חשוב מאוד

חשוב מאוד

אני באה מעבר של אשפוזים והפרעות נפשיות, ולאחרונה אני מרגישה שפחות בא לי לאכול ואני רוצה לרדת במשקל.
איך יודעים אם יש לך הפרעת אכילה או סתם רצון לרדת?

levshavur

New member
לדעתי...

באטרקאפ שלום,
אני חושבת שלפעמים הגבול בין רצון להגיע למשקל יעד סביר - שאינו הרסני ואינו פוגע בבריאות לבין הפרעת אכילה הוא דק. השאלה היא לא רק 'הרצון לרדת' , אלא גם כל ה'מסביב' : כלומר צורת החשיבה שלך על אוכל, דימוי עצמי ותפיסות לגבי הגוף שלך וכד'...והשאלה השנייה היא האם הירידה נעשית בצורה מבוקרת ולא הרסנית, או שהיא נעשית בדרכים שמזיקות לגוף, שגורמות לתת משקל ולחסרים תזונתיים. קשה לענות על שאלה כזאת דרך המחשב בלי להכיר אותך, את ההרגלים שלך, צורת החשיבה וכד'...
לכן מה שאני ממליצה זה שתפני לאשת מקצוע, אולי לדיאטנית שמומחית בהפרעות אכילה ותשאלי אותה בדיוק את מה ששאלת כאן...בנוסף, בתור התחלה, את יכולה להגיע אל רופא/ת המשפחה שלך ולבקש שיבדק המצב הכללי שלך, כגון מחסור בויטמינים, וכד'...זה גם יכול להיות מידע חשוב עבור בדיאטנית...
את מוזמנת להמשיך ולשתף כאן במה שמרגיש לך נוח.
לבשה.

תודה

אני יכולה לנסות לפנות אל הפסיכיאטרית שלי...לצערי אני סובלת מעוד דברים...

levshavur

New member
אולי זו באמת דרך טובה להתחיל...

באטרקטפ שלום,
ברוב הפעמים הפרעת אכילה לא באה לבד...כי הפרעת אכילה היא דרך 'לברוח' ממשהו ברגש, משהו עמוק וכואב...ועל מנת להחלים צריך לגעת בכאב הזה ולא לברוח ממנו...
אני למשל נאלצתי להתמודד עם כל הג'יפה של הילדות שלי, עם כל המשתמע מזה, עד שבאמת יכולתי להחלים...
לבשה.

למעלה