חשוב לקרוא...

mayakol

New member
ההגדרה היא לא גזענות בדיוק אבל...

מאז ומתמיד היה לי קשה להבין את הקטע הזה... חשוב שהעניין של העדות ישמר בגלל השמירה על עניין המסורת ונוסחי התפילות וכמובן שיש את הקטע התרבותי- המאכלים היחודיים לכל עדה וכד'. אבל עם זאת, אני באמת חושבת שאנחנו כחברה מאוד מגזימים עם העניין הזה. כל עדה מרגישה "עליונות" עצומה על העדות האחרות, ונוצרות דעות קדומות והרבה בעיתיות. בכלל אני חושבת שהחברה הדתית "לוקה" יותר בעניין הזה מזו החילונית, ותקנו אותי אם אני טועה. נראה לי שזה יותר קיים בישיבות ובאולפנות, ודיי "השתחרר" כבר מהחברה החילונית. עצם זה שאנשים מתוארים כ"תימני" או "אשכנזי" ודי בצורה של מילת גנאי זה דבר שגוי בעיני. זה דבר שצריך לצאת מאיתנו כבר. אנחנו לא ילידים של אותה ארץ גלותית, אנחנו ישראלים צברים... יש הבדל בין לשמור על המסורת לבין ה"גאוות יחידה" המוגזמת הזו. אפשר לחשוב...

כן אבל...

מה לעשות שהאשכנזים מרימים ת'אף שלהם יותר מידי??? אז מה אנחנו (הספרדים) צריכים לישתוק?! אף אחד לא יוריד לנו את הגאוה העדתית שלנו... לפי דעתי אם האשכנזים היו שומרים על פרופיל נמוך אז מיזמן היה ניגמר האפליה...

beckham17

New member
מההה???

פה אתה מדבר ממש שטויות... אבל גם עם שירה אני לא מסכים... אצלנו בישיבה, אנחנו כולם עם כולם, אין שום הפליה של אף אחד על שום רקע גזעי. אני אוהב אנשים במחזור שלי, אשכנזים-תימנים-ספרדים-אתיופים! ולא רואים הבדל במוצא. כולם עם כולם! אבל מה שאנחנו כן עושים, זה לכנות חברים ב-"תימנים", "מרוקאים" וכו'... זה לא כינוי גנאי, זה צחוק! וכולם מבינים את זה. אין בזה שום פסול! ואביה, תפסיק לדבר שטויות... מה שאתה אומר עכשיו זה מה שגורם ל"הפליות". שתדע לך שהרבה אנשים מתלוננים שהספרדים כל הזמן מגדירים את עצמם כ"מסכנים". זה כבר ממש לא נכון!

mayakol

New member
מרימים תא'ף???

אולי תסביר לי במה זה מתבטא??? ושים לב איך אתה סותר את עצמך בגלל השנאה העדתית שבוערת בך- מצד אחד אסור להוריד את הגאווה העדתית לספרדים (וכאילו שהאשכנזים עושים את זה...) ומצד שני, האשכנזים צריכים לשמור על פרופיל נמוך... אממממ... נחמד! אתה בעצם אומר שלספרדים מותר גאווה עדתית, והאשכנזים צריכים להסתפק בהורדת האף! אחלה רעיון!
תאמר לי רגע, אתה מודע לעובדה שהאשכנזים יהודים? שהם אחים שלך? למה נודפת כ"כ הרבה "אהבה" מההודעה שלך? למה????

לפני שתקרא-אני תמניה!!!

לפי הסגנון שאתה כותב (ובטח האשכנזים פה התנפלו עליך..) אז אתה זה שצריך להוריד את האף... החברות שלי (אשכנזיות) ממש נשמות, לומרות שהמורה שהיתה לי (שגם היא אשכנזיה)היא ממש מפלצת!!(וכנ"ל הרב) אז אתה ממש לא יכול להכליל!!

mayakol

New member
המורה שהיתה לך מפלצת...

טוב... אבל מה הקשר לזה שהיא אשכנזיה?? אולי היא מפלצת פשוט כי היא כזו? כי כך היא נולדה? כי היא עברה קשיים בחייה שהפכו אותה לאדם תוקפן ומריר? למה זה צריך להיות קשור למוצא שלה?? אני ממש לא מבינה את זה.

mayakol

New member
אבל יוצא ממה שהיא אמרה,

שאם לא היו לה חברות אשכנזיות, היא הייתה מסיקה בגלל המורה שלה שהאשכנזים הם מפלצות... אז ניסיתי להבהיר לה שאין טעם להסיק מסקנות כוללניות, לכאן או לכאן. בכל עדה יש אנשים טובים יותר או פחות, נחמדים יותר או פחות... הניסיון לקטלג הוא מלכתחילה מוטעה. אבל הבנתי בכל אופן שהיא ניסתה רק להבהיר לא לעשות הכללות.

כמה שאת צודקת...

אני באמת חברה אשכנזיה אחלה...
ובאמת המורה שלנו מפלצת... (מיץ גזר טעים... יאמממ...)

יפה!

את ידעת להסביר את זה יותר טוב ממני. אני מצדיקה אותך בקטע של הגזענות יותר אצל הדתיים מאשר החילוניים. אבל אני לא חושבת שהקטע עם התפילות והמאכלים זה גיזענות. יש אוכל של תימנים שאני אוהבת, ושל אשכנזים שאני אוהבת.(אני תמניה.) ויש את קריאת התורה של האשכנזים שאני שונאת, ולעומת זאת את של התימנים אני יותר אוהבת. אבל בקטע של התפילה עצמה, אני יותר אוהבת את של האשכנזים. ולדעתי זה לא נקרא גזענות!!!!! אבל לבוא לבנאדם ולהגיד עליו:"הוא אשכנזי..." זה גיזענות- זה לא בסדר!!!

טוב...

ב"ה אני ממש לא גזענית (אולי שני דברים אבל אני לא מדירה את זה גזענות) גזענות בעם היהודי ממש לא טובה ! ובקשר לתפילות אני בעד התפילה של שחיבר הרב גורן ז"ל (נראה לי) שהיא הנוסח שמתפללים בצה"ל וזה נוסח ספרד ואולי יקמו בני עדות המזרח ויגידו שזה נוסח אשכנזי זה לא כל כך נכון כי היום זה נראה כך כי מי שאימץ את הנוסח הזה היו האשכנזים (יואוווו אייך אני לא סובלת לומר אשכנזים ספרדים יאללה כולם יהודים וזהו!) ותאמת בבקשה לא לטרוף אותי ...
יצא לי הרבה להתפלל במניין ספרדי (מכיתה ז' כל ר"ח ) אני לא מסתדרת אני ממש לא מבינה איפה נמצא החזן בתפילה או שבקריאת התורה אני ממש אבל ממש לא יודעת איפה קוראים למרות שאני עוקבת אחרי הקריאה...

למעלה