חשוב-סדורל זה עם מרשם?

dance of life

New member
חשוב-סדורל זה עם מרשם?

הי, חשוב לי רק לדעת אם מישהו יודע.. אם "סדורל" (כדור לשיכוך כאבים של דלקת שתן) זה עם או בלי מרשם.... בנוסף, אם למישהו יש עצה כלשהיא למקרה שלי: לפני כחודש וחצי התגייסתי לצה"ל. חודש לפני הגיוס היתה לי דלקת שתן מאד חריפה שעברה בקושי (אחרי סדורל ואנטיביוטיקה)? הדלקת אז עברה לאט וגם אחרי סיום הכדורים היתה לי צריבה מדי פעם.. לפני שבועיים שוב החלה צריבה ושוב זאת היתה דלקת שתן. קיבלתי הרבה יותר סדורל ואנטיביוטיקה הרבה יותר חזרה (שכרגע אני לא זוכרת את שמה) את הטיפול סיימתי לפני כשבוע ואתמול שוב חזרו הכאבים והצריבה החזקה... מה לעשות? (חשוב לי לציין שבבסיס שלי יש נטייה פשוט להתעלם ולתת לי שוב אנטיביוטיקה.. לכן אני שואלת) תודה מראש :)

bailamos

New member
סדורל זה עם מרשם

אבל כמו שאמרת, הוא רק משכח כאבים, ולא תורם לטיפול בדלקת. הייתי ממליצה לך להתחיל לקחת חמוציות למניעה. הן מחמיצות את השתן, והחיידקים לא אוהבים את זה...ניתן להשיג בכל בית מרקחת או פארמים במחלקת הטבע. שמירה על הגיינה אישית זה חלק חשוב בעניין, במיוחד בצבא, אז תשתדלי להקפיד. בהצלחה!

קובי כ

New member
תשובה

קודם כל, סדורל אכן מחייבת מרשם רופא. מצטרף להצמלצותיה של ביילמוס. סדורל אכן מקלה רק על הכאבים ולא משפיע על מהלך הדלקת. הטיפול בה הוא לשיפור הסימפטומים בלבד. נכון מאוד שחמוציות הן יעילות לטיפול בדלקת בדרכי השתן, אבל!!!! הן אינן מחליפות אנטיביוטיקה. לכן, גשי שוב למרפאת היחידה שלך.. צייני שמדובר בדלקת חוזרת בדרכי השתן. בקשי או הפנייה לרופא מומחה, או במידה וזה לא אפשרי קחי מרשם לאנטיביוטיקה מהיחידה שלך. במקביל לאנטיביוטיקה אני ממליץ לך ליטול את החמוציות. מומלץ גם להמשיך עם החמוציות גם אחרי שסיימת עם האנטיביוטיקה לתקופה של חודש לפחות אם לא יותר. ועוד טיפים לטיפול בדלקת בדרכי השתן: לשתות המון מים במהלך המים.. כמה שיותר הרי זה מכובד ו.. לעולם לא להתאפק! במידה ויש צורך במתן שתן - לרוץ לשירותים ולא להתאפק. ההתאפקות נותנת לחיידקים זמן רוב יותר לחגוג במערכת השתן במקום להישטף החוצה. בברכה,

למעלה