייתה מדינה נאורה וטובה שהכל בה מתנהל ברוח טובה והשגשוג היה בשמיים מספיק מחבל אחד מהצד השני כדי להרוס הכל!, אנחנו מדינה קטנה, אין לנו דרך לעזור לכולם. והעם כן מאוחד! וזה לא רק נראה ככה, תראה כמו אירוגנים של עזרה קמו, תראה כמה הלכו לתרום מח עצם בשביל ילדה מסכנה, תראה איך אנשים תורמים יותר ונעשים פחות אדישים, תראה איך אנשים מתחילים לחסוך, תראה איך העם שלך השתנה! אולי אתה לא מרגיש את ההבדל אבל אני מרגיש אותו בגדול! והצבא שלנו פועל לפי איך שהממשלה אומרת לו לפעול, ואם מפקד מריץ אותך בחרא אז זה בגלל שהוא יודע שבזמן מצב חירום זה יעזור לך! ואל תשכח לעולם שאותו מפקד היה חייל בדיוק כמוך וכנראה שזה שלימדו אותו לרוץ "בחרא" עזר לו בזמן השירות שלו - אל תזלזל! אתה לא מומחה! אתה לא מבין דבר ואפילו חצי דבר ולכן על תטיף על צבא חסר הגיון וחסר סדר, בשביל זה יש בצבא אפשרות להתקדם, להשפיע ואתה בוחר למרות זאת בדרך הקלה - לברוח. אם אתה קורא להגנת המדינה ושמירה על ביטחון המדינה תעמולה צבאית אז אני גאה להיות שקוע עד מותניי בתעמולה המבורכת הזאת.