חשוב לקרוא...

חשוב לקרוא...

אנשים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה אתם חושבים על גיזענות??? זה שייך?? ואם אתם חושבים שלא צריך את זה, איך אפשר להיתעלם?? בגלל כל נוסחי התפילות... אני אישית פעם הייתי גזענית, אבל היום אני חושבת שהייתי ממש לא בסדר!!! כולם פה שווים גם אם הם אתיופים, רוסים, גרוזינים, מרוקאים, אשכנזים או תימנים, אבל מצד שני אם יספרו בדיחות, אז אני כן אצחק!!! כי זה בהדדיות!!! אני צוחקת על העדה שלי בכיף!! אשמח לקבל תגובות... אני צוחקת על העדה שלי

tamarhp

New member
.......

גזענות זו אפליה על רקע דתי/מיני/לאומי וכו'. בנוסחי התפילות או מנהגים שונים אין גזענות. גזענות זה דבר רע, לכל הדעות.

לרוב

הגיזענות נוצרת בין האנשים הדתיים. לרוב בגלל נוסחי התפילות. אני שנה הבאה ב"ה הולכת ללמוד באולפנא, ואני חושבת (במחילה מכבודך) שלא צריכה להיות דווקא תפילה אשכנזית!! לא שאני שונאת ח"ו את זה, אבל אני יותר מעדיפה תפילה תימנית. ולדעתיצריך לעשות פעם פעם.

tamarhp

New member
מההה??

1. אף פעם לא ראיתי גזענות שנובעת מהתפילות! 2. אכן, אצל הדתיים זה יותר חזק, לצערנו. לא בגלל הנוסחים! 3. תלכי, תלכי לאולפנה... 4. למה, בבי"ס שלנו יש תפילה אשכנזית? אה, בגלל זה מתחילים את הסליחות חודש לפני.. 5. כמו שאת מעדיפפה תפילה תימנית אני מעדיפה את התפילה בנוסח שלי. בכל מקרה, יש עניין ביהדות ללכת לפי המסורת והמנהגים של המשפחה, ומכאן יצאו הנוסחים השונים. זו אחת הסיבות שלא עושים נוסח אחיד - על מנת לשמור על המסורת היחודית. 6. צריך להקפיד על נוסח אחיד, עפ"י האבא או הבעל. אי אפשר לעשות פעם פעם.

danielhope

New member
ושאלה מתחייבת

מה אתם אומרים על ברכת "משנה הבריות"? (ועל ההתייחסות שלה לשחורים וגמדים) האם היא אגב קיימת רק בסידורים אשכנזיים? כי בסידור שלי אין אותה ובאשכנזיים אני לרוב רואה אותה.... אני בכל מקרה בחיים לא אמרתי אותה...

danielhope

New member
הכוונה היא להתייחסות של הברכה..

שבחלק מהסידורים כתוב שיש לומר אותה כשרואים כושי וגמד...

חָגָי

New member
נקודה למחשבה (התשובה עוד תבוא..)

האם הברכה היא ברכה על דבר רע? או רק שונה מרוב העולם?

eviv

New member
דעתי שלילית מאוד

אם הייתי יכול להשמיד אותה הייתי מקדים ועושה זאת במהרה סתם הערה שבכלל לא במקום להגיד משהו מיוחד על מישהו בעל צבע עור שונה או מישהו שנולד עם נכות מסויימת? אני חושב שזו בושה וזו גזענות לשמה...

עטרה ש

New member
דיי ינדחף

חושב שאתה יודע הכל... וגם אם אתה יודע... אתה לא צריך לרשום את זה ליד כולם! ש-ו-י-צ-ר-!-!-!

!!!!!

לא, ממש לא בגלל דמרי!!! עכשיו תרד ממני, טוב?!?!?! וחוצמזה שדמרי יודע טוב מאוד מה אני חושבת עליו.(לא לטובה ולא לרעה!) ואם אני כותבת משהו, לא חייב להיות לזה קשר לעפולה, שמעת???

עטרה ש

New member
ניר אתה רואה...

את4ה בכל זאת לא יודע כלום!!!!!!!!! סתם ניסית להשוויץ!!! ש-ו-ו-י-צ-ר-!-!-!

InForN

New member
עטרה את חושבת שאת יודעת הכל....

אני לא רוצה לקלל פה!!!

למעלה