חשוב מאד

חשוב מאד

חשוב מאד לקרוא, הרשומה עוסקת בפדופיליה בישראל http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.asp?EntryId=1040521

shon100000

New member
הפיתרון היחידי לכל זה הוא-ממשל חזק

עם ראש ממשלה חזק וסמכויות נרחבות ומשטרה חזקה. נמאס כבר מכל הבעיות האלה,המשטרה פה לא עושה כלום לממשלה לא אכפת והפשע חוגג ועל כל דבר אומרים זו דמוקרטיה פה יש חופש הוא עשה את זה כי הוא היה במצב נפשי קשה הוא זקוק לפסיכולוג. שיתחילו להעניש ואז נראה אם הפשע יהיה חמור כל כך במדינה. סתם עכשו דוגמא-בסין מטילים עונש מוות על אנס,מספר מקרי האונס בסין הוא כמעט אפסי. אז אני לא אומר שישראל צריכה להטיל עונשי מוות אבל כמובן להטיל עונשים כבדים שיזהירו כל אנס לפני ביצוע זממו.

shon100000

New member
נכון,במחשבה שניה זה אפילו רצוי ../images/Emo45.gif

לא רציתי להגיד את זה אבל למה באמת לשתוק. אם מותר ליפי נפש עלובים ללכת ולחבק טרוריסטים (והם עוד קוראים להם ליברלים ונאורים)מותר גם לדגול בעונש מוות.

TaL53

New member
עונש מוות זה דבר די מסוכן

וצריך לחשוב על זה לעומק. בסין דרך אגב גם סוחרים באיברי המוצאים להורג, והרבה פעמים לוקחים מהם את האיברים כשהם עדיין בחיים. זה אומר שאנחנו צריכים לקחת דוגמא בכול דבר מהם?

shon100000

New member
לא בכל דבר אבל תזכור שעונש מוות

נהוג בעוד מדינות בעולם ודוגמא לכך אני ייתן לך בדמוקרטיה הגדולה בעולם,ארצות הברית.(טקסס) וחוץ מי זה למה לא לחכות מדינה שעוד מעט תהיה בעולמנו מעצמה עולמית מספר 1?למה את ארה"ב כן אפשר לחקות?

TaL53

New member
למדינה יש מונופול על הפעלת כוח

על זה כולנו מסכימים. אבל האם למדינה יש גם את הזכות לקחת חיים?

shon100000

New member
במידה מסוימת כן

שאלה מנגד יכולה להיות-האם לבני אדם יש זכות לקחת חיים מבני אדם אחרים חפים מפשע?

AeroSlash

New member
לא. אין להם.

והם לא מודל לחיקוי אז לא נפעל כמוהם. עונש מוות זה הפתרון הקל ביותר לאנשים שמבצעים פשעים חמורים.

shon100000

New member
למה?

בכל המדינות שיש בהם עונש מוות אחוז מקרי הפשע הם מהנמוכים בעולם. ואני לא מתכוון שעונש מוות צריך להיות פה כמו בסין,אם בכלל,אז לאונסים או רוצחים וכאלו עם וותק כבר בעברות האלה.

AeroSlash

New member
תראה.

אני לא ממש נכנסת פה לפרטים היותר קטנים, אבל, אני באופן כללי - נגד. והיה לנו אגב דיון מעניין פה פעם שאנה [היותר ותיקים זוכרים את eMiFrEaK... הו אנה אנה, איפה את אנה?
] פתחה על זה. בכלליות, אני נגד עונש מוות. אני חושבת שזה עונש ודרך מילוט קלה מדי לרוצחים ואנסים שפשעיהם כבדים מדי. אני מעדיפה שיחיו עד סוף חייהם בתת תנאים, ושיתפללו כל יום שעונש מוות יהיי אפשרי. זה יהיה העונש האמיתי בעבורם. הבעיה היא שבהרבה מקומות, השיקול לגזור על בן אדם מסוים עונש מוות לא מגיע מהמניעים הנכונים [להעניש בחומרה] אלא מהמניעים הכלכליים לדוגמא... וחוץ מזה, נניח והבן אדם רצח מישהו. אין לו הזכות לקחת את החיים של מישהו אחר ויחליטו כן לקחת את החיים שלו? למה לנו כן יש את הזכות? זה בכלל לא משנה מה הוא עשה. ההיפך, עצם העובדה שחושבים בכיוון הזה מראה שאנחנו לוקחים ממנו דוגמא ומחליטים מי יחיה ומי ימות.

shon100000

New member
אני מסכים,אך רק אם באמת כדבריך

הם יחיו עד סוף חייהם בתת תנאים, ושיתפללו כל יום שעונש מוות יהיי אפשרי.בנתיים לא נראה שנותנים להם עונשים שגורמים להם לכך.

DeAth ScrEaM

New member
../images/Emo45.gif

במיוחד עם החלק של "נניח והבן אדם רצח מישהו. אין לו הזכות לקחת את החיים של מישהו אחר ויחליטו כן לקחת את החיים שלו? למה לנו כן יש את הזכות? זה בכלל לא משנה מה הוא עשה. ההיפך, עצם העובדה שחושבים בכיוון הזה מראה שאנחנו לוקחים ממנו דוגמא ומחליטים מי יחיה ומי ימות."

shon100000

New member
ואם אותו אחד

הוא מבחינת איום על שלום אזרחי מדינת ישראל ויכול לגרום לרצח או אונס נוסף של חפים משפע? אם עונש מוות הוא לא הפיתרון שלפחות שיעלו את רמת הענישה עליהם.וזה נכון לגבי כל סוג של עבירה,מגניבה ועד לרצח.

shon100000

New member
סתם דוגמא

בברית המועצות וברחבי המדינות הקומוניסטיות רמת הפשיעה היתה בהיקף נמוך מאוד ורמת הענישה עליהם היתה גבוהה,מאז נפילת הקומוניזם והיתפרקותה של ברית המועצות רמות הפשע עלו במדינות הפוסט-סובייטיות באחוזים גבוהים ביותר ואף הפכו לממש מסוכנות. אני כמובן לא אומר שיש להחזיר את הקומוניזם(זה דיון למקום אחר)אבל שילטון חזק+משטרה חזקה מונעים את הפשיעה על ידי קיום של חוקי ענישה קשים. רק בחוזקה אפשר להיתמודד עם הפשיעה ורק ויתור ויחס רך לה תגרום לעלייתה!

DeAth ScrEaM

New member
אבל מי אמר

שיש לנו זכות לשפוט את אותם אנשים ולהחליט מה מגיע להם ומה לא? אפשר לחשוב שאף פעם לא עברת על החוק. אף אחד לא טוב יותר מהשני, וזה לא מתפקידניו להחליט מי יחייה ומי לא.

shon100000

New member
אני חושב שעברתי על החוק

בכל מקרה לי מותר אני פה המנהיג,אתם העם צריכים להיענש.(וזה עוד יקרה מתי שהו). אני עוד יגשים את השאיפות הקומוניסטיות שלי. טוב נחליט בנתיים שלא יהיה עונש מוות אבל שיעשו לאנסים ולרוצחים עונשים הרבה יותר חמורים מאלה שיש עכשו.

TaL53

New member
ממש לא ככה!

בברה"מ הפשיעה הייתה בהיקפים עצומים. פשוט לא פרסמו אף פעם נתונים מדוייקים. ורמת הענישה גם הייתה קיצונית. משטר חזק ומשטרה חזקה אולי מונעים פשיעה אבל גם מונעים דמוקרטיה ואת זכויות הפרט. אני אגיד לך מה אירוני במערכת המשפט- למערכת המשפט עדיף שפושע יצא זכאי במשפט מאשר שאדם חף מפשע יופלל וישב בכלא למרות שאינו אשם. הבעיה היא איפה אתה מותח את הגבול בין חרויות הפרט לבין טובת החברה, וגם, מי בכלל קובע מהי טובת החברה? וכמו שאלה אמרה, עונש מוות הוא פתרון קל כי בהרבה מקרים אותם הפושעים ממשיכים לחיות עם הפשע שלהם כול חייהם ולפעמים זה סבל יותר גדול מאשר פשוט להוציא אותם להורג.

למעלה