חשוב מאד

הטאו

New member
חשוב מאד

או קיי אז כמו שאמרתי אני חדש כאן המסטול זה אני אבל החלפתי שם כי היו כל מיני בעיות אז ככה אני די סגור על עצמי שאני כבר לא משהוא דתי אבל אני לומד בישיבה ושם כל הרבנים וכ´ו לא עוזבים אותי וזה מה זה קשה לחיות ככה למרות שכמו שאמרתי אני די סגור על עצמי אבל בכל זאת אם למשהוא יש רעיון איך להתמודד אם זה אז זה יעזור לי

haimcn

New member
קצת פירוט...

פרט קצת על עצמך... בן כמה אתה? איזה סוג ישיבה? וכו... היתה לי אותה בעיה כזאת לאחר שחלטתי כבר בכיתה י שאני לא אהיה דתי, אבל סיימתי ישיבה תיכונית. מה שאני חושב שחשוב במקרה כזה זה לא להרוס לעצמך, מאוד קל לעשות בעיות וללכת נגד כולם, אבל אז (לפחות במקרה כמו שלי) זה לדפוק את הבגרות והעתיד. אז, לפעמים צריך להסתדר עם מה שיש ולדעת שכשתעמוד ברשות עצמך תוכל לבחור את דרכך.

יערה א

New member
להטאו

שלום לך כתבת שאתה סגור על עצמך בעניין היציאה לשאלה, האם מותר לדעת בן כמה אתה? ומה הביא אותך להחליט לחזור בשאלה?

הטאו

New member
ליערה

אז ככה אני בן 18 ומה גרם לי להיות סגור על עצמי זה מאד ארוך היה לי הרבה זמן לחשוב על זה ישבתי קראתי ספרים היתי במסגרות והלכתי לסמינרים אפיל ישבתי בחוג מאד מצומצם אם אמנון יצחק שאם כל הכבוד לא שלא השפיע עלי אלה להפך

יערה א

New member
להטאו

שלום לך דרך אגב... מה משמעות השם שבחרת? אני מניחה שמהמקום שאתה נמצא בו אתה עובר תהליך לא קל- כמעט ללכת נגד כל מה שחונכת עליו בעבר, ואם אני לא טועה, אתה לא יכול לבוא הביתה ולצרוח בקולי קולות שאתה כבר לא בדיוק דתי חוץ מהפורום הזה, יש לך את מי לשתף במחשבות? או אולי להעזר במה שבחרת? יש פה אנשים שעשו תהליך דומה לשלך, ולפי מה שנכתב כאן, התלבטו וחשבו - וגם להם זה לא היה קל, אבל יש גם מקומות אחרים שאפשר לפנות אליהם ותוכל להעזר בהם בצורה דיסקרטית וללא שום כפיה, למשל ארגון הל"ל, חשבת פעם לפנות אליהם? מס, הטלפון של הל"ל הוא 73-70-70-1700 לנסות אפשר, בכל מקרה זה לא יזיק, ובוודאי לא מחייב אותך לכלום בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר בה יערה

הטאו

New member
ליערה

הטאו הטאו זה חלק משם של ספר שקראתי ומאד אהבתי הטוא של פו הספר מספר על תורת הטאואיזם ממש מומלצ הספר כתוב בשפה פחות או יותר קלה כאילו מנקודת מבטו של פו הדב אם יורשה לי לשאול בת כמה את?????? והאם עברת את אותו תהליך שאני עובר עכשיו???

יערה א

New member
להטאו

מותר לשאול בת כמה אני ובתשובה לכך- יש לי ילדים יותר מבוגרים ממך- לא עברתי תהליך דומה לשלך אבל במסגרת העבודה שלי אני פוגשת הרבה אנשים צעירים שעוברים שנוי כזה או אחר בחייהם, שנוי שהוא לא קל, והם מקבלים הרבה תמיכה בהתאם לצרכים שלהם. חלק מאלו הם אנשים שהיו דתיים או חרדים והפכו לחילונים. יערה

קרין321

New member
להטאו הזדהות.............

הטאו רציתי לתת לך עצה לנסות להגיד איך להתמודד אבל לצערי אני נמצאת באותה בעיה בעיני כולם אני הילדה הטובה המושלמת שמהווה דוגמא אישית לכל הסובב אותה ובעיני זה פשוט יהיה משבר לכולם אם אני אחזור בשאלה אני עדיין מגששת מנסה להביין מה לא בסדר אצלי למה אני חייבת להתפלסף על כל דבר למה אני לא כמו כולם ????????? בכל מקרה שאני יגיע להחלטה סופית בענייין אני אלך איתה עד הסוף אבל כמו שאני מבינה אתה עדיין בתיכון אל תיתן לזה לדפוק לך את הבגרויות והעתיד מה שמאוד יכול לקרות גם אם אתה לא מסכים עם המסגרת תזרום איתה לפחות כלפי חוץ או שתמצא מסגרת חילופית לא בלי כלום........זה קל ללכת לאיבוד בהצלחה

למעלה