חשוב מאד! תקראו:

חשוב מאד! תקראו:

אני חושבת שהמצב בפורום כאן, דורש לדבר על נושא מאד גדול קצת מטושטש וכנראה שלכמה אנשים גם לא כל כך ברור או מוגדר. אני רוצה שנעסוק בשאלה מהי ציונות? יש הרבה סוגים שונים של ציונות ואני חושבת שכדאי, שכל אחד יגדיר מהי ציונות בשבילו. אז קדימה! עוטו וכתיבו- מהי ציונות בשבילכם ואיזה סוג של ציונות?

jast

New member
אני אגיד לכם..

ציונות בשבילי היא להיות בעד מדינה יהודית, לעשות כל דבר כדי שלא יהיה מצב שלא תהיה פה יהודית, ולהעדיף שיהיו פה יהודים מאשר כל עם אחר. ציונות זה גם לגור בארץ ולאהוב את הארץ/מדינה הזאת כמו שהיא... אני לא ציונית בגלל שציונות לדעתי היא גזענות, להעדיף יהודים מאשר עמים אחרים זו גזענות... אני לא ציונית גם כי, אני לא יכולה לאהוב את המדינה הזאת כמו שהיא.. אני אוהבת את הארץ כי פה נולדתי, זאת הארץ הכי יפה בעולם ודווקא בגלל זה אני לא חושבת שצריכים להיות פה רק יהודים.. אני חושבת שצריכים להיות פה אנשים שבאמת אוהבים את הארץ בלי קשר לאיזו דת הם נולדו.. עוד סיבה היא גם שציונות מתייחסת ליהודים כשונים(לטובה כמובן) מעמים אחרים(כן, כשאומרים מי יגור פה יהודים או ערבים או נוצרים או כל דבר אחר, זה להתייחס לכל עם כשונה מעם אחר), אני לא חושבת שאנחנו שונים.. אני בכלל נגד כל הדבר הזה שיש עמים וגזעים ודתות.. למרות שאני נולדתי יהודייה אני לא מרגישה יהודייה, אני מרגישה כמו כל בנאדם בעולם, אני לא שייכת לגזע מסויים. יש לי עוד מלייאן סיבות למה אני לא ציונית, אבל אני לא אבלבל לכם ת'מח יותר מדי.

TziMHoNoa

New member
ציונות בשבילי-../images/Emo19.gif../images/Emo103.gif

אהבת ארץ ישראל, כמדינה יהודית, הומנית ומוסרית. לצטט מהועידה - "...הרואה קשר מובהק בין מטרות הציונות כתנועה לאומית לבין השאיפה לעצב חברה צודקת במדינת ישראל ותמשיך להיאבק על יצירת תרבות יהודית הומניסטית. ....מטרותיה של הציונות היום בבנייתה של חברה מוסרית וצודקת כתנאי הכרחי לביסוסה ושמירה על קיומה של מדינת ישראל ולא ככיבוש והרחבת שטחיה של המדינה" אני מאמינה שזו ציונות...

למעלה